Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chci se zeptat, když nakupujete víc věcí od jedné maminky, píšete jednu zprávu a do ní vypisujete co od ní chcete, nebo u každé věci napíšete další zprávičku? někdy se mi špatně popisuje, co od ní chci, ale zase ji nechci posílat 5 vzkazů ![]()
Dobrý den, nevíte prosím někdo, jak to funguje celé když chci něco prodat? Mám spoustu kvalitního oblečení, které už ale nenosím, tak jsem se rozhodla to dát vše na mimibazar…myslím, že se tam neprodává jen oblečení pro mimina ne?
Ale nevím vůbec jak to celé funguje. Děkuju!
Neprodává se tam jen pro mimina, prodává se tam všechno. Zaplať si to minimální členství aspoň na tří měsíce (cena do dvou stovek), můžeš tak svoje inzeráty aktualizovat a nezapadnou dozadu. Víc nevím, co bys chtěla slyšet, přečti si jejich podmínky a asi to i pochopíš. ![]()
Dobrý den na MMB se prodává úplně vše, ne jen oblečky pro miminka. Stačí tam mít založený svůj profil a potom na něj vložit to co chcete prodat! Je tam ale na těch stránkách všeho tak moc, že není zaručené, že věci pordáte ale za zkoušku nic nedáte
já tam taky kdysi prodávala a prodala jsem ![]()
Koukni co chceš prodávat…na ceny ostatních…když cenu přeženeš, nemusí se ti nic prodat…logické…jinak zaregistrovat…pokud toho máš víc, doporučuju placené členství na 3 měsíce…cca 49Kč/měsíc tuším…dostaneš 1 hvězdičku, což znamená, že můžeš své fotky časem aktualizovat…a můžeš u hlavní fotky mít cca 6 detailních fotek…pokud chceš prodat rychle, zkus Mimiaukce (taky na MMB)…cena může vyšplhat na víc než jsi původně chtěla, což je fajn, že jo? Ale taky se to prodat nemusí…nikdo nepřihodí…aukci můžeš mít 1× za týden (u 1 hvězdičky)
Děkuju moc:) A na to placení se to už dohodne mezi kupujícím a prodávajícím, že? Jestli přes účet, složenku???
@AničkaHraz píše:
Děkuju moc:) A na to placení se to už dohodne mezi kupujícím a prodávajícím, že? Jestli přes účet, složenku???
Ano, platí se většinou předem + poštovné a po připsání korunek balíček se ihned odesílá. Tedy tak to má být, ale pozor na lidičky co objednávají a pak nic nekoupí. Je potřeba být nekompromisní. Hodně štěstí přeji ![]()
@AničkaHraz píše:
Je to na dohodě, většina prodávajících má toto všechno sepsáno ve vlastních podmínkách prodeje, které má na svém profilu. Téměř všichni očekávají platbu předem na účet, poté posílají zboží. A pak je dobré se dívat na hodnocení, ta si prodávající a kupující navzájem píšou na profil po uzavření obchodu. Tam zjistíte, kdo objednává a neplatí, kdo zaplatí a zboží neobdrží apod. Pokud budete začínat a zboží prodávat, nebudete mít žádné hodnocení, tudíž se kupující mohou obávat vám posílat předem peníze na účet. Já třeba, když prodávající nemá žádné hodnocení, tak bych peníze předem taky neposlala, ale chtěla třeba na dobírku, ale to už zase nemusí vyhovovat prodávajícímu
, vše je na dohodě mezi oběma stranami. ![]()
@AničkaHraz píše:
Ano…když si u tebe někdo něco objedná, tak mu pošleš zprávu(mail) s číslem svého účtu + částku s poštovným (poštovné najdeš na stránkách české pošty-váha, velikost balíčku, vzdálenost atd…)můžeš přidělovat variabilní symboly pro rozeznání objednávek…já teda spíš chci aby mi do zprávy pro příjemce napsali své jméno…to mi stačí…mám internetbanking, takže vše mám přehledné a poznám kdo mi co platí…
Ahoj, nechci zbytečně zakládat nové téma, tak zkusím oživit tuto diskuzi. Ráda bych znala váš názor na situaci a radu, jak se zachovat.
Jako mnohé tady nakupuji (občas i prodávám) věci na MMB. Nedávno se mi naskytla příležitost koupit tam i sportovní boty pro mne. Nejsou nejlevnější (1200), ale oproti obchodu se to vyplatí. Prodávající paní jsem upozornila, že na ně budu mít až po mateřské, tedy cca za 14dní. Psala, že ok. V mezičase jsem se rozhodla zajít do obchodu a boty si zkusit, přecijenom se mi po porodu změnila váha, tak aby i noha nebyla v botě knop. Boty mi neseděly, potřebovala bych o půlčíslo větší. Píšu to hned prodávající - pochopitelně s velkou omluvou, žádám o zrušení rezervace…no a přišla mi na to zpráva, že už jsem je jednou blokla, tak že mi hned dá negativ a ať si je koukám odebrat, že už je týden drží v rezervaci pro mne.
Co s tím?
No, co se dá dělat…Tak si boty neber, ale negativ je v tomto případě oprávněný, po týdnu už je to dost dlouho. Já na MMb občas něco koupím i prodám-12 stovek je dost, když by boty byly nanic, nevzala bych si je a ten negativ asi skousla…Sama bych ho nedala, když se někdo omluví, tak to nehrotím. Ale chápu, že někdo ho dá.
Boty si neber, když si nesedí, omluvila si se a ženská to prostě nezkousla, jestli ti dá negativ, můžeš udělat to samé, sice to v ničem nepomůže, ale ostatní si dají na ni bacha, jestli u ní rezervovat, když je to za cenu toho, že se s ní potom budou muset hádat. Paní už viděla peníze ve vlastní kapse nebo si taky může říct, žes koupila jinde a už je nehceš
ale to je prostě slovo proti slovu.
Taky bych si je nebrala…Přece je nebudeš mít doma, když ti nebudou…To snad soudný člověk pochopí. Možná vidina peněz, že se jich konečně zbavila, jí zaplavila reálné myšlení…Ale, pochybuju, že v opačném případě, pokud by je kupovala ona a stalo se jí to, by byla určitě tak velkorysá a vzala si je i přes to, že by je nenosila!!!Ha, ha…Nebuď z toho špatná
![]()