Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.4.19 04:11

@Rikiki ahojky… tak je mozne ze jsi mela ovulaci pozdeji a otehotnela jsi pozdeji a na test je brzy, i kdyz 4den zpozdeni uz by asi carecka nejaka byla… tezko rict… mozna proste jen zpozdeni… :nevim: drzim palec, dej vedet jak to dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
1187
28.4.19 08:25

Tak hlásím 5. den zpoždění a BT zase o něco výš. Tak jsem zvědavá. Test jsem dneska nedělala. Dneska by mi končila ms, kdybych ji měla. Celých 5 dní jsem trošinku špinila, fakt nepatrně, a dneska jsem špinit přestala a místo toho mám od včerejšího večera intenzivní tlak v prsou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.19 09:43

@Rikiki tak zkus zitra testik, jinak ty jo nevim 8o docela zvlastni… ale urcite bych testla… tak to jsem fakt zvedava… ani tak nejak nevim co by to mohlo byt… pri anovulacnim by ti teplota nevystoupla nahoru, pri mimodeloznim sice stoupa hcg pomaleji ale zase tak pomalu ne… a ovulaci ma sobe nevypozorujes? Ze bys aspon tipla kdy byla?

• Citovat
  • Upravit
1187
28.4.19 09:51

No právě že tento měsíc vůbec nevím. Ani podle BT moc nevím. Poslední nízká teplota byla 26dc, takže bych teoreticky byla 7dpo.
Taky mi ty vyšší teploty nejdou do hlavy, hlavně žádný cyklus mi teploty přes 36,7 nešly a vždy jsem ms dostala přesně na den přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.19 10:28

@Rikiki no tak to by odpoviadlo, jestli cca 7dpo tak na testik brzo. Tak bych zkusila 9dpo tj v utery… to uz by urcite nejaky naznak na testiku byt mel… ja mela uplne slabunkeho ducha 7dpo a 8dpo uz viditelnejsiho, 9dpo uz sem ho videla bez hledani ;-)

• Citovat
  • Upravit
1187
28.4.19 10:40

Zkusím vydržet a test udělat až v úterý nebo ve středu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
29.4.19 06:54

Nevydržela jsem to a udělala test, je tam hooodně slabý duch, ale BT mi klesla na 36,6 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 07:05

@Rikiki no tak to he zajimave… to bud odejde nebo je to jen vykyv… opet musis cekat co prinesou dalsi dny… drzim palec. Kdyz nedorazi ms kdy budes zas testovat?

• Citovat
  • Upravit
1187
29.4.19 07:21

No, já už mám 5 dní po očekávané ms. A nemůže být ten pokles BT uhnízdění?
No jak píšeš, budu muset čekat. Test zkusím asi zítra nebo ve středu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.19 07:35

@Rikiki asi muze byt i pokles, jestli jsi 8dpo tak myslim i idealni doba, ale to bys nemela na testu nic, hcg se zacina uvolnovat az PO zahnizdeni vajicka… uvidis zitra jestli se teplota zvedne no… dej urcite vedet, jsem na tebe zvedava…

• Citovat
  • Upravit
1187
29.4.19 12:05

Jojo, přesně tak, uvidím podle zítřejší BT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
30.4.19 05:31

BT 36,62. Test už jsem ani nedělala, dopoledne (jestli to stihnu) si budu muset zavolat na gyndu a objednat se na vyvolání ms. Mám 7. den zpoždění a 35dc.. (vždycky jsem měla tak 24-28dc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.19 07:50

@Rikiki no tak urcite zavolej, pokud je porad dole… ale test bych zkusila pro zajimavost… a kdyz to neklaplo ted, priste to vyjde ;-)

• Citovat
  • Upravit
13.5.19 19:31

@andelka83 co tak pročítám diskuzi, hlavně tedy začátek, vidím, že máš mraky zkušeností. Já teprve začínám a přesto, že jsem si hodně načetla, nedohledala jsem všechny informace, které bych si přála.
Teď nevím jak jsi přesně nazývala, ale bavila jses o nějaké teplotní linii? Mělo to souvislost s teplotami před ovu a po ovu. Můžeš mi prosím objasnit jaké je to pravidlo? Jak poznám tu linii? A co díky ní můžu sledovat?

Druhá věc co mě zajímá bude asi hodně individuální… Ale zajímá mě, zda může hodně teplotu ovlivnit noční špatný spánek… Kdy v noci např hodinu a půl nespím a jen se válím.
Pak jsem se ráno vzbudila ani nekoukala na hodiny a měla jsem nižší teplotu, než jsem čekala. Pak jsem koukla na hodiny a do měření mi zabývalo cca 45 minut. Pospávala jsem a za 45 minut byla teplota o desetinu vyšší. Vím že je to běžný jen, ale nevím jestli se to opravdu dá počítat, když jsem v noci špatně spala a ráno vlastně jen čekala v posteli na správný čas… Zaznamenala jsem ale tu vyšší naměřenou v čas, kdy běžně měřím.

Koukneš mi prosím na graf? Je tedy krátký, ale doufám že je v něm patrná ovulace. Co jsem si měřila měsíce předtím, byly teploty cik cak ale mám prakticky poprvé v životě přirozenou ms teprve od začátku roku a myslím si, že je to první cyklus s přirozenou ovulací… I poslední den nízkých teplot jsem jednorázově zakrvácela…
Budu moc vděčná za tvůj názor a radu 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32912
14.5.19 10:16

@obyčejná holka ahoj, děkuji za důvěru.
Linie je čára, která vzniká na té nejvyšší hodnotě z predovulacnich teplot a k ní se vztahují ty vyšší, poovulacni teploty. Třetí vyšší naměřená teplota by měla být aspoň 0,2 nad linií. Pak je ovulace potvrzená. Celou luteální fázi by se teploty měly držet nad ní.
Ten spánek a měření jsou fakt individuální. Ale hodnota o 0,1 by neměla dělat neplechu v grafu. Dobré je napsat si poznámku, kdyby náhodou to problém dělalo. Každý časem vychytá co mu bt ovlivňuje. Obecně ale měření o 45 dřív třeba nevadí.
Vypadá to dobře. Jen těch nízkých teplot je dost málo, mělo by jich být 6 aspoň. Ale u krátkých cyklů se to někdy nedá zajistit, když se měří od konce ms a ovulace je brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí