Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jane-e no, to je taky pravda, ale většinou mam tuhle zkušenost…
@vitrvevlasech tak t stímto souhlasím, ale bohužel toto si měli vyjasnit, že si zakládali rodinu a nebo spolu začali žít..
Protože toto je docela hásadní životní styl..Jsou muži, co pro ženu odělají co ji na očích vidí, ale prostě si rádi sednou k domácí buchtě a jsou muží co jejim to šumák a klidně si objednají pizzu..
Otázka je, jestli se má zakdlatelka stavit do role, nehne semnou nic, a nebo udělat kompromis a apsoň v neděli upéct kuře s rýží např…
Příspěvek upraven 02.01.13 v 15:29
@kvaček píše:
@vitrvevlasech tak t stímto souhlasím, ale bohužel toto si měli vyjasnit, že si zakládali rodinu a nebo spolu začali žít..
Protože toto je docela hásadní životní styl..Jsou muži, co pro ženu odělají co ji na očích vidí, ale prostě si rádi sednou k domácí dochtě a jsou muží co jejim to šumák a klidně si objednají pizzu..
Otázka je, jestli se má zakdlatelka stavit do role, nehne semnou nic, a nebo udělat kompromis a apsoň v neděli upéct kuře s rýří např…
Určitě by si měli promluvit a na něčem se domluvit.
@kvaček píše:
Protože toto je docela hásadní životní styl..Jsou muži, co pro ženu odělají co ji na očích vidí, ale prostě si rádi sednou k domácí dochtě a jsou muží co jejim to šumák a klidně si objednají pizzu..
Otázka je, jestli se má zakdlatelka stavit do role, nehne semnou nic, a nebo udělat kompromis a apsoň v neděli upéct kuře s rýří např…
Tady jde o to že zakladatelka nevaří z trucu pokud jsem to dobře pochopila a top je kravina ![]()
Heh, to je jako nějaký dětský rozmar…už jsi dospělá, on není tvůj sourozenec, se kterým jsi se třeba rvala, když jsi měla udělat něco navíc…Máš rodinu, dítě. Nejde přece o to, jestli musíš vařit, ale jestli vaříš ráda a chceš vařit. Pokud nechceš vařit, tak by mě zajímalo, co teda celé dny jíš, když je chlap v práci? Já extra vařit neumím, ale nebudu s dítětem přeci o hladu, když je taťka v práci… ![]()
@vitrvevlasech Každý ať si to v rodině zařídí jak jemu to vyhovuje. Ale já chci zůstat ženou. Ne posluhovačkou - nebavím se tu o extrémech obletovaných mužů. Já prostě nepůjdu dělat „mužské“ práce, tahat těžké věci, zařizovat, opravovat, vydělávat navíc…Já se prostě starám o domácnost a hlavně o dítě a hotovo.
@tonj píše:
@berry4 No asi tak, nechápu ty hemzy o domácí dřině v dnešní době praček, myček, a papírových plínek…chytrá ženská si to umí zorganizovat a stihne i uvařit
a ještě u toho sedět na miminu a kafrat
![]()
@1simona1 no o to jde.. Já sama bych se snažila prostě udělat kompromis a ne, prostě a nebudu nic a hotovo..
Já chápu asi zkušené manželky, jak to myslím, já chodila na prázdniny k prarodičům, kdy babička jednu dostala, že neni teplé jídlo, já moc dobře vím, jak může být žena podřízená, pamatuji si, to dodnes, ale taky jde o to, že ona se ani nesnaží, ani něco!!!
Můžou se domluvit, že v týdnu vařit nebude, ale třeb a aspoň o víkendu..
@anonymoous píše:
no myslím, že tohle je celkem normální názor
z výše psaných příspěvků mi to teda nepřišlo…ta možnost volby je tu zminovaná opravdu vyjímečně…
Výbroně a výborně a výborně
![]()
to je to důležité,
někteří jsou to a jiní ono, každý máme svou „moudrost“
ne archetyp rodiny, tzv. normální rodina - či klasická škoda že už nežije pan profesor Možný, lépe by to vysvětlil.
Co autorce diskuze poradím?
Muž, který dá více na radu maminky, či tlak okolí než na svou přítulku? Tak tomu rozhodně NEVAŘ ani za odměnu ![]()
Ano ano, však je to tvé rozhodnutí,
já udělám, já jsem se tak rozhodla ![]()
to je správné, je-li ti to tak příjemné.
Ale jestli právě řešíš, zda-li musíš když nechceš pak to nečiň.
Sama svůj mozek užívej, jsme Evropani, tu ženy za neochotu netlučeme. Naštěstí.
@vitrvevlasech asi máš pravdu.. tatka měl přítelkyni, naprosto stejného smýšlení, jak zakladatelka která nevařila.. a zhubl 10 kg a jezdil si na jídlo k nám..
Ale hlavně, že byla plná peněženka ![]()
Vítrvevlasech, on totiž ne každý muž je primitiv a některý dokonce od ženy vyžaduje víc než jen kuchtění, uklízení a odhalování příslušného otvoru, ale některé dámy si něco takového neumí asi představit. Ale já si myslím, že je to v podstatě v pořádku, kdo chce kuchtu má jí mít, kdo chce intelektuálku, taky se sem tam najdou a dokonce některé při dobré náladě i uvaří ![]()
Souhlasím s vitrvevlasech. Já bych na místě zakladatelky vařila, minimálně pro děti. Ona ať si to udělá, jak sama chce. A vztah na vaření nestojí.
@Ananta píše:
Vítrvevlasech, on totiž ne každý muž je primitiv a některý dokonce od ženy vyžaduje víc než jen kuchtění, uklízení a odhalování příslušného otvoru, ale některé dámy si něco takového neumí asi představit. Ale já si myslím, že je to v podstatě v pořádku, kdo chce kuchtu má jí mít, kdo chce intelektuálku, taky se sem tam najdou a dokonce některé při dobré náladě i uvaří
Za to jsem upřímně rád
a přesně toho jsem i zastáncem. Leč o chlapské primitivnosti raději nebudeme hovořit
to by bylo na delší téma.