Miluji tohle nádherné letní počasí.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116959
1.7.26 13:39
@Venetia píše: Více

Ale já si nestezuju. Diskutuju, reagovala jsem na @Alušáček že psala, že chce víc tropických dnů. V našem pásmu to není norma ale anomálie. Píšu jen fakta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11140
1.7.26 14:13
@aiwwa píše: Více

Taky chci více tropických dnů :srdce:. Za mého dětství bylo u nás každou zimu několik dnů -25 °, napadl metr sněhu, závěje byly i třímetrové, v létě bylo max. 25 °.
Teď je u nás v zimě výjimečně 20° tři dny, napadne max. 15 cm sněhu, závěje neexistují, tak když už se tak otepluje, tak ať aspoň léto je extrém ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
1.7.26 21:10

Jsme chtěli jít dneska večer do letňáku a v takový zimě fakt nejdeme, je to po celodenním dešti na dlouhý kalhoty a mikinu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16429
1.7.26 22:01
@Heduš Homolková píše: Více

Jee, tak to naštěstí, u nás taky tak. Díky Bohu za to.
No konečně jsme se dočkali. :P
Poprvé, za celou tu dobu úmorných veder, jsme se vyspali. Úplně jiný vzduch, který je dýchatelný a osvěžující… :dance:
A nějaký letňák, by mi byl úplně ukradený. :pankac:

Příspěvek upraven 01.07.26 v 22:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
1.7.26 22:04
@Černá Madonna píše: Více

Mne ne, je červenec, tak je holt horko no :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16429
1.7.26 22:10
@Heduš Homolková píše: Více

Jo, s tím souhlasím…
V létě má být horko a pohoda, ale horko se nemusí zrovna rovnat nesnesitelným teplotám, kde člověk nemůže pomalu ani vyjít na ulici. Kort ještě navíc, když žije ve větším městě a ty chodníky jsou odpoledne tak rozpálený, že je jeden vůbec rád, že dojde po svých z práce domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4168
1.7.26 23:56
@Bytsamsebou píše: Více

Nezoufej, az zkolabuje Golfsky proud, tak se treba zase dockas i tech zaveji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14826
2.7.26 07:56

U těchto malých čísel je násobný rozdíl snadný. V absolutních číslech je to 15 navíc. To podle mě vyzní dost jinak než trojnásobek.

Např. kdyby to bylo 1 vs. 4, tak je to čtyřnásobek, ale fakticky 3 navíc. Ale to vážně dávám jen jako příklad, aby bylo jasné, že násobky u těchto malých čísel mohou být zavádějící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4168
2.7.26 08:10
@Janča6 píše: Více

Proč by měly být zavádějící? Přepočti to na hodiny a už to žádná malá čísla nebudou. Nebo si to představ jako dny v nemocnici, 7 dnů ročně vs 22 dnů ročně. Tam bys také řekla, vždyť je to jen o 15 víc? Nebo bys řekla o hrůzo, je to třikrát tolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14826
2.7.26 08:46
@Hibou píše: Více

Ani s tou nemocnicí by mi to nepřišlo tak hrozné a neříkala bych 3× tolik. Říkala bych stále o 15 víc. Kdyby to bylo v rámci jedné hospitalizace. Ale to je evidentně o vnímání každého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25072
2.7.26 08:52

Tak i jako teplo a letno-milové si přiznejme, že dnes už se lépe dýchá i spí ;) aspoň u nás určitě… mít v baráku a kanclu 30C fakt není nic moc..
Ovšem za slunečné léto s občasnou pěknou bouřkou se přimlouvám všemi deseti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116959
2.7.26 08:54

Vždyť je to úplně jedno jak to matematicky vyjádříš. Ten trend je jednoznačný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42687
2.7.26 08:59

S násobky souhlasím. Procenta jsou ještě horší.
Jen to není za rok. Tedy je, ale zcela jasně je to omezené třemi letními měsíci, pak už je nárůst vidět výrazněji.
O tom, že se otepluje každé roční období ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42687
2.7.26 09:02

Ono je to fakt občas zavádějící. Jednou šla vrchní na kobereček, že má 300% nárůst nákladů v jedné sledované skupině výdajů. Jen jaksi ta úřednice zapomněla zjistit, že se místo 1 krabice roušek koupily tři.
Jinak ano, trend je zcela jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116959
2.7.26 09:26

.

Příspěvek upraven 02.07.26 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek