Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bytsamsebou píše: Více
A příroda je tam jaká? Svěží a zelená?
@aiwwa píše: Více
Ona se takto projevuje ve všech diskuzích… Asi něco s hlavou
Nikdo neříká, že není sucho. Sama jsem to včera psala. Ale co má člověk sedět a brečet, že je horko, že se sem přesouvají tropy? Nevím, co vlastně chcete.
Teplo souvisí se zvýšeným odběrem elektřiny. Třeba užívání klimatizací opravdu souvisí s využitím elektřiny. Jasně, všichni bychom si mohli koupit klimatizace, ale když je zapneme zároveň, přetížíme síť. Alespoň v tom stavu, v jakém je síť aktuálně. V takovém případě by docházelo k blackoutům.
Pokud jsem se dobře informovala, v Česku momentálně blackout nehrozí. Pokud by ovšem prudce narůstaly teplé dny, lidi by si asi logicky museli klimatizace kupovat a instalovat a aktivně využívat a je to problematika, které se energetika musí postavit.
Tak to mají v Řecku fajn. Tady na Moravě jsou stromy, které mají zvadlé listy. Taky zahrádky, které jsou spálené, kytky mrtvé. Tráva, která je úplně suchá a pod ní vyprahlá půda, která ani nedokáže vstřebat všechnu vodu, až (pokud vůbec) zaprší.
@Anna766 píše: Více
Není potřeba mít celé léto dovolenou. Celé léto 35-40st ( bohužel ) nebude … Bude to sotva pár dnů. A to si já třeba zařídit dokážu, abych to volno měla. Jsem pánem vlastního času. ![]()
@JenTuOkouním píše: Více
Ona hlavne klimatizace tim odberem elektriny ke globalnimu oteplovani prispiva, takze to je takovy zacarovany kruh.
@Kelsey1 píše: Více
Mně by stačilo normálně teplé léto
, kdy se dá chodit v šatech, koupat, večer posedět venku… ale přitom se dá žít a dýchat.
Teploty kolem čtyřicítky pro mě normální a snesitelné už nejsou. I když někdo si v tom může rochnit.
Možná ten, kdo si může dovolit strávit celé léto u bazénu… a nemusí jezdit neklimatizovanou MHD, pracovat osmičky nebo dvanáctky ve vyhřátých místnostech nebo teplotně náročných provozech (kuchyně, prádelny, cestáři, záchranáři, pekaři, průmysl… ale i ty kanceláře jsou někdy výživné, když do nich nepřetržitě pere slunko), nemusí vyřizovat po městě nějaké pochůzky, není kardiak či jinak chronicky nemocný…
@renduli
Dobře a zbytek svého života budeš každý rok hudrovat nebo si budeš raději snažit život užívat a být spokojená? Protože taková léta budou běžná. Možná i víc hore poleze teplota.
@Kelsey1 píše: Více
Bože, co furt máš s tím hudrováním.
To že napíšu, že mi něco nevyhovuje, je hudrování? ![]()