Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Lilinka88 takze 13dpo prvni naznak na teh7 testu.. a driv si netestovala? Ja totiz porad nevim kdy testovat, ale asi to prubnu v ten patek… nebo ja nevim…
jako nejradeji bych az v pondeli ale uz ted me svrbi ruka a to jsem teprv 6dpo
neco mi rika ze to asi nevydrzim
takze te bolelo brisko pred terminem ms pokud sem to spravne pochopila… tak to jsi me.uklidnila, ja vim ze jsme kazda jina atd. Ale clovek se asi potrebuje necim uklidnit no… ![]()
Ty jo, moje tehotenstvi je kapitola sama o sobe, ja sem byla poprve u dr coz bylo nejaky ten 6-7tt, vse naprosto v poradku, mela sem prijit za dalsi nejake tydny… jenomze tyden na to sem zacala spinit, hned rano sem jela na gyndu, ta nic nenasla ani stopy po nicem.co mohlo byt spatne… tak sem jela klidna domu… tyden na to to same, tak zase gynda, zase vse v.uplnem poradku… tyden na to zase, nic nenasla… pry mi asi proste praskaji ty cevky , ale ze je mimis v pohode. Ubehlo par dni a pamatuju si jak jsme venku grilovali a meli krasny den, sla jsem na wc a plna misa srazenin a krve, valilo to ze me, tak.volam na chlapa at staruje ze jedem na pohotovost v aute sem se smirila s tim.ze jsem potratila, ale.predstav si, na pohotovosti mi ten malej clovicek zamaval a byla naprosto.v.poradku, ja taky… proste nikdo mi nebyl.schopnej rict co se deje, ale pro jistotu sem sla na rizikove az do porodu… pri vetsi namaze sem spinila a pokazde sem jela na gyndu pro jistotu, gyndarka mi rikala ze si tam.chodim jak.pro rohliky
a tak se to nejak.tahlo az do porodu no… pak prisel dalsi.takovej strach kdyz sem byla ve 37tt na ultrazvuku a na ozvach a mala mela bejake splasene ozvicky, rikali mi ze pred kazdou kontrolou se mam nacpat sladkostma at je prcek proste vzhuru tak sem je poslechla, a oni se pak.divili ze mala.tak blbne v brise… no oni to nebrali v potaz pritom ja vedela ze to je tema cukrama pac to delala po kazdem sladkem jidle… no ale doktor usoudil ze se ji v brisku nelibi a ma mozna snuru kolem.krku, tak sem.sla ve 39tt na vyvolavacku… rodila sem cca 8 hodin, casove super, ale co se delo behem porodu, katastrofa… ja porodila teda nakonec prirozene ale stejne sem hodinu po porodu sla hned pod celkovou narkozu… mela jsem silne poprodni deprese, kdyz nas pustili z porodnice domu, (23.12) tak to byl horor, porodnice me nepripravila na nic, malinka mi doma malem upadla do hypoglik.soku, vanoce jsem probrecela, manzel byl vyrizeny, a 25.12 me rychla odvezla zpatky na sestinedeli, mela sem velice rozsahlej zanet cele delohy, prisel sam primar a rekl mi ze jsem v takove stavu ze kdybycb doma usnula uz bych se nevzbudila… takze sem.zkysla i s malou dalsi 4 dny v porodnici na kapackach, znova mi vyvolavali kontrkace aby se ten hnus vypudil z delohy, znova sem trpela… mala mi zhubla z 3040g na 2780 a mela.silnou zloutenku… no jako proste obe jsme bojovaly jako draci…
to byl muj pribeh… porod samotny nebyl tak hrozny jako co prislo po nem… ja mela jeste skryty hematom za delohou takze pri kazde kontrakci me tlacil a tim ta bolest byla od zacatku nesnesitelna,vlastne nikdo o nem.nevedel pac.nesel videt na zadnem ultrazvuku a praskl az pri tlaceni Ellinky kdy ochrstl celej personal… takze to na porodnim boxu vypadalo jak v zombie filmu
vsichni od krve a tak… no a ja i odmitla veskere leky na bolest a pak uz na ne bylo pozde takze nareeeeez
ale to vse bycj prozila klidne jeste tisickrat, to mrnatko za to vse vazne stoji ![]()
@Lilinka88 nas tenrat rodilo +- 2,4 m asi 8 kamaradek, kazda z nich mela pohadkovej porod, kazda z nich to mimco vyprdla a jela domu… nikdo zadne komplikace… rekla bych ze jsem byla fakt vyjimka… ale tohle se mi deje porad… nam nejde nic normalne.. my to musime mi vzdycky extra ![]()
Jo a jeste vlastne sem.zapomnela, chlap totiz prijel z vietanmu ze sluzebky a ja ten mesic otehotnela,no a to bylo v dobe kdy radila Zika, vis ta nemoc od pichnuto komarem v techto zemich, je to dost nebezpecne i pro plod atd. Takze jsme meli hroznej strach a chlap musel projit ruznyma testama… trvalo to par tydnu. Ale nastesti ok. Ale proste jako kdyz semto shrnes tak fakt to nevymyslis ![]()
@Ja.JJu. Narez vzkaz a jeste vetsi narez je ten obsah. Ja jsem zkousela test tusim v patek a nebylo tam nic… Mohl tam byt duch, ale to jsem nezkoumala a cekala MS. Bolesti tomu i odpovidaly, akorat, co se pridalo za bolest, tak me od vikendu strasne bolelo v krizi, a to tak 6 dni urco vydrzelo. Ja si osobne myslim, ze v patek na testu nic nebude a ty budes zbytecne smutna. Ale nekomu zase testy ukazuji brzy, vsude jsem cetla 14DPO,driv nema cenu, ale je to samozrejme na tobe,kdyz musis, tak musis. A tve tehotenstvi, porod a pak sestinedeli, to je hruza.
to se asi jen tak nekomu nepostesti, aby tohle vse zazil… To se divim, ze mas chut do druheho, si myslim, ze spoustu jinych by tu chut ztratilo… Brrr, uplne je mi z toho zle, ale je az zazrak, jak se se vsim telo vyporada a pak je tu zdrave miminko, takze vse asi tak melo byt. A nemohla jsi celou dobu krvacet kvuli tomu hematomu? To me tak napadlo… Ja ti teda budu moc drzet pesti, aby toto druhe tehotenstvi bylo krasne a bez problemu, protoze uz stacilo… A verim, ze to tak bude. Fuuuj s ufff teda. ![]()
Dnes jdeme s manzelem do nemocnice, budou mu vysetrovat streva, jestli jsou v poradku po operaci, na ktere byl v listopadu, takze ja do prace pujdu ani nevim kdy. ![]()
To bych ti taky mohla vypravet, jak mi malem kvuli zanedbani doktoru umrel manzel… Poprve nam v nemocnici rekli, ze neco spatneho snedl, dostal kapacku, jeli jsme domu. Druhy den vecer mu na zachode neco prasklo a od te doby bolest, tak jsme jeli do druhe nemocnice, kde ho odmitli vysetrit, kdyz uz je rozvysetrovanej jinde, tak teda, ze pojedeme do te prvi, rikam mu, zavolej tam, ze jedeme. Tak vola a doktorka mu rika: nevim, co bysme tady s vami delali, antibiotika zaberou az do 48hod.,tak mi znechuceni se od brany nemocnice vraceli domu. Pres den to bylo lepsi a vecer to zaclo, co pul hodiny zvracel, a to nic uz 2 dny nejedl a pak byl takovej malatnej… To uz neslo a ja jsem nekdy o pul4 rano volala rychlou. V nemocnici ho hned operovali a pak jsem se dozvedela, ze za minutu 12,byl nekolik dni na jip a celkove 14dni v nemocnici. Jizvu ma pres skoro cele bricho, ale ta bezmoc, ze je ti opravdu zle, nikdo ti nepomuze a pak se dozvis tohle, fuuj. Mel tedy zanet podbrisnice a roztrhle strevo na nekolika mistech, nastesti bylo ohranicene a zanet se nedostal do bricha. Tot nase zkusenost, manzel je naprosto v poradku a od ledna normalne funguje, ale zazitek to byl desnej.
@Lilinka88 Pekne ranko tehulko, no jako presne jak pises vse je tak jak ma byt… nastesti to dopadlo jak to dopadlo, a uvidis sama, porod neni prochazka ruzovou zahradou, ale ja si vzdycky rikala zvladla to.kazda, ja taky. A je to tak. My zenske vydrzine tolik trapeni abyjsme porodili toho mrnaveho clovicka… no a priroda to zarisila tak ze i kdyz si treba pri porodu projdes peklem jako ja, tak to miminko te natolik roznezni ze zachcilki zapomenes… ja sem.rikala ze bude jedinacek po porodu, ale jak jsme se vraceli domu po te druhe hospitalizaci tak sem rikala ze klidne jeste tisickrat… ale to clovek musi zazit,.takova ta laska k diteti je uplne jina nez jakakoliv jina…
![]()
No a k manzelovi… ja mam.pocit ze dneska v nasem zdravotnictvi pracuji takovi lidi ktere ta prace proste nebavi, jsou neprijemni a ta neochota pomoct je nekdy fakt silena… vem si kolik pochybeni lekaru je, kolik fatalnich chyb udelaji, kolikrat zanedbaji neco co konci smrti a pritom by stacilo byt proste oddany sve praci a byt peclivej… tveho manzela je mi lito, taky si musel.projit peklem a ty taky, ten strach a bezmoc… halvne ze to zvladl… a koukam ze toho mame docela dost spolecneho, protoze presne ten samej scenar zazila moje milovana babicka minuly rok… boelst bricha, neschopnost doktoru… dopadlo to.tak.ze.jim.odpadla v cekarne, sla an operaci jak.pises, roztrhane streva, ji ale obsah vytekl, chytla silnou infekci, byla v umele.spanku mesic, dojizdela sem za ni, modlila se, mela.sem.se vdavat a ona se tal tesila, rikala sem.ji ze to zvladne a ze.me.v tech bilych satech uvidi. Jedno.rano nam.zavolali ze babicku jdou odppjovat ze proste to nezvlada jeji telo, ze.se mame prijet.rozloucit… je tak tezke davat poslesni sbohem cloveku ktereho tak.zboznujes.a.vedet ze za par hodin uz nebude… pochybeni lekaru a kolik lidi tak muselo trpet kvuli jejich neschopnosti… hnus!!!!!
A dost, ted zase zvesela jo… co chleba? ![]()
@Ja.JJu. Tak jsem konečně dorazila do práce, celkem dlouho jsme čekali, ale to je v nemocnici naprosto běžný. Asi opustíme tady to negativní téma, co říkáš. Lepší je se těšit na testování a měření teploty.
Já se nerada k tomu vracím, protože je to takový bolavý místo, stejně tak, jako tvoje zkušenost. Tak opustíme téma a jdeme na něco pozitivního.
Ale teplota je krásná.
A že já jsem „možná“ měla nidační pokles, neznamená, že ty jej musíš mít taky. A přesto třeba můžeš být těhotná, víš. Tak, kdy odstartujeme testování? Já bych tě zkusila přemluvit fakt až na pondělí. A taky, jaký máš test?
Jo a dneska jsem si koupila poslední 2 testy, mamatesty - chci zkusit udělat zítra ráno a pak třeba v pondělí před kontrolou nebo někdy o víkendu. A doufám, že už tam budou dálnice. ![]()
@Lilinka88 presne tak… nechame to byt, on ten zivot nekdy proste nemusi byt fer
vas ted ceka vlastne to nejkrasnejsi obdobi v zivote, zaroven nejnarocnejsi, ale nejuzasnejsi
a nas doufam taky
dalsi a zase trochu jine
uvidime… no jaaaa se znam, ja urcite udelam test v patek, ale jsem pripravena na to ze tam nic nebude a kdybych nedostala ms tak udelam v pondeli.. ja vim ze bych to mela porad v hlave, takhle na to nebudu aspon tak myslet kdyz ho udelam v patek… proste zkusim… a u tebe nemam vubec strach, budes mit krasne // ![]()
Ja mam jen mamatesty nicim jinym netestuju ![]()
@Lilinka88 vis co? Ja prisla na to proc chci testnout v patek… vim ze o vikendu ma mrcha dorazit, a kdybych cekala do pondeli a dorazila tak veskera nadeje bude pryc, asi chci testnout v patek s nadeji, nez v pondeli uz bez nadeje… rozumis ![]()
@Ja.JJu. To je jasný, že to bude úžasný a taky docela mazec. Sama jsem na to zvědavá, ale pořád se ujišťuju, že se na to prostě nedá připravit nikdy. Pak člověk musí prostě fungovat.
Tak já se budu těšit na pátek ráno, kdy mi pošleš test, něco mi říká, že budeme lovit a lovit.
Po tvým vysvětlení ti už rozumím, proč testovat už v pátek. A jak ti test ukazoval při minulém těhu?
@Lilinka88 presne tak na to se nepripravis a nepomuzou ti ani zadne prirucky, na vse si prijdes sama postupne
ja si endokazala ani predstavit ze budu maminka… a slape to ![]()
Ty jo my se snazili nekolik let o prvbi, pak odjel chlap na sluzebku a jak prijel tak se hned zadarilo…
ja se v te dobe nesledovala protoze sem cekala na konec cyklu at muzu nasadit clostik, a vlastne sem ho uz nenasadila a byla tehu
ani sem neresila nejaky dpo a bt , nic… takze tak no
a za ty duchy se fakt modlim, ja sice na paranormalni veci neverim, ale tyhle bych rada spatrila
![]()
@Ja.JJu. Ahaa, takže to byla taková v podstatě náhoda a jak to potom krásně dopadlo. Někdy je to asi lepší, když to člověk neřeší. Ale zase…snažit se v neplodným období, to je asi taky blbost a pak to nedopadne nikdy. Já jsem právě tak 2-3 měsíce se trošku pozorovala, nic jsem teda neměřila a tak. Pak jsem si vyčetla info, začala měřit a koupila jedno balení ovulačních testů, ty jsem dělala tak od 14.DC. Někdo teda má slabé čárky na Ovu testu v podstatě pořád, ale já tam neměla nic, tak se dalo celkem hezky vypozorovat. A pak jsem si udělala poslední, který mi zeslábl a věděla jsem cca, kdy bylo. Ale já to udělala proto, abych se nestresovala další měsíce, že se nám nedaří. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
To není paranormální věc, ale pokud víš, kdy byla ovulace a víš, že byl i sex a oba jste v pořádku, tak to prostě vyjde. Pokud ne tento měsíc, tak třeba další. Určitě není nutné se tím stresovat, já si přečetla, že při správným načasování sexu a ovulace otěhotní snad jen 15%. Doufám, že teď nekecám, ale tak nějak jsem to četla. ![]()
@Lilinka88 jasne, tak clovek pokud mu to nejaky mesic nejde uz tak nejak premysli kde je chyba a jestli prave to ono plodne obdobi neprosvihne pokazde… podle me je fajn vedet kdy zrovna je kdyz vime ze o tom to proste je, trefit se
my se snazili.. no 4-5 let… docela masakr, nekdy sem i brecela, kolem me kazda tehule a my furt nic. I segra otehotnela podruhe… proste hruza. A verim ze do ovulace jsme sw behem tech 5 let urcite trefili nekolikrat ale proste se to nechytlo… az po tom Vietnamu…
coz byl sok pro vsechny. Ty jo, kolik ja sem udelala tt behem te doby
kila a kila
jako kazdymu to zivot napise sam…jenomze cekej se zalozenyma rukama furt ze ![]()