Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@obyčejná holka záhada. Biochemické mívá normální //. Cysta jo, ta může. Zkoušela bych testy průběžně. Někdy se to zachytí později.
@andelka83 dobrý den, mohu se prosím na něco zeptat? Jak je možné, že jsem měla 2 pozitivní ovu testy (jeden odpolko, druhý dopoledne) a přitom graf vypadá, že ovu nebyla? Dle čeho se řídit? Děkuji
@Biton řídila bych se grafem. Test může být pozitivní i několikrát za cyklus. Reaguje na zvýšení hormonů ale nezaručí že k ovulaci dojde.
@andelka83 a myslíš, že je ovulace určená správně? Nemohla být třeba až o dva dny později? Měla jsem tam ještě hlen… A čípek se uzavřel taky až 2 dny po určené ovulaci…
@obyčejná holka no podle pravidel je to právě správně. Vypadá to tak teda.
Zdravím, v létě se chceme začít snažit o mimčo a vzhledem k tomu že nejsem nejmladší a poslední dítko jsem měla před 5 lety tak jsem si začala sledovat cyklus. Měřím si bazální teplotu viz přiložený graf. Apka mi vyhodnotila ovulku, ale úplně nevím zda s tím souhlasit
Řekla bych že byla o dva dny dříve (podle mých pocitů). Co myslíte? Jinak celkově se mi zdá grafík divoký.
@Anonymní řekla bych, že to appka vyhodnotila správně (3 vyšší teploty po 6 nízkých)
Holky mohl bych se zeptat? Ovlivňuje Bazalni teplotu vysoké teploty venku v létě?
Dekuji.
@Megosek píše:
Holky mohl bych se zeptat? Ovlivňuje Bazalni teplotu vysoké teploty venku v létě?
Dekuji.
U mě nemají tyto teploty vliv, ale všeobecně taky nevím. Snad ještě někdo napíše. ![]()
@Megosek ted nemerim, ale v zime se mi stavalo, ze mi byla nad ranem kosa a teplotu jsem mela opravdu vyrazne nizsi. A i kdyz se to nema merit na dvakrat, tak jsem se v posteli poradne zachumlala a zmerila cca za 10 minut a graf pak nebyl tak rozlitanej a ty teploty nejak odpovidaly. Naopak jsem si jen poznacila, ze mi byl hic. Jo a merila jsem v puse.
@Sona73 @bobulka88 diky holky za odpověď. Já merim totiž taky ráno v puse a někdy jak se probudim, tak mi je teplo. Tak uvidím přes léto, to snad už nějak vysleduju, zda mají na mě vliv nebo ne ![]()
@Megosek já jsem změnu neregistrovala. Nebo aspoň ne takovou, aby to dělalo problém s vyhodnocením. Ale měřím v pochvě, je tam stálejší teplota méně náchylná na změny.
@andelka83 no já si osobně myslím, ze by to taky nemělo mít nějaké velké vlivy… a jestli, tak třeba max 0.1 stupně..
Ahoj všem muzu znát váš názor. Měřim bt rok a poprvé po ovulaci tak nízké hodnoty včera pokles pod čáru, nevím nevím, jinak lf mivam 13-14 dní