Mikulov - znáte to tam některá?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1875
31.7.16 14:56

V Mikulově je fajn. Jezdíme tam často. Je tam freeport, plno krámu a krásné náměstí s cukrarnama, kavarnama atd. Krásný zámek, okolí i slušná zdravotní péče. Jediné co se mi opravdu nelíbí jsou ty dva bordeli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
1.8.16 23:36

Mikulov je moc hezký, hlavně to okolí, Pálava, no prostě nádhera… bydlím cca 35 km od Mikulova, ale jezdím tam moc ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.18 20:31

Bydleni v Mikulove

Zdravim, zvazujeme s pritelem stehovani Mikulov/ Znojmo. Slysela jsem ze ve Znojme je hodne neprizpusobivych spoluobcanu, tak jsem se chtela zeptat, jak je na tom mikulov.
Stehujeme se z Brna chteli bychom klidne misto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
15.6.18 21:13

Tak ja bych spis vybirala podle pracovnich prilezitosti. Co tam sezenete za praci? Mikulov je krasny mesto, ale maly, pracovnich prilezitosti tam moc nebude. Myslim, ze Znojmo na tom asi bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
15.6.18 23:16

V Miku jsem žila 14 let, teď jsem ve vesnici 7km za. Co se týče práce - máš tady fabriku GG (s přesčasy se dá docela dobře vydělat), hotely (na solidní jednání ale moc nenarazis), pokud máš chlapa technika tak hodně hledají v Břeclavi (24km dál), jinak na nějakou administrativu, IT apod zapomeň, to tady není..lepší pozice si prostě lidi drží.

Co se týče tvého dotazu, v Miku je hodně ciganu, ale bát se nemusíš. Znám je, jsou neškodní a dokonce pracuji a jsou slušní ;). Na cigany si dávat pozor v Breclave, tam jsou „škaredi“ špinavci co celý den sedí v parku a na socce natahují ruce. Ale v Mikulově ne.

Další věc je, mnoho lidí si myslí, že Mikulov je bohaté město - jo, pokud máš velký vinohrad, tak možná, ale prostě to není realita. Platy nic moc a třeba nájmy obrovské. Je šílený přetlak poptávky nad nabídkou a funguje tu obálkových systém u nájmu od města (takže kdo dá víc, vyhrává), my tak platili 15tis! Za další, vše co se dělá není pro občany ale pro turisty, v létě je Mikulov fakt přetlakovany až tě to časem začne hrozně štvát. Pokud máš ráda noční život, disco tady není, nějaké bary jo, i nonstop, ale většinou je to pro smazky, anebo ceny jsou akorát pro turisty.. jsou tady nové výstavby bytů, město se rozrůstá protože cechacky láká, ale ty ceny jsou šílené, to se týče i domu, pokud fakt nejsi majetná, na vlastní bydlení v miku zapomeň (i v blízkém okolí), totální zříceninu tu máš za 2mega, normálnější barák za 4mega a výš.

Je to nádherné město a v jiné kraji bych si asi nezvykla, jinde mi to přijde chladné až depresivní, po vizuální stránce je to tady ráj, horší je ale už ta realita - práce, bydlení.

Pokud máš nějaké otázky ptej se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová