Měla by žena vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
tonj
2.1.13 14:13
@Ywett píše:
Právě o tom tady přemýšlím :think:
Pokud se ženská nesnaží, nevaří, neuklízí, chlap jí uteče a ta pak nemá brečet. Tohle jsem si z této diskuze odnesla. Není to smutné? Ženská je ta, co se musí snažit? A chlap co?

A chlapi se přece taky musí snažit, ne? Nebo když tvůj chlap bude ležet na gauči, čučet na telku, smrdět, tak s ním budeš? Proč by měl chlap obdivovat ženskou, která mu neuvaří když to má rád? Pokud se partneři domluví jinak a vyhovuje jim to, tak to je jiná…

• Citovat
  • Upravit
2237
2.1.13 14:13
@kvaček píše:
Když to tak vezmu, tak opravdu neznám jedinou maminku co nevaří…

a já jich znám plno, co chodí s jídlonosičemi do školní jídelny-neznám je osobně, ale berou i dva obědy, což zaplatit dva obědy, je už skoro 120,–kč a to uvařím i na dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.1.13 14:14

Kdybych já doma nevařila, tak jsme jen na párcích, protože můj muž více nezvládne. Když onehda potřeboval něco nutně vyprat, tak mi volal do práce, jak se zapíná pračka - kterou máme doma mimochodem už nějaké 4 roky. Taky si ale nedokážu představit, že mi řekne - vyměň baterii v autě a doplň si vodu do ostřikovačů. Absolutně totiž netuším, kde co v autě je :mrgreen: Tak jako já jsem si ho rozmazlila na to, že nevaří a nepere, já zase nemusím hnout prstem co se týče aut, baráku, zahrady… Taky mi nevyčítá, že si připadá jako opravář, když já jen oznamuju: nesvítí světlo v koupelně, blbne mi startování, neodtéká odpad v prádelce… Tohle všechno mi příjde normální, přece se nebudeme celé manželství dohadovat, kdo co a za co udělá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
@Ananta píše:
KatkoX reagovala jsem na to, jak jsi psala, že žena tráví víc času doma :-)

No víc času doma tráví na MD a RD - oproti muži pracujícímu na plný úvazek. Minimálně si to může snáz uzpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Vařit a obskakovat chlapa je ale velký rozdíl.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
2.1.13 14:16
@Ananta píše:
KatkoX, nechci ti brát iluze, ale většině těch chlapů co je hodin denně z baráku je celé v práci netráví…

Ze bych se stala stihackou??Muj chlap je opravdu v praci takze do te vetsiny nespadam. :)

Jako nevim ale chlap je od nevidim do nevidim v praci penize nosi hodne velke a jeste dela doma tak nevim proc by nemelo byt navareno pravda nevyzaduje teple vecere :lol: ale kdyz varim tak pro vsechny. Je tu poradek a po nem nic nechcu.Jo vlastne jo aby obcas povesil mokre pradlo a nekdy uvariljednou za cas. A kdyz budu v praci porad to bude stejne protoze vydela x vic jak ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.1.13 14:16

@Anulka tak pokud mají chlapy přes týden pryč a děti ve škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
2.1.13 14:18
@SlecnaSally píše:
Například, když chce abych prala a žehlila, nakupuje prášky, aviváže apod, jinak bych to nedělala, protože by to nebylo vyrovnané. Musím mít pocit, že děláme stejně, jinak bych si připadala poníženě..jsem vůbec normální?

Víš, já jsem rozhodně taky velkým zastáncem toho, že povinnosti by se ve vztahu měly dělit fifty-fifty…ale, to, jak to formuluješ, už mi přijde trochu přes čáru. Kdyby nešel pro prací prostředky do krámu on, tak byste chodili ve smradlavejch hadrech?

Nebo ti přijde, že on pro vás dělá málo? Všechny ty věci se musej nejen koupit, ale musí se na ně i vydělat. Na to, aby ses necítila poníženě, je snadná rada: najdi si práci a o výdaje se s ním poděl. Potom budeš mít pádný argument proč nevařit (nebo proč byste se měli střídat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
2.1.13 14:22

Diskusi nedočítám ale musím se zasmát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zajímalo by mě co by mi chlap řekl že mu nenavařím popotože on třeba neumyl nádobí :lol: :lol:
Adi bychom umřel
y hlady nebo co :lol:
Zakladatelko, hele, on pracuje tak ty mu navař jídlo no :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
2.1.13 14:23

No každopádně se musí zakldatelka v manželem domluvit..
Ale jako nevím, jestli pořád bude možné jíst někde po restauracích a jídelnách.. Já sama tomu moc nevěřím, jíst pořád tatko a stejně, až bude dítě větší vařit bude muset- nebo snad bude no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
2.1.13 14:26
@SlecnaSally píše:
Když já prostě nejsem schopna pochopit, proč to dělat..jasně, on vydělává, ale pro sebe, já z toho nic nemám…akorát ty nákupy, které nepotřebuju, zaplatí 3/4nájmu, školku…a já sem na mateřské, takže doma je uklizeno apod, to dělat nemusí, to vím, že bych už chtěla moc..

Fakt Te nechapu, nejdriv pises, ze z jeho penez nic nemas a ted, ze plati nakupy, prevaznou cast najmu a skolku! Divim se, ze od Tebe jeste neutekl a lituji Tvoje dite, ze ma Tebe jako vyor! Jak to tak ctu, tak nebyt skolky a o vikendu babicek, tak to dite se asi ani nenaji a vyrostlo by na cokolade, kterou Ty mas k veceri! Zamysli se nad sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
2.1.13 14:28
@Kirbisek píše:
Kdybych já doma nevařila, tak jsme jen na párcích, protože můj muž více nezvládne. Když onehda potřeboval něco nutně vyprat, tak mi volal do práce, jak se zapíná pračka - kterou máme doma mimochodem už nějaké 4 roky. Taky si ale nedokážu představit, že mi řekne - vyměň baterii v autě a doplň si vodu do ostřikovačů. Absolutně totiž netuším, kde co v autě je :mrgreen: Tak jako já jsem si ho rozmazlila na to, že nevaří a nepere, já zase nemusím hnout prstem co se týče aut, baráku, zahrady… Taky mi nevyčítá, že si připadá jako opravář, když já jen oznamuju: nesvítí světlo v koupelně, blbne mi startování, neodtéká odpad v prádelce… Tohle všechno mi příjde normální, přece se nebudeme celé manželství dohadovat, kdo co a za co udělá :mrgreen:

Přesně..Mám stejný názor..

• Citovat
  • Upravit
24603
2.1.13 14:31

Zakladatelko, ty seš takové mládě ještě, takže sundej růžové brýle a podívej se jak se v každé normálně fungující rodině žije…chlap vydělává, žena se stará o domácnost a VAŘÍ pro rodinu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
2.1.13 14:34

Za mě každopádně jo. Ale záleží na tom, na co je kdo zvyklej. Já vařim (s malou přestávkou, kdy jsem byla sama) pět let denně obědy (když se mi chce, i večeře) a sem tam něco upeču. Spokojenost na všech stranách a ještě se mi nestalo, že bych s tim kdykoli chtěla fláknout. Prostě mě to baví (kolikrát ani nemam čas-přilítnu z práce a honem letim něco uvařit, protože já chodim cca kolem třetí, přítel v půl pátý, a stíham to v klidu). Těšim se, až budu na mateřský, to si budu to vařeníí vyloženě užívat :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
2.1.13 14:35
@1simona1 píše:
Zakladatelko, ty seš takové mládě ještě, takže sundej růžové brýle a podívej se jak se v každé normálně fungující rodině žije…chlap vydělává, žena se stará o domácnost a VAŘÍ pro rodinu :kytka:

No tak tohle je spíš model rodiny z max. poloviny 20. století :mrgreen:
V současné „normálně fungující rodině“ převážnou část života oba vydělávají a oba se dělí o chod domácnosti dle potřeb rodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí