Manželství bez sexu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
947
28.11.23 11:34

Lucyk90, ano, krásně si popsala, jak probíhá práce na vztahu ohledně sexuality.
Ten s větší apetencí nahléne svůj nátlak, vydírání a přestane s tím. Zatím se to řídí potřebou toho s menší apetencí. Pracuje se na tom, aby partneři navzájem porozuměli svým pocitům a aby se obnovil jejich pocit vzájemné blízkosti. Práce se vztahem je často největším dílem práce. S tím, který má slabší apetenci, se prozkoumává jeho sexualita a pokouší se v ní podpořit. Pokud je přítomné sexuální trauma (třeba klidně z výrazného nátlaku), pracuje se na zpracování traumatu a práce na aktivní sexualitě se zastavuje, dokud je potřeba. Ten se silnější apetencí se podporuje v tom, aby si uměl poradit sám. Hrají se hry. Prozkoumává se, co všechno je v sexualitě už příjemné a může být i častěji.
A celou dobu platí, že aktuální hranice udává ten s nižší apetencí, oboum to má být příjemné.
A někdy se mluví i o rozchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
28.11.23 11:37

Však tu máme muže, kteří nenachází a berou to dle tvých rad, že na sex není nárok a čekají uždeset a více let, až se jejich frigidě bude zase chtít. To jsou ti praví muži, to nedostatkové a vzacné zboží, jak nazýváš svého muže. Jenze tvůj možná na sex taky není, tak je mu fuk, že ty jsi frigidní.

Příspěvek upraven 28.11.23 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
28.11.23 11:40
@Bramborova píše:
Lucyk90, ano, krásně si popsala, jak probíhá práce na vztahu ohledně sexuality.
Ten s větší apetencí nahléne svůj nátlak, vydírání a přestane s tím. Zatím se to řídí potřebou toho s menší apetencí. Pracuje se na tom, aby partneři navzájem porozuměli svým pocitům a aby se obnovil jejich pocit vzájemné blízkosti. Práce se vztahem je často největším dílem práce. S tím, který má slabší apetenci, se prozkoumává jeho sexualita a pokouší se v ní podpořit. Pokud je přítomné sexuální trauma (třeba klidně z výrazného nátlaku), pracuje se na zpracování traumatu a práce na aktivní sexualitě se zastavuje, dokud je potřeba. Ten se silnější apetencí se podporuje v tom, aby si uměl poradit sám. Hrají se hry. Prozkoumává se, co všechno je v sexualitě už příjemné a může být i častěji.
A celou dobu platí, že aktuální hranice udává ten s nižší apetencí, oboum to má být příjemné.
A někdy se mluví i o rozchodu.

Když to tak popisuješ, co vše se dělá, tak tohle bych tě nepodstupovala ani náhodou. Pokud bych se partnerovi tak hnusila, že by se mnou nemohl mít sex, protože by se u toho trápil, tak asi je jasné, že se k sobě vůbec nehodíme. Nač se trápit oba? A ještě hrát přiblblé hry psychologů nebo ještě hůře samozvaných koučů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.23 11:50
@Bramborova píše:
Jak pro koho.
Kdyby můj muž chtěl otevřený vztah, já v něm nebudu. Řešení je mluvení. A klidně s oborníkem. Většinu svých pracovních hodin jsem se s někým bavila o sexu. Sex je v životě člověka vážně velmi důležitý.
Mnoho věcí je řešitelných (např. změnit léky). Za mnoha věcmi stojí vážnější potíže (např. vysoký krevní tlak u mužů). Často za to může minulé trauma v oblasti sexu (ale i porodu - a to i ze strany mužů). A to jde zpracovat.
Velmi často za to může vztah samotný - a na tom lze zamakat. Za nechutí na straně žen je velmi často vztek na muže - v nedávné minulosti - a u mnoha párů ještě i v současnosti - nejsou ve vztahu rovnoměrně distribuované povinnosti a peníze. Mnoho padesátiletých žen nesnáší své muže, za to, že si muži vymáhají obsluhování od ženy, se slovy, že to je úděl ženy. Ženy mají za sebou už 30 let pečování o rodinu v tom věku a mají toho plné zuby. Po rozvodu se cítí vysvobozené a za pár let s jiným pánem si sex užívají - i když poučené si už nikoho domů nestěhují. Starší muži příliš feminismem nenačichli. ˇVětšinou se nejedná o nechuť k sexu, spíš o nižší chuť na jedné straně. S tím lze pracovat, pokud oba ví jak. A pokud ten náruživější nebude sex vymáhat - a ten méně náruživý se nebude snažit vyhovět přes své hranice. Tam už pak vzniká trauma a pracuje se s tím hůř. Myslím, že na tomto končí velká část párů, která nemá podobné sexuální chutě. Až pak ten s menší chutí prohlásí „už ne!“. Protože už několikrát zažil, jak strašně mu bylo, když se snažil druhému vyhovět přes své hranice. Často za potíže může únava, malé děti. Hodně práce. Nemoci. Ale i předsudky ohledně věku.
Jde taky o priority. Můj muž může prohlásit : „přestaň kojit!“ - a já se mohu tolik bát opuštění, že budu souhlasit, i když mi přijde kojení jako důležité. Anebo si i muž může myslet :„dítě je na prvním místě, vydržím“.

Některé páry s rozličnou potřebou sexu se rozcházejí. Jinde se to řeší milenkami - milenci - i velmi dlouholetými (třeba 20 let). Někde lidi transformují své libido do jiného koníčku, který je pohltí. Někde ho dokonce partneři i sdílejí, ten koníček.

A někdy se nesourodé páry časem stanou sourodými. Nadržený pán se změní v spokojeného dědu vedle své spokojené ženy. Anebo naopak. Lidé v psychoterapii zpracovávají své minulé traumata a objevují svou sexualitu.

Každopádně lidi, kteří žijí ve vztahu dlouhé léta bez sexu, aniž by to bylo jejich rozhodnutí, se vážně trápí.

Pokud je problém, že jeden ze vztahu by chtěl sex minimálně jednou denně a ten druhý jednou měsíčně - ale pořád je vzrušivý, a oba mají zájem problém řešit (u odborníka), zvládnou o situaci hodně mluvit, zkoušet, lze najít řešení. Sexuologové jsou v tomto úžasní, já sexuoložka nejsem. Řešení ale nikdy nemůže být, že se leze přes hranici toho méně náruživého. To nemůže končit jinak, než čím dál větším odporem toho jednoho.

Je ocividne co se u vas deje a je velkou vyhodou, ze mechaismus vytesneni vam způsobuje slepotu a vasemu manzelovi kryti.

Znite jako lidska pratelska osoba a tak vam chci poradit v tomto nyni kryptickem textu aby az se perspektiva zmeni jste byla tolerantni. Mylit se je lidske a my lidi jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
28.11.23 12:06
@Josefuna píše:
Když to tak popisuješ, co vše se dělá, tak tohle bych tě nepodstupovala ani náhodou. Pokud bych se partnerovi tak hnusila, že by se mnou nemohl mít sex, protože by se u toho trápil, tak asi je jasné, že se k sobě vůbec nehodíme. Nač se trápit oba? A ještě hrát přiblblé hry psychologů nebo ještě hůře samozvaných koučů?

Zapomnela jsi na sexuology, protoze jinak bych tuhle hru mohla hrat dal. Presne jak rikas, kdyz mas chripku, tak ji radsi vylezis doma, protoze by jsi pak hrala priblble hry lekaru. Ale az te bude trapit neco vic, tak prijdes a budes za pomoc rada vid? Kazdy je ochotny sve zdravotni/vztahove problemy resit od ruzne zavaznosti a nekdo nechodi ani na pravidelne prohlidky. Tato sluzba zrejme neni pro tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
28.11.23 12:07
@Bramborova píše:
Tak podle někoho je můj život zalitý sluncem, podle druhých se zas stavím do role oběti.

Jen bych chtěla připomenout první příspěvek, kde jsem psala, že jsem výrazně ovlivnitelná prolaktinem - kojícím hormonem. Když nekojím, i v těhotenství, mám sex velmi ráda. Když kojím, sex mi je lehce nepříjemný (jako mytí nádobí), až celkem dost nepříjemný. A pak se to navrací k normálu, když dítě roste a kojí se méně. Jinak jsem to naprosto stejná já.
Tento problém se ovšem netýká jen prolaktinu. Má ho mnoho lidí - mužů i žen - jestli je už daný biochemicky, fyziologicky nebo psychicky.

A píšu o tom takto otevřeně proto, že vím, že píšu za mnoho žen malých dětí, s kterými mluvím teď, s kterými jsem mluvila v minulosti, ztvárňuji zrovna tu hroznou ženu, na kterou se mi tolik desítek (pokud ne stovka) mužů stěžovala. Samozřejmě že nepíšu za všechny ženy. Prolaktin nepůsobí na všechny ženy stejně - i proto má některá žena měsíčky hned po šestinedělí a jiná až za tři roky. Navíc nejde jen o prolaktin. Nejde jen o ženy. Důvodů, proč se někdo vyhýbá sexu, je mnoho, mnoho.

Také ve věku nad padesát let to bývá ve vztazích problém - skupiny jsou plné sdílení, jak jeden by rád pokračoval v sexuálním životě, druhý odmítá. Někdy ten, co nechce, je muž, jindy žena. A vždy je za tím hodně trápení - na obou stranách. Příběhy mají v čase různé vyústění. Každopádně vztahů, ve kterých dlouhodobě zůstávají dva lidi s navzájem neslučitelnou sexualitou je mnoho. A je za tím mnoho trápení.

Nejděsivější příběh, který jsem v této oblasti zažila, byla paní půlročné holčičky, která byla vdaná za vojáka na misi. Když byl doma, požadoval každodenní sex. Před dítětem jí nevadilo i několikrát denně. Po porodu to byl problém. Nahrazovala to orálem a za mnou přišla s tím, abych jí opravila, protože už nemůže. Hnusí se jí, jen když se jí manžel dotkne. Má z toho nepříjemný pocit na celé kůži, od hlavy až po špičky nohou. Orál se jí hodně hnusí. Před porodem ho měla ráda. Celé dny už jen myslí na to, jak „to“ bude muset zvládnout a je jí z toho zle. Já ještě v té době neměla děti a nevěděla jsem, jak sama „skončím“. Ale už jsem měla dostatek zkušeností, abych jí poradila, že takto to dál nepůjde. Bude s tím muset na pár týdnů úplně přestat a až pak velmi pomalu začít, tak aby nepřekračovala žádnou svojí hranici. Hodně brečela a tvrdila mi, že to nejde. To nejde, prostě se musí „spravit“. A pak už nikdy nepřišla. A já neměla žádné její kontaktní údaje, abych se mohla ozvat já. Tato mladá paní mně velmi dlouho mátala ve snech - měla jsem o ní strach.

Do sexu se prostě nelze nutit proto, aby byl ten druhý spokojený.

Jak je „spokojený“ manžel - to by Vám musel říct sám. Samozřejmě že není. Ale nějak zvládá.

Nikde jsem nepsala ani větu o tom, že muži jsou zvířátka. Mám muže ráda, ty s trápením (klidně sexuálním) zvlášť.

A příspěvky o tom, jak jsem neschopná v různých oblastech a vy některé jiné dámy jste schopnější. No bodejť. Určitě nejsem nejschopnější na světě.

A dlouhé texty? Omlouvám se. Já texty chrlím. Problém je je pak upravit tak, aby byli krátké, s učesanými větami. To trvá několikanásobně déle a při emiminu tuto pro mně náročnou práci nedělám.

Určitě máš v hodně věci pravdu. Ale když jsi viděla co s tebou dělají hormony při dvou dětech proč pokouset vztah a jít do tretiho? To mi hlava nebere. Já měla teda chuť na sex I když jsem kojila u prvního dítěte. Po druhém jsem měla půl roku poporofni depresi, kdy jsem na sex neměla pomysleni. Manžel je skvely chlap, pomáhá jako tvůj, ale přes týden to bylo až večer, neboť má vyšší pozici a chodil domu až v sedě večer, někdy au v noci. Takže my jsme hned zahnali myšlenky na třetí dítě, neboť jsme nechtěli ohrozit naši rodinu.
Sexualita je velmi důležitá ve vztahu, chytrý chlap se dovede rok po porodu dítěte držet trochu zpátky a nenalehat, sle úplně bez sexu to musí být dost těžké, ještě když máte tři deti

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
28.11.23 12:13
@Bramborova píše:
Lucyk90, teď jsi to ty, kdo dělá z mužů zvířátka, které když nedostanou, poohlédnou se jinam. Ty jsi ta, která si myslí, že žena má všemožně dělat, ať je muž vedle ní spokojený, ať ji neopustí. Jinak ji opustí, protože muž moc péče o druhé schopen není. A lásky jen ve chvíli, kdy šuká, jak se mu zlíbí. Ty jsi ta, která by nadřadila potřeby muže nad dětmi. Za mne muž se o sebe umí postarat sám, děti ne. Mé pořadí je jasné a pořadí mého muže taky.
Máš pravdu, ráda jsem vyžadující potvorou. A strach nemám, jakkoliv se Ti to může zdát zvláštní. Jsem vzácné zboží. A vybrala jsem si vzácné zboží.

