Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
TereuliJa:
to je krásný… aspoň na někoho se dnes sluníčko usmívalo ![]()
Lucienne:
já to už teď přehánět nebudu
musím nabrat síly, za pár týdnů budou potřeba ![]()
byla jsem na předporodním kurzu, asi 3× a pak jsem se byla podívat v porodnici. Na cvičení jsem pro jistotu nechodila, protože jsem netušila jak to probíhá, ale prý je to spíš o dýchání, takže podruhé bych asi na cvičení pro těhotné chodila…
ahoj holky ![]()
tak mi ten dnešní slunečný den nějak moc rychle utekl. Vyprala jsem 2 pračky, vydrbala jeden menší koberec, umyla jsem zimní boty a uklidila, udělala jsem generální úklid v kuchyni, zašla jsem koupit prostěradlo do dětské postýlky a kojeneckou podprsenku a pak jsem hodinku doučovala. Oběd jsem si dala venku na zahrádce a bylo to příjemné
už aby to počasí vydrželo. A co vy? jak vám utekl dnešní krásný den?
Ahojky, tak jsem dneska absolvovala monitor, tak dobrý. I když moc dobrej pocit jsem z toho neměla ![]()
Asi jsem nějak z rizika byla zvyklá na něco jinýho, a přišlo mi to trochu k ničemu. Hlavně to vypadávalo. Sestřička odešla a při prvním velikánském tvrdnutím všechno vypadlo… takže tam ani nebylo zaznamenaný
teda ne že by mi to vadilo.. ale nějak ta věrohodnost… akorát se mě ptali jestli cítím pohyby, srdíčko bilo… takže je vše OK, tvrdnutí - to je teď už normální, takže můžu klidně za 14 dní rodit. Ani do průkazky se nedívali, jako že jsem se začala dřív otvírat… ani nevím jak je malej velkej (malej), už 6 týdnů na něj nikdo nekoukal
malá mi pařestala přesně v tu dobu růst a byla o 5 týdnů menší.. ale možná je to dobře, aspoň se nestresuju. Takže asi požádám gynekologa buď ať mě úplně předá do péče porodnice - ne jen monitor, ale i měření a všechno ať je komplet, ne že on přeměří CS, v porodnice za půl týdne monitor… a zbytek neudělá nikdo…
A nebo ať mi teda UZ zkontroluje jestli malej roste a hlavně v jaký poloze je.
Jsem nějaká nervozní
asi až moc. A při tom ráda, že jsme vpořádku a mohli jsme domů.
Ahoj holky tak jsem dnes byla u dr.Je to těhotenství 6+2t máme
a termín 26.11
![]()
manca 1 píše:
Ahoj holky tak jsem dnes byla u dr.Je to těhotenství 6+2t mámea termín 26.11
![]()
gratuluji
tak si to krásně užívej ![]()
Ilko ja těm monitorům a tak moc nerozumím protože nemám zkušenost.
takže ti aspon drzim palce at nejsi nervozni
a manco moc a moc ti gratuluju!!! ![]()
manca 1:
velká gratulace… přejeme, ať jde vše bez problémů ![]()
IlkaV:
mě taky mudr malýho neměří. Říkal mi, že ho bude měřit až po 38 tt, protože pak na váze záleží. Prý předčasně narozený děti nebývají velké a mají kolem 3 kg. A já že prý mám malou pánev a dítě o váze 4 kg bych přirozeně neporodila, takže mi ho bude vážit až po tom 38 tt. Od pondělí budeme ve 38 tt, tak uvidíme, jestli zváží nebo ne. Monitoru jsem taky moc nerozuměla a nikdo mi to nevysvětlil, tak se na příští návštěvě zeptám sestřičky, až tam budu zase půlhodiny sedět.
Lucienne:
to jsem byla, to máš pravdu, dneska snad budu taky… vylezlo sluníčko, vylezla Janinka, víš jak
trošku jsem se hanbila, když jsi předevčírem napsala, co jsi všechno zvládla a já se jen válela… tak jsem si to včera vynahradila ![]()
Jinak dneska by měl přijet domů konečně zase manžel, tak jsem mu slíbila, že uvařím nějakou dobrotu a že mu napeču, tak si poručil bublaninu. Do toho ještě čekám kamarádku z Pardubic, tak upeču ještě margotkovou buchtu a vyzkouším tvarohové muffiny. Ono se to u nás jí všechno na husto. Hlavně manžel je buchtovej a já poslední měsíc těhotenství ujíždím na sladký (aspoň jeden kousek za den mít musím). ![]()
Co doučuju. Většinou děti ze základní školy - matematiku, fyziku, angličtinu, němcinu. Občas se zatoulá i nějaký středoškolák s přípravou na maturitu, ale to je vyjímečně.
Na monitoru miminka jsem byla taky vždycky vyplašená. Nikdo neřkne nic, jen přijde sestřička div mi nevynadala,že je to špatný,jako bych ti já mohla ovlivnit
až když mě doktorka poslala podruhé po sobě,že se jí to nelíbí..tak jsem se jí zeptala a potom mi to vysvětlila ![]()
maty margotku taky delam.
je to rychlovka a dobrutka
u nas je dneska teda hnusne. zima vitr a zataženo
takže akorát na pelech
hezky si užij manžela ![]()
Lucienne:
děkuji. ještě ale nedorazil. stojí na nakládce 8 km od baráku a prý to je ještě na dlouho, a to už tam je od rána od 9 hodin ![]()