Menstruační kalíšek - názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1483
7.11.14 07:55

Já jsem hodně ortodoxní „kalíškářka“ :D Tampony mi vždycky dělaly zle na čípek a o kalíšku ani nevím. Hned napoprvé jsem ho zavedla bez problémů. Používám teda tady tenhle: http://www.mujmenstruacnikalisek.cz/ a možná je to tím, píší že je líp tvarovaný než třeba ladycup (lépe přizpůsobený tvaru pochvy) a je i levnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.3.15 09:00

Dobrý den, jaký máte názor na menstruační kalíšek značky LilCup??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.3.15 09:03

Dobrý den, jaký máte názor na menstruační kalíšek značky LilCup?? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.15 12:07

Mám MeLuna. Začínám s ním, teprve druhý den. Způsob zavedení už jsem trošku vychytala :) ale to vyndavání… :D :,( to musím ještě natrénovat. Nevím jak moc hluboko, abych ho pak vyndala? :D Jsem dost úzká a jsem teda ráda, když ho vylovím :lol: Ale nevzdávám se :) Ono se to natrénuje a rozhodně lepší než chemií napuštěné tampony, které moc nesnesu a vložky!! :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
4.5.15 08:37

@marketavavru při vyndávání vždycky zmáčknout, abys zrušila ten podtlak, to ucítíš, ale je to důležité :kytka: stejně tak při nandávání, prostě aby se vytvořil zase ten podtlak, to je vlastně celý princip na kterém to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
1.6.15 23:09

Dobrý večer kalíškářky,
potřebuju poradit. Uvažuju o koupi kalíšku, ale nevím, jakou velikost. Nikdy jsem nerodila vaginálně, jeden císař akutní ve fázi otevřená na 2, druhý plánovaný. Takže mámkoupit ten větší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
2.6.15 05:40

@lleennttiillkkaa mám po císaři ten větší, je pro „po porodu“ a „starší“ a dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
2.6.15 06:05

Já jsem zatím nerodila. Používala jsem ten větší a v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101939
2.6.15 08:17

@lleennttiillkkaa Taky hlasuju pro větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
2.6.15 11:25

Holky dík, já jsem si to myslela. Jinak předpokládám, že jste spokojené, já na něj slyšela jen pozitivní reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25220
3.6.15 01:32

@lleennttiillkkaa Já si ho kupovala kolem 24 let, v té době bez porodu. Na jejich stránkách bylo, že větší je pro starší 25 let a nebo po porodu. Takže jsem vzala větší. Po prvním porodu trochu tekl (asi šití), po druhém fungoval normálně. Snad bude i po třetím. Za mě super věc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
7.6.15 21:13

Ženy ještě se zeptám, jakou značku? Mě přijdou tedy od pohledu všechny stejný, ale třeba LilCup se dá sehnat za 199Kč a LadyCup za cca 500Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
7.6.15 21:19
@lleennttiillkkaa píše: Ženy ještě se zeptám, jakou značku? Mě přijdou tedy od pohledu všechny stejný, ale třeba LilCup se dá sehnat za 199Kč a LadyCup za cca 500Kč

mám moon cup už asi 8 let a super ted jsme chtela zmenu koupila jsme lil cup a meluna a oba jsme poslala dál kamarádkám nejak mi nešli rozvinout jsou mekčí a mela jsme s tím problém ale asi to je o zvyku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
18.6.15 08:48

Zdravim všechny kaIíšnice,
Vzhledem k tomu, že za pár týdnů mě čeká dovolená a vychází mi na ní MS, napadlo mě zkusit kalisek. Prostudovala jsem tady všechny diskuse o něm, prakticky vím všechno jak zavádění, tak o vytažení. Vím že se tu několikrát psalo, nezkouset na sucho, no, samozřejmě jsem to zkoušela a už teď mám teda vážně strach z vytažení až budu mít MS. Stalo se někomu, nebo víte o někom kdo ho fakt nevytahl?
Jinak už teď si myslím, že na dovolenou k vodě ho teda určitě nepouziju, nestihnu to nejspíš během jedné MS natrenovat, ale tak snad do příštích prázdnin už jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
28.6.15 13:38

Ahoj, tak si jdu taky pro radu. Přemýšlím o kalíšku, hlavně proto, že budu mít MS nejspíš na dovolené. Jak je to s koupáním v moři? Myslíte, že je to v pohodě?
S tampóny problém nemám, ale chtěla jsem zkusit toto, hlavně proto, že po koupání se nemusí hned měnit. Ale taky si moc nedovedu představit výměnu na veřejných WC - kabinka na pláži, v práci (ještě kde máme kabinky takové, že stěny nejsou až na zem :( )… Nevím jestli do toho jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí