Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5768
2.1.13 14:37

Dneska nemam co dělat, mam navařeno ze včera a uklizeno, a trpim, normálně mam depku, že celej den jen sedim a koukam do pc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
2.1.13 14:38

Tak já jsem taky skončila na páté straně, dál to už nemělo smysl. ale docela jsem se pobavila :P a to i přes to, že mám tak obrovské štěstí, že pokud se mi nechce nebo to nestíhám, muž uvaří sám, neb to umí líp než já :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
2.1.13 14:38
@KatkaX píše:
No tak tohle je spíš model rodiny z max. poloviny 20. století :mrgreen:
V současné „normálně fungující rodině“ převážnou část života oba vydělávají a oba se dělí o chod domácnosti dle potřeb rodiny :)

No jo ale chlap vydělá pořád víc jak žena né? Nevím jak u Vás ale mě chodí chlap domu z práce pozdě večer tak fakt by mě zabil kdybych ho ještě otravovala s tím že mi nepomáhá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
2.1.13 14:39
@Hadí ocásek píše:
Dneska nemam co dělat, mam navařeno ze včera a uklizeno, a trpim, normálně mam depku, že celej den jen sedim a koukam do pc.

No tak běž umejt okna. Určitě se Ti přes svátky trošku zaprášily!
(PS: nemáš zač, dobré rady rozdávám ráda! :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.1.13 14:40

@smutnalucy já mám taky štěstí, manžel dokonce umí zapnout i tu pračku.. ale prostě, když můžu a stíhám, tak to teplé jídlo má..
Když nemá, a vidí, že nestíhám, tak mi pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
@1simona1 píše:
No jo ale chlap vydělá pořád víc jak žena né?
??? jako každý chlap? To asi né. Nebavíme se o rodičáku vs. platu. Tam je to kompenzováno tím větším zápřahem ženy doma - hlavně kolem dítěte.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

;) Ano a muž je ten co opravuje auto,
a žena nenosí kalhoty, má zakázáno kouřit, neb to je nepřijatelné,
Muž příjde unaven z práce a usedne na divan, který musí být naprosto bez prachu, neb žena již několikrát před tím jej vydrhnula.
Její povinností je zapálit muži, vyslechnout si jeho starosti a přitakávat, když onen pan tvorstva usoudí, že je vhodný okamžik na milování, ona do připravené roby ulehne a na vhodných místech upravený otvor odhalí, i útrpně přežije akt plození :D pardon, já si prostě nemohu pomoci… již jsem to psal jinde, ale jsem moc rád, že ženy nejsou uvázány u plotny, že i muži mohou a umí vařit, že dokonce i vybrat a přebalovat děti mohou.
A proč? A proč ne. ženy přece chodí do práce? nebo se mýlím. Považuje tu někdo mateřskou (dovolenou) skutečně za dovolenou? bylo vypočítáno že ona 24 hodinová služba = 27.000 čistého, slušná dřina slušně placená. Kdopak tu má nárok na odpočinek. Normální rodina, je sice klasickou rodinou :) ale trošku prvorepublikovou kdy žena starala se o domácnost a muž pan továrník o styl mimo domov.
A osobně se přikláním ku volebnímu právu pro ženy, ano líbí se mi ženy v minisukních, ale když chtějí ať mají kalhoty, a též odsuzuji kouření, leč když chtějí. nevadí mi, když mě ošetřuje lékařka, ani učitelce za její pohlaví nadávati nehodlám.
Takže vaření není závislé na pohlaví, zaměstnání není závislé na pohlaví.
Snad jen výše platu bohužel ta je závislá na pohlaví a proč? :) protože existují ti, co tvrdí, že žena má být doma v kuchyni a nemá co lozit ven :)
NESOUHLAS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
@1simona1 píše:
Zakladatelko, ty seš takové mládě ještě, takže sundej růžové brýle a podívej se jak se v každé normálně fungující rodině žije…chlap vydělává, žena se stará o domácnost a VAŘÍ pro rodinu :kytka:

Tohle mi tedy jako normálně fungující rodina nepřipadá, promiň. Tohle mi příjde jako fungující rodina v 50let minulého století, nyní jsme trochu někde jinde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
2.1.13 14:41

@KatkaX ale kdeže polovina 20. století… Většina lidí to tak má a bude mít i v x tym století :D Mě to přijde upně normální-ženská je holt šikovná na vaření, chlap zase od přírody zvládá něco jinýho. Jasně, jsou vyjímky, ten muj jednou za rok uvaří-a uvaří tak, že bych to ani já takhle neuvařila. Ale proč ho nutit do něčeho, co nedělá rád. Mě taky nenutí mejt auto nebo tankovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
2.1.13 14:44
@Hadí ocásek píše:
@KatkaX ale kdeže polovina 20. století… Většina lidí to tak má a bude mít i v x tym století :D Mě to přijde upně normální-ženská je holt šikovná na vaření, chlap zase od přírody zvládá něco jinýho. Jasně, jsou vyjímky, ten muj jednou za rok uvaří-a uvaří tak, že bych to ani já takhle neuvařila. Ale proč ho nutit do něčeho, co nedělá rád. Mě taky nenutí mejt auto nebo tankovat.

vytrháváš z kontextu
já reagovala na „chlap vydělává a žena vaří a stará se o domácnost“
tím se zaměstnání ženy degraduje na nulu a věřím, že ve spoustě rodin by to byl citelný výpadek, kdyby žena byla doma a vařila a nepřinesla domů ani korunu ze zaměstnání, potažmo při péči o dítě z mateřské nebo rodičovského příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
2.1.13 14:45
@KatkaX píše:
No tak běž umejt okna. Určitě se Ti přes svátky trošku zaprášily!
(PS: nemáš zač, dobré rady rozdávám ráda! :mrgreen: )

dík, ty jsem taky umyla včera :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.1.13 14:46

@KatkaX tak za cleý život asi ano, ale když je žena na mateřské, tak to tak je, že má na starost domácnost a chlap chodí do práce…
A jak si rozdělí práce je na nich.. U nás např. koš je práce manžela, já ani nevím jak vipadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
@Hadí ocásek píše:
dík, ty jsem taky umyla včera :D :D :D
:lol: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
@KatkaX píše:
vytrháváš z kontextu
já reagovala na „chlap vydělává a žena vaří a stará se o domácnost“
tím se zaměstnání ženy degraduje na nulu a věřím, že ve spoustě rodin by to byl citelný výpadek, kdyby žena byla doma a vařila a nepřinesla domů ani korunu ze zaměstnání, potažmo při péči o dítě z mateřské nebo rodičovského příspěvku.

ne, já jsem to pochopila :D mě se ten model líbí :D (asi jsem divná, nebo spokojená :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
2.1.13 14:47
@Hadí ocásek píše:
Za mě každopádně jo. Ale záleží na tom, na co je kdo zvyklej. Já vařim (s malou přestávkou, kdy jsem byla sama) pět let denně obědy (když se mi chce, i večeře) a sem tam něco upeču. Spokojenost na všech stranách a ještě se mi nestalo, že bych s tim kdykoli chtěla fláknout. Prostě mě to baví (kolikrát ani nemam čas-přilítnu z práce a honem letim něco uvařit, protože já chodim cca kolem třetí, přítel v půl pátý, a stíham to v klidu). Těšim se, až budu na mateřský, to si budu to vařeníí vyloženě užívat :D :D :D

:) :) :) já co mám mimino vařit nestíhám, protože mě prostě nenechá a když spí přes den, tak jsou to dvacetiminutovky a to mě vařit jinak baví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí