Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smajlik34 takové pěkné dělěníčko..
Pak přijde léto dovolena u moooože a chlap, řekne polovinu si zaplat a bude ![]()
@Loki01 jo jo, máš pravdu. Proto doma běham jak fretka, šest hodin před dětma, pořád jen mluvíš, mluvíš, napomínáš, pak z toho mam hlavu jak balón a jsem ráda, že můžu doma něco dělat rukama. Kolikrát bych šla raději hákovat do fabriky někam.
@vitrvevlasech píše:Ano a muž je ten co opravuje auto,
a žena nenosí kalhoty, má zakázáno kouřit, neb to je nepřijatelné,
Muž příjde unaven z práce a usedne na divan, který musí být naprosto bez prachu, neb žena již několikrát před tím jej vydrhnula.
Její povinností je zapálit muži, vyslechnout si jeho starosti a přitakávat, když onen pan tvorstva usoudí, že je vhodný okamžik na milování, ona do připravené roby ulehne a na vhodných místech upravený otvor odhalí, i útrpně přežije akt plozenípardon, já si prostě nemohu pomoci… již jsem to psal jinde, ale jsem moc rád, že ženy nejsou uvázány u plotny, že i muži mohou a umí vařit, že dokonce i vybrat a přebalovat děti mohou.
A proč? A proč ne.
Pokud nějakým manželům vyhovuje model: muž u plotny - žena v garáži, jsem taky pro
Protože i v tomto případě jde vidět, že se prostě dva rozumní lidé umí domluvit na nějaké kooperaci(což spokojené manželství vyžaduje
)
Tak jsem se tu dočetla, že mě brzo čeká rozvod nebo naštvaný nespokojený chlap, který si najde milenku s domácím servisem, protože to je základ všeho…takže hlavně to nedávat číst mému manželovi!! ![]()
musím říci, že původně to byl úsměv, co jsem měla při čtení na tváři a pak se to změnilo spíše v nechápající údiv…
když chlapovi neuvařím, tak ho nemiluju???
když je žena na md, tak je domácnost automaticky její starost?
asi žiju v nějakých iluzích nebo je to možná tím, že já mám starost o domácnost za trest, takže chci od manžela nějakou spoluúčast (a já třeba jindy budu míchat beton a ještě mi to přinese více uspokojení než vytřená kuchyn
)
a k zakladatelce… co jsem pochopila, tak úklid je její starost, vypere, vyžehlí, o děti se postará, akorát s tím vařením má problém…takže bych to neviděla tak černě…moje rada: neber vaření jako povinnost, ale zkus mu jednou za čas uvařit, protože mu to udělá radost (to by mohl být kompromis)
@SlecnaSally píše:
Když já prostě nejsem schopna pochopit, proč to dělat..jasně, on vydělává, ale pro sebe, já z toho nic nemám…akorát ty nákupy, které nepotřebuju, zaplatí 3/4nájmu, školku…a já sem na mateřské, takže doma je uklizeno apod, to dělat nemusí, to vím, že bych už chtěla moc..
tak teď jsem se zasmála-milá slečno Sally, co si tak vyzkoušet být třeba 1-2měs. nezávislá a to hlavně finančně na partnerovi. Když není dítě jeho, tak si mysím, že nájem by se měl rozdělit na 3 díly a ty za sebe a tvé dítě platit 2/3, proč platí školku, když to dítě není jeho a ty své prádlo pereš v čem? Děvče ulož si tuto diskusi a přečti si ji za 5, možná 10.let a budeš se za sebe stydět, co si to za diskusi „vypotila“.
@berry4 No asi tak, nechápu ty hemzy o domácí dřině v dnešní době praček, myček, a papírových plínek…chytrá ženská si to umí zorganizovat a stihne i uvařit ![]()
@kvaček píše:
@smajlik34 takové pěkné dělěníčko..
Pak přijde léto dovolena u moooože a chlap, řekne polovinu si zaplat a bude
A člověk se může snažit jak chce, odtrhnout ženy od sporáku a pak si přečte přesně tyto reakce. Betty Friedan a její ženský úděl odrazem všeho. Obzvláště se mi líbí ona věta - je to již tak od pravěku.
A kdopak tuší jak to skutečně bylo, hrdí muži ozbrojeni luky a primitivními nástroji vydali se hledati obživu hlavně pro sebe a pak zůstane-li i pro ty jenž zůstali ve vesnici, tzn ti slabší muži, staří, zranění a no… ehm, ženy. Po několika týdnech se vrátili vyhublí s nepřízenou
do vesnice a oni ubozí..hlavně tedy ženy nelenily a sbírali všemožné k jídlu, aby ony statečné leč k ničemu muže nakrmily. Od té doby uplynulo mnoho času. Ženy se již holí, muži nemají tak primitivní zbraně. Síla mužských bicepsů nemá takový lesk.
Pročpak se stále musíme držet předepsaného formátu, proboha?
jsem táta pracuji X hodin denně, příjdu domů a mám automaticky předpokládat že má žena pokorná vyprala vyžehlila ustlala, postarala se o dítě a ještě poskakuje kolem by mi navařila? Kéž bychom si vyměnili role, jen na pár týdnů.
Ani den by muž nedokázal vydržet v ženských botkách, to žena snadněji v mužské pohodlné polobotce by se procházela.
Partnerství, rodina, vztah - to je přece o spolupráci.
Ano jistě já chodím do práce a ty jsi s dětmi doma (to je sakra také práce). Tzn stav je vyrovnaný a dál? Uvaříme? Ano, já donesu nákup a pak to zkusíme společně uvařit, problém? Kde??? Já osobně vezmu vrtačku a vyrazím si zub? Jsem proto méně chlapem, že jsem pako na ruce? A ona méně ženou, že snadněji zatluče hřebík než uválí knedlík? ![]()
nerozumím a stávím se proti zpátečnickým myšlenkám.
No, mně osobně by vadilo, že vařené jídlo nosí mému dítěti babičky - připadala bych si neschopná ![]()
jinak s chlapem si vaříme navzájem - podle mně je to ideální stav, když se umí postarat oba ![]()
ale pokud by chlap vaření pojal tak, že je to jen ženská práce a musím denně vařit teplé večere… bo je to moje povinost tak bych se asi šprajcla, ač mi vaření nevadí ![]()
@Ywett píše:
Mojí prací je péče o děti. Dobře, jsou celkem samostatné, takže ve volných chvílích podělám něco kolem domácnosti, takže manžel se vlastně nemusí starat.
Byl z domova zvyklý na vynikající klasickou českou kuchyni (tu já neumím a učit se nebudu - pokud má muž chuť chuť na knedlo-vepřo-zelo nebo svíčkovou, objednám u mámy nebo tchýně a muže tam odvezu, aby si mohl dát po obědě pivínko) a dokonale uklizeno. Netvrdím, že je u nás bordel, ale dokonale uklizeno taky ne. Často radši blbnu s dětma než vysávám. A abych posadila děcka před televizi, abych měla klid na šurování, aby muž večer přišel do hotovýho, to ani omylem. Vím, že nemá rád, když kolem něj lítám s hadrem, ale kvůli tomu se okrádat o čas s dětmi nebo o moje volné chvilky fakt nebudu. Uklízím/vařím/peru podle sebe a ne podle muže! Takže mi brzy uteče
Mám to stejně, jsem doma především proto, abych poskytla full servis a společnost svému dítěti, ne proto, abych drhla barák a vyvářela. Můj manžel to tak bere taky. To že ten barák vydrhnu, je věc druhá. Zastávám názor, že na oběd si může zajít v práci, rozhodně mu uvaří líp, než já
.
@vitrvevlasech ale nikdo se přece nemusí drřet předepsaného formátu…
zakladatelka se ptala, jestli by žena měla vařit!! Odověd měla, ale nikdo nepíše, že by měla stát u sporáku celý den, vítala chlapa s kávou a moučníkem..
Místo toho, aby jste ji poradily, nech si třeba sedne a podívá se na pár receptů- pro sebe, aby něco uměla, nemusí přece brát, že je otrok, ale prostě umět udělat dobrý oběd třeba rodičům pozvat v neděli a nebo až budou mít děti větší, tak se to zase staví, že chudera ženská musí stát u plotny..
Kdo nechce vařit nech nevaří, nemusí se držet formátu, že ráno žena svatne uvaří rodině jídlo a může chodit s dětmi a manželem do jídelny a restaurace, je to každého věc…
Ale nedělejte s ženy chuderu, co musí vařit
v každé rodině to neni tak, že žena je otrokem, ale chlap to jídlo ocení, pochálí, pomůže, sklídí po sobě…