Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Ahojky holky.
Dnes ráno jsem měla bazální TT 37,2 myslíte, že je to ovu??? ![]()
@Handulka14 Ovulace je ten den před stoupnutím, takže by sis ji měla zaznačit na včerejšek, ale to nejspíš udělá program za tebe, pokud si to nepíšeš ručně. ![]()
Ale musíš to ještě potvrdit dalšími dvěma vysokými teplotami. Někdy se stane, že je to jen výkyv nebo tak.
Já třeba ten poslední den nízkých teplot mám dokonce další pokles, ale není to pravidlo.
Kašli na to
Já otěhotněla, když nic neměřila a nesledovala
A nejsem jediná v mém okolí a věř, že jsem taky zkoušela měřit a sledovat atd… ![]()
@Renaku No my se snažíme od srpna a Dr. mi řekla at to měřím…
![]()
Ale stejně to z toho nějak nerozeznávám… ![]()
@Handulka14 Ale není! ![]()
Prostě máš nějakou teplotu, pak se ti najednou zvedne, a když takhle zůstane aspoň tři dny, tak ten poslední den nižších teplot je ovulace. Voilá. ![]()
Koukni třeba sem: http://www.rodina.cz/clanek3694.htm - docela hezké shrnutí se vzory.
@Handulka14 A kam si to zaznamenáváš? Je dobré využít nějakou aplikaci na netu (fertilityfriend.com nebo womenzone.cz), pak se to dá dobře sdílet sem, klidně v uzavřené skupině, vždycky tu někdo poradí. ![]()
@Litta Mám takový blok od Dr. protže to musím nosit do ordinace, kvůli lékům…
@Handulka14 Aha, aha. No možná bych zvážila si to psát i někam do aplikace, jako dvakrát. Tolik času navíc to nesežere, ale ono ti to samo pomůže tu křivku vyhodnotit, pro kontrolu. ![]()
Tyjo, každopádně chválím přístup doktorky! To se jen tak nevidí. ![]()
@Handulka14 Kdybys něco třeba nechtěla řešit takhle veřejně, můžeš požádat o vstup do skupiny https://www.emimino.cz/skupiny/ppr/ - taková nonstop dikrténí poradna při měření.
A je tam pár přínosných odkazů.
@Litta Ono nám nic jiného nezbývá, byla jsem 2 měsíce bez MS, tak zkoumáme, zda vůbec ovuluju…
@Handulka14 Fakt? Vždyť jsi mi povědomá. ![]()
Asi tam někde je žádost o vstup, ale musí tě schválit moderátorka, což teda já nejsem, tak to asi chvíli bude trvat.
Každopádně ta už je teďka čerstvě v tom, takže jo, funguje to. ![]()
A k tomu, že nic jiného nezbývá - běžná praxe je, že se nasadí hormony, injekce, maximálně se to sleduje ultrazvukem, jestli folikuly rostou, případně se žene na umělé. Tohle je super metoda před tímhle, protože na potvrzení ovulace většinou stačí a nijak tělo nenarušuje.
@Litta píše:
@Handulka14 Fakt? Vždyť jsi mi povědomá.![]()
Jééé odkud?
Raději se neptám…Už mám požádáno…
@Handulka14 Já nevím, tak obecně z diskusí tady. Nebo si tě s někým pletu?
Beru to teda podle profilovky, jména tu moc nestíhám, jen ty bez čísel. ![]()