Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tonj píše:
@Ananta Nepoužívej slova, kterým nerozumíš - primitivní znamená zaostalý, jednoduchý a takový člověk vzdělání obvykle nemívá, nevím co sem taháš domácí násilí, to samozřejmě se vzděláním nesouvisí, to už je trochu jiná liga, než kdo v domácnosti šudlá nádobí…
Tonj, primitivní a zaostalé názory mají i VŠ, je dost vyskoškolsky vzdělaných mužů, kteří si myslí, že žena patří k plotně a pokud nefunguje, je potřeba jí to „vysvětlit“ tak taky mmj. vzniká domácí násilí… a už jdu.
@IvkaH píše:
Na to jsem taky zvědavá, slečna nejstarší bude muset mít prázdniny ve školce asi od května, že si netroufám jít se 3mi do školky, jedna pěšky, batole pěšky a mimino v kočáře, nákup si zatím ani netroufám představit, ale do září budeme muset ze synchronizovat jak zas začne školka a povinnosti.
no bude to fofr, já se na prázdniny těším, protože nebudu muset dělat úkoly s klukem :mrgreen : ale jinak si většinou píšu nákup na celý týden, co všechno je potřeba, strčím chlapovi seznam do ruky, peníze a jed nakoupit, má řidičák a služební auto, tak proč já bych se tahala mhd
Ještě ho musím naučit, aby nekupoval kraviny a neutracel
![]()
@Anonymní píše:
Jen ať nedopadneš jak já, když mi k těmn naplňujícím domácím radostem přibyla práce na víc než fulltime. Nemyslím to zle, jen jako bych se slyšela, dokud jsem byla na RD.
Presne tak. Ženská pak bude dělat všechno a chlap se po práci vyvali na gauč.
@Cuarentena píše:
Mám pocit, že vůbec nechápeš význam jídla. Naopak, pro mě je pocta, že můžu připravit rodině nějaké zdravé a chutné jídlo, takové, které nikde nekoupí. A že pro ně dělám něco pozitivního. Na tom není nic ponižujícího, naopak, je to svého druhu magie.
Jistě, že to chápání jídla máme asi každá úplně jiné. Pro mě to není pocta, naopak, rodina se cítí poctěna, když jim někdy něco uvařím
A mě to baví udělat dobrý, složitý a časově náročný oběd - prostě proto, že nemusím furt a není to moje povinnost. Jinak něco oškrábat a fláknout do hrnce nebo na pánev - to není žádný vaření
to fakt může udělat i ten chlap, co se vrátí v 19.00.
@SlecnaSally píše:
Ahojky,
na začátek bych chtěla říct, že jsem ještě relativně mladá (22)S přítelem spolu bydlíme rok, ale často se hádáme, právě kvůli jílu…On je zvyklej, že žena vaří, ale já s tím mám problém, proč to musím dělat? Stále mám pocit, že to ve vztahu musí být vyrovnané, tak to nedělám…já jsem na MD se svým dítětm, on podnikatl…jidlo nakupuje, nemusela bych se o to starat, kdybych nebyla tak tvrdohlavá, ale stejně s tím mám problem, hned si připadám jak služka…vím, že to zní hloupě, ale nemůžu si pomoct.Hned přemýšlím on dělá to, já děla na oplátku to apod,.Například, když chce abych prala a žehlila, nakupuje prášky, aviváže apod, jinak bych to nedělala, protože by to nebylo vyrovnané. Musím mít pocit, že děláme stejně, jinak bych si připadala poníženě..jsem vůbec normální? Ted jsme už skoro byli rozejití, protože se ty hádky vrstvily na sebe a já začínám mít pocit, že je třeba vážně problém ve mě? Děkuji za každý názor
no já vařím hrozně ráda a kdybych mohla tak každý den 3chody-opravdu-né jen že mě to baví ale miluji na tom to že manželovi chutná má kuchyně a dokonce jsem zjistila že se s tím chlubí ne jen před tchýní "jeho mamkou " ale i před klukama v práci. Hrozně mě to jako jeho manželku a ženu jako tokovou naplňuje, miluji se starat o domácnost a po pravdě také toho mám někdy plné zuby kor teď když bydlíme v domečku a jen obývák má skoro 50m2
ale opravdu starání se o domácnost mě baví, no a až budu chodit do práce
to je druhá věc
a navíc každý jsme jiný a když to tebe nebaví -bohužel - nemůžeš se za to stydět jsi to ty a nikdo tě nezmění
![]()
@ivana-domca píše:
ale jinak si většinou píšu nákup na celý týden, co všechno je potřeba, strčím chlapovi seznam do ruky, peníze a jed nakoupit, má řidičák a služební auto, tak proč já bych se tahala mhdJeště ho musím naučit, aby nekupoval kraviny a neutracel
![]()
až ho to naučíš, napiš mi, jak jsi toho dosáhla. Já se taky snažím, ale když sepíšu seznam, drahý s ním vyrazí do Makra, tak vždycky přiveze dvakrát tolik věcí.
Pravda, ze seznamu mívá všechno, ale jak jede hladový, tak se nestačím divit, co všechno mu spadlo do vozíku. ![]()
@Loki01 píše:
Presne tak. Ženská pak bude dělat všechno a chlap se po práci vyvali na gauč.
Tak to je pravda, to často bývá napjaté období ve vztahu, jde o to, aby si chlap uvědomil, že ženská nemůže dělat všecko, jako na MD, když začne chodit na plný úvazek do práce. Ale to už je jiná kapitola.
@ivana-domca píše:
no bude to fofr, já se na prázdniny těším, protože nebudu muset dělat úkoly s klukem :mrgreen : ale jinak si většinou píšu nákup na celý týden, co všechno je potřeba, strčím chlapovi seznam do ruky, peníze a jed nakoupit, má řidičák a služební auto, tak proč já bych se tahala mhdJeště ho musím naučit, aby nekupoval kraviny a neutracel
![]()
taky když ho pošleš ze seznamem něco zapomene
ale doveze zásobu zmrzlin, brambůrek?
![]()
My taky jednou týdně na veliký nákup, ale někdy potřebuju vyběhnout pro drobnost do města nebo se tam stavuju cestou ze školky, asi se to budu muset odnaučit ![]()
@Gina108 píše:
Jistě, že to chápání jídla máme asi každá úplně jiné. Pro mě to není pocta, naopak, rodina se cítí poctěna, když jim někdy něco uvařímA mě to baví udělat dobrý, složitý a časově náročný oběd - prostě proto, že nemusím furt a není to moje povinnost. Jinak něco oškrábat a fláknout do hrnce nebo na pánev - to není žádný vaření
to fakt může udělat i ten chlap, co se vrátí v 19.00.
Ani rychlé vaření nemusí být „fláknutí“ něčeho na pánev. A jasně, že to může dělat chlap, chlapi bývají šikovní a nápadití kuchaři. Ale opravdu nevím, proč by to dělal, když se vrací z práce třeba v 19.00.
@Ananta Takový člověk ale není primitiv jen má podle tvých měřítek primitivní názory…
To je sranda - juchujuchů, sedím u kompu v bytě bordel, to zas bude nakládačka od starýho ![]()
@berry4 Tak třeba může vařit i manžel? Nemusí prostě vařit jenom žena… Proč? Já už jsem teda psala, že vařím, ale třeba přítel myje nádobí. To, že nevaří žena neznamená, že se celá domácnost zhroutí a budou jíst jen párky ne?
Moje teta má velmi šťastný vztah už 20 let a neumí vařit, tak vaří manžel, kterého to baví. Ona třeba dělá něco jiného…
@Cuarentena píše:
Tak to je pravda, to často bývá napjaté období ve vztahu, jde o to, aby si chlap uvědomil, že ženská nemůže dělat všecko, jako na MD, když začne chodit na plný úvazek do práce. Ale to už je jiná kapitola.
Jde o to aby chlap chápal, ze domácí práce jsou na pul. Já to tak měla i ma mateřské. Ženské z chlapu dělají polobohy, aby jim náhodou neutekl pomalu jim i utíraji zadek.
@Cuarentena píše:
No tak to je trošku jiná situace než u zakladatelky. A on nepracuje?
Kdo on, manžel? Pracuje, teď už jo. Předtím byl dlouho na rodičáku a pak nějakou dobu bez práce.
@Loki01 píše:
Jde o to aby chlap chápal, ze domácí práce jsou na pul. Já to tak měla i ma mateřské. Ženské z chlapu dělají polobohy, aby jim náhodou neutekl pomalu jim i utíraji zadek.
Jde o to, jaké domácí práce se v té domácnosti provozují. Když někdo bydlí v bytě, je logické, že se třeba dělí o vaření a úklid. Pokud máte dům, zahradu a třeba zvířectvo, dělení je zase jinačí. U nás třeba manžel neuklízí, nepere a většinou nevaří, ale stará se o dříví na topení, o dvě zahrady a vůbec o dům.
@neumisa píše:
až ho to naučíš, napiš mi, jak jsi toho dosáhla. Já se taky snažím, ale když sepíšu seznam, drahý s ním vyrazí do Makra, tak vždycky přiveze dvakrát tolik věcí.Pravda, ze seznamu mívá všechno, ale jak jede hladový, tak se nestačím divit, co všechno mu spadlo do vozíku.
u nás je úplně to samé, přiveze všechno, ale spoustu dalších věcí na víc a já kolikrát i něco vyhazuju, kdyby se to všechno snedlo, tak mi to tolik nevadí, ale když jsem pak nucena něco vyhazovat, tak to mě berou všichni čerti
![]()