Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já jsem hodně ortodoxní „kalíškářka“
Tampony mi vždycky dělaly zle na čípek a o kalíšku ani nevím. Hned napoprvé jsem ho zavedla bez problémů. Používám teda tady tenhle: http://www.mujmenstruacnikalisek.cz/ a možná je to tím, píší že je líp tvarovaný než třeba ladycup (lépe přizpůsobený tvaru pochvy) a je i levnější…
Dobrý den, jaký máte názor na menstruační kalíšek značky LilCup??
Dobrý den, jaký máte názor na menstruační kalíšek značky LilCup?? ![]()
Mám MeLuna. Začínám s ním, teprve druhý den. Způsob zavedení už jsem trošku vychytala
ale to vyndavání…
to musím ještě natrénovat. Nevím jak moc hluboko, abych ho pak vyndala?
Jsem dost úzká a jsem teda ráda, když ho vylovím
Ale nevzdávám se
Ono se to natrénuje a rozhodně lepší než chemií napuštěné tampony, které moc nesnesu a vložky!!
![]()
@marketavavru při vyndávání vždycky zmáčknout, abys zrušila ten podtlak, to ucítíš, ale je to důležité
stejně tak při nandávání, prostě aby se vytvořil zase ten podtlak, to je vlastně celý princip na kterém to funguje.
Dobrý večer kalíškářky,
potřebuju poradit. Uvažuju o koupi kalíšku, ale nevím, jakou velikost. Nikdy jsem nerodila vaginálně, jeden císař akutní ve fázi otevřená na 2, druhý plánovaný. Takže mámkoupit ten větší?
@lleennttiillkkaa mám po císaři ten větší, je pro „po porodu“ a „starší“ a dobrý
Holky dík, já jsem si to myslela. Jinak předpokládám, že jste spokojené, já na něj slyšela jen pozitivní reakce.
@lleennttiillkkaa Já si ho kupovala kolem 24 let, v té době bez porodu. Na jejich stránkách bylo, že větší je pro starší 25 let a nebo po porodu. Takže jsem vzala větší. Po prvním porodu trochu tekl (asi šití), po druhém fungoval normálně. Snad bude i po třetím. Za mě super věc ![]()
Ženy ještě se zeptám, jakou značku? Mě přijdou tedy od pohledu všechny stejný, ale třeba LilCup se dá sehnat za 199Kč a LadyCup za cca 500Kč
@lleennttiillkkaa píše: Ženy ještě se zeptám, jakou značku? Mě přijdou tedy od pohledu všechny stejný, ale třeba LilCup se dá sehnat za 199Kč a LadyCup za cca 500Kč
mám moon cup už asi 8 let a super ted jsme chtela zmenu koupila jsme lil cup a meluna a oba jsme poslala dál kamarádkám nejak mi nešli rozvinout jsou mekčí a mela jsme s tím problém ale asi to je o zvyku
Zdravim všechny kaIíšnice,
Vzhledem k tomu, že za pár týdnů mě čeká dovolená a vychází mi na ní MS, napadlo mě zkusit kalisek. Prostudovala jsem tady všechny diskuse o něm, prakticky vím všechno jak zavádění, tak o vytažení. Vím že se tu několikrát psalo, nezkouset na sucho, no, samozřejmě jsem to zkoušela a už teď mám teda vážně strach z vytažení až budu mít MS. Stalo se někomu, nebo víte o někom kdo ho fakt nevytahl?
Jinak už teď si myslím, že na dovolenou k vodě ho teda určitě nepouziju, nestihnu to nejspíš během jedné MS natrenovat, ale tak snad do příštích prázdnin už jo ![]()
Ahoj, tak si jdu taky pro radu. Přemýšlím o kalíšku, hlavně proto, že budu mít MS nejspíš na dovolené. Jak je to s koupáním v moři? Myslíte, že je to v pohodě?
S tampóny problém nemám, ale chtěla jsem zkusit toto, hlavně proto, že po koupání se nemusí hned měnit. Ale taky si moc nedovedu představit výměnu na veřejných WC - kabinka na pláži, v práci (ještě kde máme kabinky takové, že stěny nejsou až na zem
)… Nevím jestli do toho jít