Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Radarr píše:
Absolutne nechapu k cemu bych byl s partnerkou, ktera nehodla nic doma delat, aby nebyla za „sluzku“. Tohle si muze dovolit par hvezd, ale pochybuju, ze budes znama zpevacka, modelka, herecka.
Já jsem myslela ze ty nikoho nemáš aby té nepripravila o tve miliony
![]()
Není to o tom, že bych byla líná, jsem akční člověk, doma funguje vše jak má, jsem spíš čistotná až moc…Jednu dobu jsme vařila, když nám to klapalo..ale jakmile přišli hádky, o vaření jsem nechtěla ani slyšet, důvody jsem psala…Přítel je normální, rozumnej, pracovitej chlap, žádný mrskni sem véču…musím to mít v hlavě, ale nevím proč..řeším spíš princip, vaření mě bez hádek bavilo a popravdě přes den na práci nic moc nemám, kromě školy, dítěte a domácnosti, jsme celé dny venku po procházkách, čas uvařit by rozhodně byl…
@Cuarentena píše:
MC, kroužky - to je ta zvrhlost dnešní doby, všecko se točí kolem děcka. Kdepak, podle mě má přednost nakrmení taťky, teda všech. Potom takový blbiny jako kroužky a MC, něco, co děcko stejně nepotřebuje.
Jasne. Tak na co díte rozvíjet v kruzích ze? Radši budu doma pulirovat… A ze synacka vyroste stejny buran jako je tatínek
@SlecnaSally píše:
Není to o tom, že bych byla líná, jsem akční člověk, doma funguje vše jak má, jsem spíš čistotná až moc…Jednu dobu jsme vařila, když nám to klapalo..ale jakmile přišli hádky, o vaření jsem nechtěla ani slyšet, důvody jsem psala…Přítel je normální, rozumnej, pracovitej chlap, žádný mrskni sem véču…musím to mít v hlavě, ale nevím proč..řeším spíš princip, vaření mě bez hádek bavilo a popravdě přes den na práci nic moc nemám, kromě školy, dítěte a domácnosti, jsme celé dny venku po procházkách, čas uvařit by rozhodně byl…
a proč jste se hádali?
@Loki01 píše:
Jasne. Tak na co díte rozvíjet v kruzích ze? Radši budu doma pulirovat… A ze synacka vyroste stejny buran jako je tatínek
U předškolních dětí mi přijdou kroužky naprosto zbytečné. Víc jim dá normální život, sledování rodičů při každodenních činnostech a jejich aktivní účast. Vadí mi, že by se měl upřednostňovat domnělý zájem děcka před těmito praktickými záležitostmi. V podstatě tak děcku odmalička ukazujeme, že ono je pupkem světa a všecko se kolem něj točí. To je podle mě špatně.
@Cuarentena píše:
U předškolních dětí mi přijdou kroužky naprosto zbytečné. Víc jim dá normální život, sledování rodičů při každodenních činnostech a jejich aktivní účast. Vadí mi, že by se měl upřednostňovat domnělý zájem děcka před těmito praktickými záležitostmi. V podstatě tak děcku odmalička ukazujeme, že ono je pupkem světa a všecko se kolem něj točí. To je podle mě špatně.
Nesouhlasím s tím, ze je to zbytečně. Absolutne. Kolem třetího roku jsou děcka vyloženě jako hubky, všechno natáhnou.
Děti maji vědet, ze jsou milovany, je to dulezite pro zdravy vývoj. Nikdo tady nemluví o zboznovani dítěte. Ale mateřskou od státu dostávas aby jsi byla doma S DECKĚM! Ne abys pulirovala barák
@Petra8a píše:
No já to myslela tak, že spousta tady píše. Můj chodí do práce. Já jsem doma, tak je to moje práce. Ale ono většinou, když jde ženská zpátky do práce, tak všechno zůstává na ženské tak jako tak.
No dobře a to radši budete jest dreky, než aby to všechno nezůstávalo na tobě-to je mi logika..
Já teda nevím, ale když jsou partneři rozumní, tak se snad domluví na chodu domácnosti-to je podle mě základ..Moje mamka chodila na 3 směny, taťka jezdil z práce po 5 večer a vždycky bylo uvařené a uklizené..Když jsme byly se ségrou starší, tak jsme pomáhali taky..Podle mě je to úplně normální..
@Cuarentena píše:
Mám pocit, že vůbec nechápeš význam jídla. Naopak, pro mě je pocta, že můžu připravit rodině nějaké zdravé a chutné jídlo, takové, které nikde nekoupí. A že pro ně dělám něco pozitivního. Na tom není nic ponižujícího, naopak, je to svého druhu magie.
A pak ti na to řeknou - co to jeeee? Španělský ptáček? To je blaf - nemáme párek?
![]()
@Cuarentena píše:
Souhlas do posledního písmene.
Na to, abych formovala dítě, zas tak nutně nepotřebuji MC, když budu chtít, čas a um najdu i sama v sobě doma.
V SOULADU S BĚŽNÝMI ČINNOSTMI DOMÁCNOSTI
@Cuarentena píše:
MC, kroužky - to je ta zvrhlost dnešní doby, všecko se točí kolem děcka. Kdepak, podle mě má přednost nakrmení taťky, teda všech. Potom takový blbiny jako kroužky a MC, něco, co děcko stejně nepotřebuje.
Příspěvek upraven 02.01.13 v 18:49
@Loki01 píše:
Nesouhlasím s tím, ze je to zbytečně. Absolutne. Kolem třetího roku jsou děcka vyloženě jako hubky, všechno natáhnou.
Děti maji vědet, ze jsou milovany, je to dulezite pro zdravy vývoj. Nikdo tady nemluví o zboznovani dítěte. Ale mateřskou od státu dostávas aby jsi byla doma S DECKĚM! Ne abys pulirovala barák
Teda, jak ti naši rodiče a prarodiče mohli vůbec žít a prožít spokojené dětství, když v té době nechodili do nějakých kroužků ![]()
@Loki01 píše:
No fajn..Doma s děckem..Hladným a ve špině, ne? To je pěkné hovadina..Když jsi tak vzdělaná, tak bys měla, že čistota je taky důležitá..Nikdo tu nepsal, že musíš šurovat od rána do večera, ale když ti to děcko po O zaspí, tak není snad problém třeba vytřít, ne? Pak máš na dítě ještě času a času..
Já jsem to třeba dělala tak, že jsem každý den uklidila něco, vařila jsem na dva dny, takže mě péče o domácnost každý den nezabrala dýl jak třeba hoďku a půl..Pak jsem měla času a času na malého..A to jsme chodili od malička i do kroužků. Všechno se dá zvládnout..
@berry4 píše:
Souhlas do posledního písmene.
Na to, abych formovala dítě, zas tak nutně nepotřebuji MC, když budu chtít, čas a um najdu i sama v sobě doma.
V SOULADU S BĚŽNÝMI ČINNOSTMI DOMÁCNOSTI
Ne, to nepotrebujes. Ale kroužky prospěšné jsou. A taky jak už jsem řekla, proto sedíš doma na mateřské… Zena v domácnosti podle mne od státu nic nedostává ![]()
Můj maly třeba ve 2,5 letech uplaval 7 metru. A tím, ze jsem doma pulirovala to nebylo. O vlivu plavání na fyzicky vývoj si toho jde spoustu přečíst, kdyby se to někomu zdalo zbytečne.
@Radarr píše:
Absolutne nechapu k cemu bych byl s partnerkou, ktera nehodla nic doma delat, aby nebyla za „sluzku“. Tohle si muze dovolit par hvezd, ale pochybuju, ze budes znama zpevacka, modelka, herecka.
Upozorňuju tě, že pořídit si placenou služku tě ve finále vyjde mnohem levněji než mít manželku
![]()