A ostatní. Vidím, jak Vám můj postoj vadí.
LukeR1, dejme tomu že já jsem tvá manželka. Ty sex potřebuješ, je pro Tebe důležitý, když ho nemáš, chce to nasadit zvládací strategie a je to náročné. Věř mi, tvé pocity znám, sama jsem je zažívala. Vím, jak velké místo zabírají v hlavě. Pocity a trápení mého manžela jsou pro mne důležité.
No a teď mé pocity. Naštěstí mám úžasného muže, který mi naslouchá, bere mé pocity za důležité, nemyslí si, že chyba je jen na jedné straně. Ale kdyby to tak nebylo, kdyby po mně žádal častý, dlouhý, kvalitní sex… A já bych se cítila povinná mu vyhovět… Čím dál víc bych se musela odtrhávat od pocitů svého těla. Protože to by už křičelo, že toto ne. Musela bych předstírat ne jen u sexu, ale i mimo. Musela bych se usmívat potom, aby nepoznal, že je mi strašně, jako kdybych byla znásilněná - i když jsem spolupracovala. Musela bych potlačovat vztek na něho. Proč bych měla mít vztek, vždyť jsem spolupracovala. Začal by se mi hnusit. A dejme tomu, že bych cítila nějakou zvrácenou povinnost v tom s ním pokračovat proti všemu, co cítím. Musela bych být velmi dobře schopná vytěsňovat své pocity. Nejspíš bych dostávala panické ataky. A společně s mužem bych pracovala na tom, abych svou pravou sexualitu pohřbila pod tlustou vrstvu nánosu traumat.
Sexu se prostě nemůžeš dožadovat, protože problém je na druhé straně. Protože ty jsi v pořádku a vadný je ten jiný kus. Tak jsem teď vadná. Toto po mně chceš, dostávat mne do situací, kde abych Ti vyhověla, musím se odstřihnout od svého těla, protože pocity mého těla u sexu by byli k zešílení strašné? A pokud Ti nevyhovím, tak nedostatečně na tebe dbám?

Máš pocit, že přehráním? Tvé pocity jsou reálné, ale mé přehánění? Naštěstí mnoho žen u dětí sex vážně miluje a potřebuje. Jiné ženy nejsou vysloveně " frigidní„, jen potřebují menší častost a delší předehru. A tam se jde hezky přizpůsobit novým podmínkám. Naštěstí mnoho mužů je vnímavých ke svým ženám a slýchávám - není to tak časté, jako bez dětí, ale je to krásné.
A za ženami, které kdysi sex měli rádi, ale " zlenivěli“, je vážně hodně moc žen, které se pocity svého těla snažili ignorovat, vyhovět partnerovi daleko za své hranice. Až se pro ně stal sex strašnou věcí, kterou definitivně ze svého života vyškrtli. Svou sexualitu v sobě předčasně zabily. Ženy by se měli naučit nebýt „hodné“, prospějí i mužům. Když je slabší v páru muž, ten většinou za pocity svého těla nechodí. Jen ženám bylo vštěpováno, že by měli. Často za ty traumata ani nemůže jejich partner, protože ten by je nenutil, kdyby věděl.

Dělám, co můžu, abych poznala hranici, kdy můžu aspoň nějaký sex nabídnout, protože to bude " v pohodě". A kdy tu možnost nemám, protože bych se cítila strašně. A nemyslím si, že mé pocity jsou nedůležité, že je mohu zvládnout, že se nic neděje. Mé pocity jsou extrémně důležité, pokud chci být jednou opět vášnivou. Vidím, že se mi to celkem daří a to mě těší.
Vnímám, že rozumíte svým pocitům. Ale velmi málo jste schopní vcítít se do opačných pocitů. Proto to teď takto výrazně popisuji.
Nejspíš o svých pocitech lidí s utlumenou sexualitou málo mluví? No, po dnešku se nedivím. Nejsou mi příjemné útoky na mne.

Pravidlo - co jo, co ne, kdy jo, kdy ne- určuje slabší z páru - Vás naučí každý sexuolog.
To pravidlo nelze beztrestně překračovat. Často jde pracovat na tom, aby se sexuální touha toho slabšího z páru zvýšila. Někdy to nejde. Ale trápení toho, kdo překračuje možnosti svých pocitů, je mnohem závažnější, škodlivější, než když někdo nedostatečně uspokojí svou touhu. Mám to " štěstí", že znám osobně oboje pocity.

Nejde než tady s tebou souhlasit, a priji vám ať vám ta láska vydrží a tobě se chuť navrati

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
28.11.23 12:15
@Josefuna píše:
Však tu máme muže, kteří nenachází a berou to dle tvých rad, že na sex není nárok a čekají uždeset a více let, až se jejich frigidě bude zase chtít. To jsou ti praví muži, to nedostatkové a vzacné zboží, jak nazýváš svého muže. Jenze tvůj možná na sex taky není, tak je mu fuk, že ty jsi frigidní.Příspěvek upraven 28.11.23 v 12:14

Cti pořádně co píše,

• Citovat
  • Upravit
3
28.11.23 15:23
@lucyk90 píše:
A nestezuj si, ze je z tebe pokladnicka a darce spermatu. Predpokladam, ze deti jsi chtel, takze ti tenkrat darovat sperma nevadilo a zrejme jsi to delal i rad. A ze na ne platis? Tak to je snad samozrejme, jsou to tvoje deti a pokud mate tradicni rozdeleni roli, ty pracujes, ona se stara o deti, tak jaka pokladnicka? Delas to pro sve deti, ne pro ni.

Víš nestěžuju si že mě vadí že jako chlap vše platim, jsem na to svým způsobem hrdý, že se dokážu postarat o rodinu, jen mě vadi když to žena bere jako samozřejmost, má k dispozici vše co potřebuje auto s plnou nádrží benzínu, přístup k penězům kdy se jí neptám za co utratila a nehlídám ji. A s tím dárcem spermatu jsem to myslel taky jinak děti jsme chtěli oba. S dětma moc nepomůžu mám dost náročnou práci v nepravidelném provozu kdy jsem z domu pryč i 30 hodin v kuse klidně 2× po sobě, a pak jsem třeba 4 dny doma, dá zas dělám doma na stavbě, ano samotnému mě chybí čas který by jsme mohli spolu trávit někdy, ale tohle není napořád, dum se postaví a zas bude trochu klid. Ale v praxi vydělám poměrně slušne peníze a i když stavíme nikdy nemusela šetřit ani na sobě ani na dětech. Jen mě prostě přijde že po dosažení cíle zplození deti, ke mě ochladla děti máme, a jako sponzor vypadám jiste. Prostě si připadám jak sameček kudlanky, kterého samička nesezrala jen proto že ji přijde ještě užitečný, ale myslím že u lidí to má fungovat ve vztahu jinak mají si vycházet vstříc, naslouchat si a dělat kompromisy, problém je že nemám čemu naslouct když o tom nechce ani mluvit… Jo a o tom jak tu někdo psal že na chlapech je to vidět atd tak na mě nic nikdo nepozná nejsem zoufalec, bavím se i jinak, v okolí si nestěžuju, nikoho nenapadne jak to mám doma, jen jsem musel napsat když jsem náhodou na tu diskuzi narazil o tom to snad je ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
28.11.23 15:53
@Majk3 píše:
Víš nestěžuju si že mě vadí že jako chlap vše platim, jsem na to svým způsobem hrdý, že se dokážu postarat o rodinu, jen mě vadi když to žena bere jako samozřejmost, má k dispozici vše co potřebuje auto s plnou nádrží benzínu, přístup k penězům kdy se jí neptám za co utratila a nehlídám ji. A s tím dárcem spermatu jsem to myslel taky jinak děti jsme chtěli oba. S dětma moc nepomůžu mám dost náročnou práci v nepravidelném provozu kdy jsem z domu pryč i 30 hodin v kuse klidně 2× po sobě, a pak jsem třeba 4 dny doma, dá zas dělám doma na stavbě, ano samotnému mě chybí čas který by jsme mohli spolu trávit někdy, ale tohle není napořád, dum se postaví a zas bude trochu klid. Ale v praxi vydělám poměrně slušne peníze a i když stavíme nikdy nemusela šetřit ani na sobě ani na dětech. Jen mě prostě přijde že po dosažení cíle zplození deti, ke mě ochladla děti máme, a jako sponzor vypadám jiste. Prostě si připadám jak sameček kudlanky, kterého samička nesezrala jen proto že ji přijde ještě užitečný, ale myslím že u lidí to má fungovat ve vztahu jinak mají si vycházet vstříc, naslouchat si a dělat kompromisy, problém je že nemám čemu naslouct když o tom nechce ani mluvit… Jo a o tom jak tu někdo psal že na chlapech je to vidět atd tak na mě nic nikdo nepozná nejsem zoufalec, bavím se i jinak, v okolí si nestěžuju, nikoho nenapadne jak to mám doma, jen jsem musel napsat když jsem náhodou na tu diskuzi narazil o tom to snad je ne? 8o

S detma nepomahas, prepocitej si kolik tva zena za sebe utrati a zamysli se, zda by jsi za takove penize delal chuvu, kdyz by jsi pocital s casem, ktery by jsi v idealnim pripade mel travit peci o sve deti, aby to bylo ferove. Myslim ze by te ani nenapadlo nad tim uvazovat. Zrejme ani zajistovani bydleni to nevykompenzuje, kdyz prictes jeste naruseni jeji kariery, stopy ktere zanechalo tehotenstvi na jejim tele, znevyhodneni na trhu prace a dalsi. Mozna se stane, ze by jsi za ni mel kazdy den chodit a dekovat ji, ze ti dela levnou chuvu pro deti. Rikam to jen proto, aby jsi si uvedomil, ze za sve penize dostavas docela hodne.
To, ze na tebe tvoje zena kasle, ze se nechova jako partnerka, to je vec jina, to ti nerozporuju a jsem na tve strane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
28.11.23 17:18

@Bramborova
Jsi kouč, nebo psycholog?

Zvažujeme, že se obrátíme na odborníka, ale hodně se oba bojíme. Zvlášť proto, že v okruhu známých máme jednu psycholožku a představa, že se jí dostaneme do rukou je noční můrou. I když u ní bychom to prohlédli rychle. Ale lehce může nastat případ, kdy nějaký skvělý odborník pošle vše do kopru.

Souhlasím s tebou, že vše se musí řídit tím, kdo je méně při chuti. Žádné kompromisy. Ale fungovat to tak může jen omezenou dobu. U většiny jedinců jednou pohár přeteče a pak už nic nepomůže.
A k tomu, že sexuolog dovede nějak zvýšit libido jsem silně skeptický. Tedy u těch případů, kde to je jejich nastavení, ne stav vycházející z nějaké příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
28.11.23 17:41
@pouzitychlap píše:
@Bramborova
Jsi kouč, nebo psycholog?

Zvažujeme, že se obrátíme na odborníka, ale hodně se oba bojíme. Zvlášť proto, že v okruhu známých máme jednu psycholožku a představa, že se jí dostaneme do rukou je noční můrou. I když u ní bychom to prohlédli rychle. Ale lehce může nastat případ, kdy nějaký skvělý odborník pošle vše do kopru.

Souhlasím s tebou, že vše se musí řídit tím, kdo je méně při chuti. Žádné kompromisy. Ale fungovat to tak může jen omezenou dobu. U většiny jedinců jednou pohár přeteče a pak už nic nepomůže.
A k tomu, že sexuolog dovede nějak zvýšit libido jsem silně skeptický. Tedy u těch případů, kde to je jejich nastavení, ne stav vycházející z nějaké příčiny.

A vis, ze je tva partnerka skutecne v poradku? Mas jistotu, ze problem je jen v hlave? Ma zmerene hladiny hormonu, stitnou zlazu ma v poradku? On je zasadni rozdil mezi psychologem a lekarem, v tomto bych se napred obratila na sexuologa, udelala potrebna vysetreni a pak se rozhodla co dal.
Obavas se zcela opravnene, dnes je terapeutem skoro kazdy, kdo si udela kurz a pak to dopada tak jak to dopada. Ordinace jsou plne lidi po zasahu techto samozvanych pomahacu, kterym za jejich sluzby jeste draze zaplatis.
A dam ti jednu radu, problem si musi uvedomovat i tvoje partnerka a musi mit chut a odhodlani s tim neco delat. Opacne ti nepomuze opravdu nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
28.11.23 17:47
@lucyk90 píše:
A vis, ze je tva partnerka skutecne v poradku? Mas jistotu, ze problem je jen v hlave? Ma zmerene hladiny hormonu, stitnou zlazu ma v poradku? On je zasadni rozdil mezi psychologem a lekarem, v tomto bych se napred obratila na sexuologa, udelala potrebna vysetreni a pak se rozhodla co dal.
Obavas se zcela opravnene, dnes je terapeutem skoro kazdy, kdo si udela kurz a pak to dopada tak jak to dopada. Ordinace jsou plne lidi po zasahu techto samozvanych pomahacu, kterym za jejich sluzby jeste draze zaplatis.
A dam ti jednu radu, problem si musi uvedomovat i tvoje partnerka a musi mit chut a odhodlani s tim neco delat. Opacne ti nepomuze opravdu nikdo.

Nic nevím jistě. Ale problém je, že já jí nechci měnit. Taková je. Zdraví jí to neohrožuje. Je to její součást. A nezačalo to dětma.
Kdysi bych byl spíš pro to změnit mě. Což je pro medicínu jednodušší problém. Ale prášky s nálepkou „po tomhle na sex ani nepomyslíte“ se neprodávají. A dnes bych do toho nešel. Myslím, že taky mám nárok být takový jaký jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
28.11.23 18:01
@pouzitychlap píše:
Nic nevím jistě. Ale problém je, že já jí nechci měnit. Taková je. Zdraví jí to neohrožuje. Je to její součást. A nezačalo to dětma.
Kdysi bych byl spíš pro to změnit mě. Což je pro medicínu jednodušší problém. Ale prášky s nálepkou „po tomhle na sex ani nepomyslíte“ se neprodávají. A dnes bych do toho nešel. Myslím, že taky mám nárok být takový jaký jsem.

Tak to zda ji to ohrozuje nebo neohrozuje zdravi bych nesoudila tak rychle. Sexualita je snadno ovlivnitelna ruznymi onemocnenimi, rada z nich se muze zasadneji projevit az po delsi dobe. Tim spis kdyz rikas, ze to prislo samo od sebe. Ale to je vase vec.
Jinak takove prasky samozrejme existuji, cela rada antidepresiv ma jako vedlejsi ucinek castecnou, nebo uplnou ztratu libida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
28.11.23 18:40

Jsem klinická psycholožka s psychoterapeutickou specializací. A být Vámi, obrátila bych se na sexuologa. Máte pravdu, že samozvaní kouči nemusí pomoct a naopak.
Nějak slyším, že jste pár, který to přes sexuální frustraci táhne spolu hodně dlouho. A péči si zasloužíte. Může se stát, že to zrovna u Vás bude k ničemu. Ale když to nezkusíte, nezjistíte. A možná by jste jako pár mohli o něco krásného přijít.
Je to její součást - s nízkým libidem jste jí poznal? A stejně miloval? Je fajn, že už i sebe berete takového, jaký jste - a nechcete nic od sebe odkrojit.
Nějak jste mi připomněl „kluky“ z mé první skupiny. Tehdy jsem byla moc mladá, abych jim mohla v tomto pomoct. Ale ti první - chlapíci kolem čtyřiceti - padesáti -si to řídili sami. Stačilo jim sdílet. A vřele vítali ve svém klubu každého dalšího sexuálně neuspokojeného chlapa. (Nebyla to jejich hlavní zakázka, v skupině se objevovali jako abstinující alkoholici). Teď už jsou pomalu v důchodu, jeden nežije (zemřel zrovna když se odhodlal najít si svou první milenku. Ani nevíme, jestli se to vlastně nějak dozvěděla, že zemřel - a jestli byla na pohřbu.) a ten druhý ještě pořád smutně jiskří, protože už je to fakt dlouho, co je v nedobrovolném celibátu - a ještě stále mu to je líto. Kromě tohoto vypadá ve svém životě zabydleně a šťastně. I když v celibátu, je to muž, který hodně žije svou smyslností, mnohem víc, než jiní dědci kolem. Dělá kolem něho velmi příjemnou auru. Musím se mu ozvat. Nějak se mi za ním zastesklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová