Miluji tohle nádherné letní počasí.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9268
30.6.26 19:06

Srovnává se něco, co je nesrovnatelné. Náledí přece umíme krotit. Na to existuje sůl, písek, případně popel a posypové stroje, případně ruce. Taky solím chodník obecní před barákem, ať pomůžeme zaměstnancům služeb, když nestíhají, než se někdo přizabije. Tohle jde.
Ale teplotu v létě jaksi nikdo ovlivnit neumí. Nebo je tady někdo, kdo vlastní kouzelný edit. cuplík? Kdo umí, tak to horko vypni.

Příspěvek upraven 30.06.26 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107315
@Anna766 píše: Více

No a když tady budeme nadávat, tak to něco změní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149795
@stinga píše: Více

Kde žiješ? Právě že posledni leta není žádný sníh, jen brutální ledovka, mrznoucí déšť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149795
30.6.26 19:07
@Venetia píše: Více
:mrgreen: nikdo nenadává. Co máte furt?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.6.26 19:08

Ajo, pardon, já nevěděla, že máš generické předsudky vůči bezdomovcům. Moje chyba úsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149795
30.6.26 19:08

No nic. Já si po čase na tuhle diskuzi vzpomenu až bude v zimě plno brblalů a stěžovatelů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.6.26 19:10
@Kelsey1 píše: Více

To se právě snažím říkat těm dětem, které trpí klimatickým žalem, nebo prostě jen obavami o budoucnost. Že najdeme i cesty, jak se přizpůsobit těm vedrům a usnadnit si boj s nimi. Ale neříkám tu část, že by politici nejdřív museli uznat, že je něco špatně a musí se postupně jednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107315
30.6.26 19:11

Asi jim to nestojí za to, diskuze tu je, ale moc se nechytla
Nemilovnici tepla jsou rozhodně ve stěžování aktivnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107315
30.6.26 19:12
@JenTuOkouním píše: Více

A co by to přesně mělo být?
Tři hlavní body?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42687
30.6.26 19:13
@Kelsey1 píše: Více
Částečně umíme. Jen se o tom až tak nepřemýšlí a nemluví. Nikdo třeba netlačí města, aby vysazovala stromy, když je trochu delší tráva, už ji všichni chtějí sesekat na suché strniště, podpora retenčních nádrží (kromě RD) taky veškerá žádná, přitom z nich by šla zavlažovat zeleň. Místo ulice se stromy beton s naprosto nepoužitelnými lavičkami, místo keřů v trávě nějaké usychající chudinky v záplavě kamínků.
Všechno výše popsané snižuje teplotu, a to docela citelně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9268
30.6.26 19:16

Blíží se volby do obecních zastupitelstev. Uzavírají se kandidátky. Nikdo a nikomu nebrání, ať se angažuje, své myšlenky jde prosadit. Cesta k vizi je volná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15903
30.6.26 19:19

Mne nevadi zadne rocni obdobi, na kazdem je neco hezkeho…ale vadi mi extremy…jak v lete, tak v zime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
30.6.26 19:35

Myslíš teď ty mechanismy/opatření, která nám pomohou se vyrovnat s horky? Tak to nechám na odbornících. Z mého amaterského pohledu by se ale mělo

• pomáhat ohroženým skupinám (vážně nemocní, senioři, těhotné ženy, malé děti, bezdomovci) + zvířatům
  • snažit se ochladit města, takže asi pozměnit městskou výstavbu
  • pomoct institucím, aby mohly efektivně bojovat s horkem, namátkově mě napadají klimatizace do domovů pro seniory, nemocnic, hospiců, azylových domů…
  • úspora pitné vody
  • nějaká změna režimu dne - nezapomeňme, že děti měly ještě včera a dnes původně sedět ve školách, když teploty atakovaly 35 °C; lidé v těchto teplotách pracují a nezapomeňme na ty, kteří pracují venku… zavedeme siestu?

Je to namátkové, co mě tak napadlo.

EDIT 1. 7.: Přidávám snímek inspirativního přístupu k boji s vedry.

Příspěvek upraven 01.07.26 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116959
30.6.26 19:41

Protože v zimě se oblékneš, můžeš se zahřát sportem, zatopit si. Kdo nesnáší vedra, a myslím tím FYZICKY nesnáší, má smůlu, nesunda si kůži. Může max omdlit, poblít se nebo si zanadávat aby se mu ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116959
30.6.26 19:43

Tak to ale můžeš napsat skoro do každé diskuze, že je zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová