Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5763
26.6.19 08:33

@Naty9 já měřím velmi krátce, takže tomu moc nerozumím, ale řekla bych, že to vypadá dobře a ten pokles mohl být nidace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
26.6.19 18:34

@Naty9 Tady taky najdeš něco o poklesu teploty. https://www.rodina.cz/clanek4015.htm

• Citovat
  • Upravit
1699
27.6.19 00:12

@Naty9 bohuzel ja to uz nadejne nevidim, pokud to dnes nevyskociko nahoru, tak bych ocekavala MS :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.19 07:20

Tak přicházím s další zapeklitou otázkou… Jak potvrdit ovulaci, když 3 den po předpokládaném nárůstu teplot nemohu měřit? V tu dobu jsem seděla v letadle už X hodin po probuzení… Přikládám graf a jsem zvědavá na názory… Zvlášť, když rozdíl teplot se nezdá nijak výrazný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
2.7.19 08:46

@obyčejná holka když nejde použít třetí teplota, použije se čtvrtá. Vzestup nemusí být vždy vysoký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.19 08:58

@andelka83 přijde ti tohle normální? Pořád pochybuji, jestli ovulace vážně proběhla. Nedají se mi ty dvě teploty co se vrací k hranici linie.. Je fakt že nezaokrouhluji, ale i tak se mi ten rozdíl zdá malý… Ani čípek a hlen nejsou nijak přesvědčivý. Ještě 5 dpo jsem čípek nacházela otevřený a hlen sice hustý mísený s bílým tak 50/50, ale stále se táhnul… Co myslíš? (poslední teplota je 36,33)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
5.7.19 09:50

@obyčejná holka já bych řekla že proběhla, i přes ty poklesy na linii. Možná bude nedostatek progesteronu za tím nebo nějaký problém se žlutým tělískem. Každopádně to celkem ničemu nevadí, nemuselo by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.19 09:58

@andelka83 taky se toho bojím… Málo progesteronu ale brání otěhotnění ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.19 10:09

@obyčejná holka Není ten pokles teploty přibližně polovina lutální fáze? V té době to může být normální, viz https://www.rodina.cz/clanek4015.htm
Jinak nedostatek progesteronu (nedostatečná funkce žlutého tělíska) brání tomu, aby se mimi udrželo. Po otěhotnění jsem špinila a občas dokonce trochu zakrvácela, doktor říkal, že to může být nedostatečná funkce žlutého tělíska, dal mi Utrogestan (tj. progesteron) a špinění za pár dní přestalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.19 10:11

A nedostatek progesteronu se asi může projevovat i tak, že je krátká luteální fáze Já měla LF dlouhou v průměru 10 dní, někdy kratší, někdy delší, doktor říkal, že na otěhotnění by to mělo stačit, ale kratší LF by byl problém. Otěhotněla jsem přirozeně, ale trvalo to rok a půl. Pravda, nejsem už ale žádná mladice.

• Citovat
  • Upravit
5.7.19 10:15

Právě nevím jak mám dlouhou LF, tohle je druhý cyklus, který měřím a předtím nejspíš ovu vůbec nebyla(před měřením) Minulý cyklus jsem prodělala biochemické těhotenství, nevím jestli to na to může mít vliv, asi ne… Tak z tohoto cyklu nejspíš taky nemůžu nic očekávat 🙄 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
20.7.19 12:26

Anovulák? :( hlen byl 12. ci 13… od te doby nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.19 12:38

@šmoulililinka myslím, že není všem dnům konec. O anovuláku bych mluvila až v případě že se dostaví ms… Já jsem třeba dnes 46 DC a teprve včera večer jsem zaznamenala poovulační změny na čípku a hlenu, čekám na potvrzení teplot. Pro představu přikládám graf 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7281
20.7.19 12:41

@obyčejná holka jasný no, možnost dlouhého cyklu je ve hře. Neboť mi chodí MS halabala…ale posledních asi 5 cyklů jsem se vešla do 34 dnů :-D asi skrz infolic…ted beru fertipronu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.19 12:51

@šmoulililinka no já od nového roku také měla cykly do 34 dní 😂 a teď si se mnou opět pohrává 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí