Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky když tak čtu jak to řešíte, tak si říkám, že jsem měla pohodu. Já jsem to vůbec neřešila, prostě jeden den odešla zátka, druhej den začly kontrakce a třetí den se malá narodila. Bylo to tak jasný, i když jsem vůbec nevěděla jaký to je rodit, prostě jsem poznala, že už je to ono.
to jo, když on člověk jak nemá co dělat a brouzdá po internetu a čte všelijaký blbosti atd… tak je to pak težký, teda tak to mám aspoň já, pak se mi všechno honí hlavou a to je hrozný=)) už chodim jen sem na diskuzi ![]()
my jsme přestavovali bydlení, takže jsem ještě týden před porodem malovala a připravovala co se dalo, takže jsem neměla vůbec čas. Zato pěkné nervy, jestli to stihneme dodělat.
Tak si čti o miminkách. Jak se o ně starat, jak kojit, jak manipulovat s miminkem a podobně. To se ti bude hodit nejvíc.
no tak s tim malováním sme na tom stejně, rozhodli sme se že zítra půjdem na chodbu, takže sme byli vybírat barvičku do který jí hodíme a pak si taky ještě pěkně zauklízim a nebude čas na tím přemýšlet, =))
To je nejlepší, zaměstnat se a nemyslet na zbytečnosti. Neboj příroda všechno zařídí ![]()
ahoj holky ![]()
tak my jsme dneska byli na kontrole u paní doktorky.. už nám jsou 3 týdny… dostali jsme kapičky do očička, tečou nám z něho „ospalky“ a paní doktorce se to nelíbilo. Za týden jsme přibrali 200 g, takže už máme 3.870g. Jestli to takhle půjde dál, tak příští týden budeme mít přes 4 kg
a maminka bude mít to, co nabrala v těhu, pryč (17 kg, z toho 13,5 kg už je dole). ![]()
Renatka:
gratulujeme k miminku… japak se jmenuje?
Speat:
zrovna včera jsem na tebe myslela, že ses tu dlouho neukázala…
Monny:
ještě pořád nic? už ho konečně přemluv… my jsme zkoušeli přemlouvat i na plzeňský (to nakonec zabralo) ![]()
Salamander:
vyzkoušej „turecký sed“ to by mělo miminko rozpohybovat… nutili mě tak sedět v porodnici, když mi malej v bříšku chrněl
Lucienne:
jen si ty pohyby pěkně užívej
Po porodu budou strašně chybět…
Holky, vypadá to, že bublinka vytuhnul, tak si půjdu hodit rychle něco do parního hrnce, snad těch 10 minut vydrží chrupat ![]()
Máme Adámka
a doma už 4letou Terezku.
jinak bych si starosti s tím jestli mě pošlou z porodnice zpátky nedělala…jak já ted přemýšlela jestli vyjet nebo ne…kontrakce po 5minutách ale malý nijak hodně bolestivý…nakonec bych řekla že spíš to moje rizikový těhu a strach o mimi mě přinutilo jet a taky manžel…a při příjmu my asistentky řekli že když jsem 38tt tak to jsou jen pošlíčci, že mě asi pošlou domu - jo prd…přišla doktorka a řekla že jsem otevřená na 5 prstů a jdeme rovnou na přípravupřed porodem - a vlastně bolesti to pořádný nebyly ještě 4 hodiny…pak mi prasky plod vodu - a začaly teda megakontrakce a za 40 minut byl na světě…já čekat doma na to až to bude horší tak porodím v autě…
maty to vis ze si je moc užívám. zvlášt potom co me mimco tak postrasilo ![]()
Ahojky Maty ![]()
Vojtíšek krásně prospívá, to je Šikula ![]()
My tedka mažeme na očkování, tak jsem taky zvědavá jak mi malá vyrostla.
tak zatím papa
lucienne:
kdyz to vcera videl manzel, tak rikal, ze by ze me nechtel mit vyzablinu a zacal domlouvat Vojtiskovi, aby tolik nepapal a nechal na mamce aspon neco… ![]()
Renatka:
hezky jmeno
a super porod ![]()
já jsem od píchnutí plodovky čekala na malýho ještě 5,5 hodiny
naštěstí jsem z toho 3,5 hodiny usínala
tak jsem si i odpočala ![]()
maty tak aspon muzes jist co chces a nebude to na tobe videt ![]()
lucienne:
tolik čokolády a marmelády, medu a takovejhle těch jsem za celej život do sebe nedostala
teď to jím na husto… samozřejmě to prokládám tvarohem, jogurtama a dětskou energií vyzařující stravou (přesnídávky, nutela,..) a pořád to jde dolů
holt sosá sosáček jeden malej.. .ale hlavně, že je mu dobře ![]()
teda maty zavidim ti. ja se podivam na cokoladu a mam kilo nahore ![]()