Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cuarentena píše:
Mám pocit, že vůbec nechápeš význam jídla. Naopak, pro mě je pocta, že můžu připravit rodině nějaké zdravé a chutné jídlo, takové, které nikde nekoupí. A že pro ně dělám něco pozitivního. Na tom není nic ponižujícího, naopak, je to svého druhu magie.
souhlasím ![]()
@Cuarentena píše:
Mám pocit, že vůbec nechápeš význam jídla. Naopak, pro mě je pocta, že můžu připravit rodině nějaké zdravé a chutné jídlo, takové, které nikde nekoupí. A že pro ně dělám něco pozitivního. Na tom není nic ponižujícího, naopak, je to svého druhu magie.
A je pro tebe představitelný, že to tak každej nemá? ![]()
@Cuarentena píše:
Pro někeré tady je to pocta, tak to dělejte, ale každý to tak mít nemusí.
Tak já bych si třeba uměla představit, že by nás chlap zabezpečil finančně a já zůstala s dětma doma, pořídila bych si klidně další 2 a věnovala se dětem, a domácnosti a ke štěstí by mi nechybělo vůbec nic
A jako služka bych si rozhodně nepřipadala. ![]()
Vaření mě baví, mám radost když to všem chutná, uklízím i pro sebe, taky nechcu žít jak v chlívku že jo
Navíc jsem celý den doma a i když mám 2 děti a dělám VŠ, tak je mateřská pro mě fakt dovolená, jsem mnohem víc odpočatá než když jsem byla bez dětí a chodila na 3 směny do práce
Mě to doma s dětma baví, ale bohužel, jen s manželovým platem bychom nevyžili, takže se musím ještě vzdělávat, abych pak mohla nosit do společné kasy víc než 9tis jako před mateřskou ![]()
@Cuarentena tak to asi nejsem carodejnice a tohle kouzlo mi zatim unika ![]()
@Kubula.K píše:
A je pro tebe představitelný, že to tak každej nemá?
No jasně, že je, to vidím v této diskuzi, ne?
Otázka je, jestli je potom fér chtít po chlapovi, aby vám nosil prachy, třeba to tak taky nemá.
![]()
A co kdyby řekl chlap, že přece nebude dělat ženské na MD nádeníka a přestal chodit do práce? ![]()
@ivana-domca
si neumím představit nákupy s pubertakem za zadkem, s batoletem v kočárku a s miminem vsatku
Na to jsem taky zvědavá, slečna nejstarší bude muset mít prázdniny ve školce asi od května, že si netroufám jít se 3mi do školky, jedna pěšky, batole pěšky a mimino v kočáře, nákup si zatím ani netroufám představit, ale do září budeme muset ze synchronizovat jak zas začne školka a povinnosti.
@Petr84 píše:
A co kdyby řekl chlap, že přece nebude dělat ženské na MD nádeníka a přestal chodit do práce?
to by byl u zakladatelky oheň na střeše ![]()
@Petr84 píše:
A co kdyby řekl chlap, že přece nebude dělat ženské na MD nádeníka a přestal chodit do práce?
No, moje slova.
![]()
@Cuarentena píše:
No jasně, že je, to vidím v této diskuzi, ne?Otázka je, jestli je potom fér chtít po chlapovi, aby vám nosil prachy, třeba to tak taky nemá.
![]()
![]()
No tak já to po něm třeba nechci, naopak je nosím já. ![]()
Zakladatelka nevím, mám dojem, že psala něco v duchu, že o jeho peníze zvlášť nestojí, nebo se pletu? ![]()
@Petr84 píše:
Tak půjde ona. Možna by za to byla rada. Já třeba radši budu pracovat nez byt na mateřské.
@Michaela23 píše:
Tak já bych si třeba uměla představit, že by nás chlap zabezpečil finančně a já zůstala s dětma doma, pořídila bych si klidně další 2 a věnovala se dětem, a domácnosti a ke štěstí by mi nechybělo vůbec nicA jako služka bych si rozhodně nepřipadala.
Vaření mě baví, mám radost když to všem chutná, uklízím i pro sebe, taky nechcu žít jak v chlívku že joNavíc jsem celý den doma a i když mám 2 děti a dělám VŠ, tak je mateřská pro mě fakt dovolená, jsem mnohem víc odpočatá než když jsem byla bez dětí a chodila na 3 směny do práce
Mě to doma s dětma baví, ale bohužel, jen s manželovým platem bychom nevyžili, takže se musím ještě vzdělávat, abych pak mohla nosit do společné kasy víc než 9tis jako před mateřskou
Jen ať nedopadneš jak já, když mi k těmn naplňujícím domácím radostem přibyla práce na víc než fulltime. Nemyslím to zle, jen jako bych se slyšela, dokud jsem byla na RD.
@Kubula.K píše:
No tak já to po něm třeba nechci, naopak je nosím já.
Zakladatelka nevím, mám dojem, že psala něco v duchu, že o jeho peníze zvlášť nestojí, nebo se pletu?
No tak to je trošku jiná situace než u zakladatelky. A on nepracuje?
Tak já doma vařim, Peru, uklizim a jako služka si nepřipadám.
Jsem doma, mám habadej času, tak proč bych to pro svého drahého neudělala. Vim, ze si toho váží a pokaždé mi podekuje. Když jsem pres den s detma pryč a nestiham, bud si nachystá sam nebo dělám jen něco rychlýho. On nás všechny živí a je v práci od rána do večera, obedva bagetu, takže normální večeři si dle mého zaslouzi. Nekdy uvarim víc a bere si to s sebou i do prace. Podle me je normální, ze kdo je doma stara se o bezny chod domácnosti víceméně sam s tím, ze ten druhy zas třeba o víkendu pomůže s něčím větším.