Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Srovnává se něco, co je nesrovnatelné. Náledí přece umíme krotit. Na to existuje sůl, písek, případně popel a posypové stroje, případně ruce. Taky solím chodník obecní před barákem, ať pomůžeme zaměstnancům služeb, když nestíhají, než se někdo přizabije. Tohle jde.
Ale teplotu v létě jaksi nikdo ovlivnit neumí. Nebo je tady někdo, kdo vlastní kouzelný edit. cuplík? Kdo umí, tak to horko vypni.
Příspěvek upraven 30.06.26 v 19:10
@Anna766 píše: Více
No a když tady budeme nadávat, tak to něco změní?
@stinga píše: Více
Kde žiješ? Právě že posledni leta není žádný sníh, jen brutální ledovka, mrznoucí déšť.
Ajo, pardon, já nevěděla, že máš generické předsudky vůči bezdomovcům. Moje chyba úsudku.
No nic. Já si po čase na tuhle diskuzi vzpomenu až bude v zimě plno brblalů a stěžovatelů. ![]()
@Kelsey1 píše: Více
To se právě snažím říkat těm dětem, které trpí klimatickým žalem, nebo prostě jen obavami o budoucnost. Že najdeme i cesty, jak se přizpůsobit těm vedrům a usnadnit si boj s nimi. Ale neříkám tu část, že by politici nejdřív museli uznat, že je něco špatně a musí se postupně jednat.
Asi jim to nestojí za to, diskuze tu je, ale moc se nechytla
Nemilovnici tepla jsou rozhodně ve stěžování aktivnější
@JenTuOkouním píše: Více
A co by to přesně mělo být?
Tři hlavní body?
@Kelsey1 píše: VíceČástečně umíme. Jen se o tom až tak nepřemýšlí a nemluví. Nikdo třeba netlačí města, aby vysazovala stromy, když je trochu delší tráva, už ji všichni chtějí sesekat na suché strniště, podpora retenčních nádrží (kromě RD) taky veškerá žádná, přitom z nich by šla zavlažovat zeleň. Místo ulice se stromy beton s naprosto nepoužitelnými lavičkami, místo keřů v trávě nějaké usychající chudinky v záplavě kamínků.
Blíží se volby do obecních zastupitelstev. Uzavírají se kandidátky. Nikdo a nikomu nebrání, ať se angažuje, své myšlenky jde prosadit. Cesta k vizi je volná.
Mne nevadi zadne rocni obdobi, na kazdem je neco hezkeho…ale vadi mi extremy…jak v lete, tak v zime.
@Venetia píše: Více
Myslíš teď ty mechanismy/opatření, která nám pomohou se vyrovnat s horky? Tak to nechám na odbornících. Z mého amaterského pohledu by se ale mělo
Je to namátkové, co mě tak napadlo.
EDIT 1. 7.: Přidávám snímek inspirativního přístupu k boji s vedry.
Příspěvek upraven 01.07.26 v 18:22
@Venetia píše: Více
Protože v zimě se oblékneš, můžeš se zahřát sportem, zatopit si. Kdo nesnáší vedra, a myslím tím FYZICKY nesnáší, má smůlu, nesunda si kůži. Může max omdlit, poblít se nebo si zanadávat aby se mu ulevilo.
Tak to ale můžeš napsat skoro do každé diskuze, že je zbytečná.