Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky díky ![]()
Prchynko, Tebe zítra čeká konzultace, že? Tak dej pak vědět, jak si dopadla ![]()
Holky, mám takový dotázek, beru teprve druhý den po IUI Utrogestan 3× denně, Anopyrin a Prednison a už jsem měla 2× motání hlavy, je to normální při braní těchto léků? Máte někdo s tím nějakou zkušenost?
Ahojky cholky, ![]()
Dneska tam konecne byl muj pan dokror.
Tak u me nic noveho, stimulovat se zetim nebude
dr. byl docela paf z toho, ze jsem vubec nereagovala na Merional, chce zjistit proc, takze me ceka krev a jeste nejaka vysetreni..nechce se bezhlave poustet do dalsi stimulace navic rikal, ze mi bude muset dat rapidne vetsi davku, tak si asi chce byt jistej, ze nemam nekde jeste nejakej dalsi skryty problem, jsem rada, ze se tomu venuje. No nic naplat kdo si pocka, ten se odcka
.. teda alespon doufam.
Niky - tak to ti bohuzel neporadim, tak daleko jsem se nedostala, nemam s tim zadne zkusenosti, ale na nejake jine diskusi urco nejake informace budou.
Ahojky holky, tak jsem ani nepsala, protože nebylo tak nějak co…No a dneska jsem to dostala, nějak dřív…takže první pokus nám nevyšel. Ve čvrtek jdu na kontrolu, tak uvidíme…zrovna už se domluvíme asi na IVF.
Ahoj Nikyy,
to me mrzi, neveš hlavu, tak se to povede příště,
. Vim o čem mluvim
hlavne nepropadat pocitu křivdy a jit do toho s energii a optimismem.
![]()
Díky, díky
Trošku jsem byla z toho smutná, ale tak nějak jsem s tím stejně počítala…tak hurá do dalšího pokusu! No uvidím co doktorka, kdy to naplánujeme a tak ![]()
Nik ahoj
mrzi me to ze se to stava
ale dobre je to ze nemusis mit zadnou pauzu a muzes hned vlitnout na druhy a podle statistik jsou ty 2 IVF nejpovedenějsi tak držím palce na další uspesne pokracovani ![]()
No, další pokus bude až asi příští měsíc, jelikož jsem to nějak brzy teď dostala a na kontrolu jdu ve čtvrtek. A to se zrovna s doktorkou domluvíme co a jak dál…já bych zrovna zkusila ICSI, ať je ta šance vyšší ![]()
Nik jasne ICSI je asi nejlepsi i když vyjit to taky nemusi ale rozhodně se tam zvyšuje šance
my meli ICSI a byli jsme uspěsni tak držím palce dal ![]()
Ahojky holky,
no ja o ICSI uvazuji taky, ale doktor rikal, ze to jedine nepotrebujem, tak ja nevim, jestli na tom trvat?
Nemam na to jeste uplne jasnej nazor, kdyz to neni potreba, ale co kdyz to zase bude na prd tak ja vam nevim..
Ahojky, tak dneska jsme byli na kontrole a zrovna na konzultaci. Tak IUI se nepodařilo, tak už jsme se domluvili, že příští měsíc zkusíme IVF…
PRCHY: Taky přemýšlím, jestli zrovna přitom i zkusit ICSI…doktorka říkala, že pak záleží kolik budu mít schopných vajíček a pak jaký bude spermiogram…a pak se rozhodneme. Tak taky nevím co a jak…na tohle půjdeme poprvé.
Niky: to je skoda, ale jsou horsi veci
hlavne ze mame porad co zkouset
Nevim ted o tom ICSI taky hodne premyslime i kdyz me doktor rikal na zacatku, ze to nebude potreba, spermio dobre moje vysledky dobre ale to jeste nevedel, ze nebudu reagovat na hormony, tak uvidim jeste to s nim proberu a pak se rozhodnu, jinak o zatim nevidim, puvodne jsem myslela, ze takle do toho zasahovat nebude potreba, ale…
Prchy: My právě máme výsledky spermiog. nic moc…sice nejsou nejhorší, ale ani nejlepší…tak proto přemýšlím, že zrovna zkusit ICSI, ať je šance vyšší, tak fakt taky nevím. Mně zjistila doktorka, že mám vyšší FSH 11, nějak se k tomu nevyjadřovala, že by to bylo nějak špatné, jen říkala, že mi dá vyšší dávku hormonů. Přítel zase, ať je to co nejvíc přirozeně, ale to už je jedno jestli bude IVF nebo zrovna ICSI. Hlavně, ať se to podaří a nemusím často opakovat hormonální léčbu a tak…je to pro tělo záhul. Při IUI jsem taky stimulovala a v poho, akorát to na mě pak padlo jak jsem to dostala, už 25 den a 4 dny mi fakt bylo zle a bolelo podbřiško…tak asi po těch hormonech.
Moc Vás tu všechny zdravím, jsem tu nová, úplnou náhodou jsem narazila na tuhle diskuzi, když jsem hledala více informací o Merionalu. Píchám si jej již třetí den na boční stranu stehna a je to úplně v pohodě. Zatím se cítím dobře, žádné změny nálad nejsou. Držím všem pěstičky
, kdo se snažíte o „největší poklad v životě“. Těch pár píchnutí za to stojí.