Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vitrvevlasech pravda, v tomhle jsme pořád trochu pozadu, co se týče platů. Ještě že mam plat pevně danej bez ohledu na pohlaví ![]()
@Hadí ocásek píše:
dík, ty jsem taky umyla včera![]()
![]()
V tom případě Ti posílám v SZ naši adresu, tam budeš teď pokračovat, aby ses necítila tak lenošivě!
![]()
@KatkaX píše:
vytrháváš z kontextu
já reagovala na „chlap vydělává a žena vaří a stará se o domácnost“
tím se zaměstnání ženy degraduje na nulu a věřím, že ve spoustě rodin by to byl citelný výpadek, kdyby žena byla doma a vařila a nepřinesla domů ani korunu ze zaměstnání, potažmo při péči o dítě z mateřské nebo rodičovského příspěvku.
Ale já to nemyslela doslova a do písmena, ale takhle, já jako žena co vydělá málo, a ještě bych nevařila oběd a nevím co a chlap co vydělá dost a chodí dom utahaný a navíc hladný neboť já se cítím uražená když cche jídlo tak nevím nevím, kdybyže se nasere a prohodí se a nechodil by do práce aby stíhal domácnost a já bych nás živila tak pokapem…
Tím jsem chtěla říct že zakladatelčin manžel jako podnikatel doma moc času asi netráví a ona po něm chce dělení fifty fifty.. ![]()
Neříkám že pomáhat nemá, můj mě taky pomože když má čas ale rozhodně ho nenutím vařit ![]()
Tak jsem si dala tu práci a dočetla celou diskuzi, je to fakt k smíchu… zakladatelka radši ani nereaguje… padla tam zmínka o studiu, ale co, takových je tady víc a stíhají jak rodinu, uklízet, vařit, prát a ještě se věnovat chlapům a studovat přitom… vždyť to nedělají jen pro někoho, ale i pro sebe… taky nevařím zrovna ráda, ale nějaké teplé jídlo k večeři vždy uklohním… manžel je v práci od rána do večera, většinou o hladu, kolikrát svačinu přinesl domů, že neměl čas se najíst… jsem doma s dětma a tak je jasné, že většinu zastanu sama… manžel vařit sice umí, ale ode mně mu víc chutná, tak to je balzám na moje uši… a rozhodně se nepovažuji za služku, je to prostě přirozené, už v pravěku muži ulovili a ženy zpracovaly… a když udělám omáčku, tak je na 2 dny a tudíž druhý den mám volno třeba i na sebe… je to podle mne pohodlnost… taky se divím, že ten chlap to s ní tak dlouho vydržel… dává krásný příklad svému dítku…
@Ananta píše:
Tak to fakt nevím…ale mám jistou zkušenost s tím, jak muži pracují 16 hodin denně v kanceláři a manželka žije v domění, jak jsou chudáčci sedření a poskytje servis
To jako práce v kanceláři je lehká?
Dělat hlavou je taky vysilující
@Hadí ocásek píše:
ne, já jsem to pochopilamě se ten model líbí
(asi jsem divná, nebo spokojená
)
v tom případe jsme divné dvě ![]()
Podle mě je tak nějak automatické, že žena vaří a dobře vaří-)))) No v mém věku většinou už vařit dobře umějí a navíc ani neřeší nesmysly typu jestli vařit-)))) No a to není všechno, taky sexovat umějí a neřeší zda je vhdodné v posteli dělat to či ono. Zkrátka samé klady-))))
@Ananta
Tak jasan, zatim nevim, co mě čeká s miminem
Ale jelikož mi připadá, že mam někdy v zadeli vrtulku, tak si zatim věřim
(On mě ten humor přejde se škvrnětem, co?
![]()
@Yvonne píše:
Tohle mi tedy jako normálně fungující rodina nepřipadá, promiň. Tohle mi příjde jako fungující rodina v 50let minulého století, nyní jsme trochu někde jinde.
No v těch
50 tých letech navíc praly na valchách, topily uhlím, vodu nosily kdovíokud… A zvládaly to s přehledem ![]()
Stále je ten vcelku tradiční model rodiny logický i dnes snad. Neříkejte mi holky, že starost o dítě ( konkretně u zakladatelky v MŠ), CHLAP, CO JE 12 HOD DENNĚ V PRÁCI, je důvod k tomu ani neuvařit?
No jo no, to je dřina pošomtat prázdej byt…
Já jsem taky toho názoru, že mi ruce neurve navařit, vyprat, vyžehlit, nebo uklidit, chlap vařit neumí, vyžehlí, když ho požádám, já taky neumím spravit auto, přivrtat polici, vyměnit vodovodní baterku atd atd a přesto mi přijde úúúplně automatické, že to nebudu dělat JÁ, nýbrž chlap. ![]()
Jako o věku to není mám mladší kámošku než kolik je tobě ma taky mimčo a stara se jak o malé tak i o domácnost..
a sorry ale nepřijdeš mi úplně v pořadku..když dle tebe mjusí být všechno fifty fifty tak to mi pak vysvětlí třeba to vaše praní..když on chce vyprat tak on musí koupit avivaž..velmi zajímavě rozděleno půl na půl když on kdoví jak dlouho vydělava na to aby vše poplatil i tu avivaž pak proni musí jít do obchodů, přinest ty ji domů a ty dáš jen prádlo do pračky a zapneš pračku to je „fakt fifty fifty“ když on uděla např. u toho praní větší čast než ty a to ještě zaplatí elektřinu, která do te pračky jde jinak by jsi nevyprala vůbec nic…
…a takové kecy že z toho nic nemáš jasně že nic když on ty platí střechu nad hlavou, školku pro dítě…
doporučuji juknout na ententyky na arnoštku dost mi ji připomínaš jen za ní to dělala mamka když u ní bydleli ![]()
@smajlik34 píše:
Jako o věku to není mám mladší kámošku než kolik je tobě ma taky mimčo a stara se jak o malé tak i o domácnost..
a sorry ale nepřijdeš mi úplně v pořadku..když dle tebe mjusí být všechno fifty fifty tak to mi pak vysvětlí třeba to vaše praní..když on chce vyprat tak on musí koupit avivaž..velmi zajímavě rozděleno půl na půl když on kdoví jak dlouho vydělava na to aby vše poplatil i tu avivaž pak proni musí jít do obchodů, přinest ty ji domů a ty dáš jen prádlo do pračky a zapneš pračku to je „fakt fifty fifty“ když on uděla např. u toho praní větší čast než ty a to ještě zaplatí elektřinu, která do te pračky jde jinak by jsi nevyprala vůbec nic……a takové kecy že z toho nic nemáš jasně že nic když on ty platí střechu nad hlavou, školku pro dítě…
doporučuji juknout na ententyky na arnoštku dost mi ji připomínaš jen za ní to dělala mamka když u ní bydleli
@Loki01 souhlasím… manžel když doma má práci na PC tak je víc unavený, než když venku pracuje kolem domu..
Takže zas tak bych to nebrala, ale trochu mi přijde, že už se tady zatahují cizí manželové, kteří si možná někdy vyhodí z kopýtka ne
To, že má někdo nějakou zkušenost neznamená, že každý chlap je takový ![]()
@Loki01 píše:
To jako práce v kanceláři je lehká?Dělat hlavou je taky vysilující
To by me taky zajimalo.
. Nevim ale vidim u sveho ze to jednoduchce neni.