Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Speat píšhttps://www.emimino.cz/diskuse/miminka-2011-66785/strankovani/52/?anchor=postId7587544#discussionPostFormAnchore:
Přeji všem krásné ránko,
dneska mě malá nenechala vůbec vyspinat
Joooj, to je mi lito. Ja Ti nejaky spinkani poslu, ju?
Mne dnes v noci nevzbudilo ani curani ani krec.
karamel a ty sis ten kocarek zkousela predem? ja sem prave nenašla kde by ho měli ![]()
Nene, jenom máme asi nějaký růstový spurt, kojila jsem ve 12,3,5 a v sedum, takže sotva zaberu tak už zase vstávám. Malá je nějaká hladová. A to už jsme kojívali jen jednou za noc a tedka se pořád budí.
Nene, jenom máme asi nějaký růstový spurt, kojila jsem ve 12,3,5 a v sedum, takže sotva zaberu tak už zase vstávám. Malá je nějaká hladová. A to už jsme kojívali jen jednou za noc a tedka se pořád budí.
lucienne píše:
karamel a ty sis ten kocarek zkousela predem? ja sem prave nenašla kde by ho měli
Mno prave ze ne, my jsme to riskli. Ale mela jsem pred tim prilezitost si ozkouset ruzny kocarky od kamaradek, rodiny a znamych a podle toho jsem se rozhodla, ze tenhle mi bude vyhovovat nejvic. Mela spis na mysli, aby sis zkusila ruzny tipy kocarku a pak budes mit lepsi predstavu. Ikdyz nenajdes ten stejny.
Dobré ráno holky ![]()
já po tom včerejším maratonu vytuhla ani nevím jak. A teď teprve snídám, to bude krátkej den
ale plnej sluníčka, když tak koukám ven.
Lucienne:
jak píše Karamelinka, pokud je možnost, tak nejdřív vyzkoušej, co ti bude vyhovovat. Já taky ozkoušela a vím, že otočný kolečka nejsou nic pro mě.
Speat:
tak to bude asi opravdu růstovej spurt.
Manca 1:
a jak jsi se vyspala ty? doufám, že do růžova ![]()
Holky, chrupkejte dokud můžete ![]()
Maty: a co miminko? co říkal doktor? a jak se cítíš?
Jinak já mám kočárek Firkon a je to tříkolka, výborná do města, nemusím vůbec nadzvedávat kočárek,lehká manipulace, ale do terénu je lepší čtyřkolka.
speat:
dneska jsem se prospala… spala jsem od 9ti od večera do 9ti do rána. A kdyby mě nevzbudila zpráva od manžela, tak spím ještě teď ![]()
doktor říkal, že je vše v pořádku, už se chystáme k porodu, malýho nám změřil a říkal, že při porodu bude mít tak 51 - 52 cm a současnou váhu má prý 3.650 g. Na monitoru nám zjistil i činnost dělohy mimo kopanečky, tak říkal, že pokud neporodím, tak za týden na kontrolu. Tak uvidíme
Ale jsem ráda, že už se něco chystá.
A ty hleny co ze mě tekly, tak to prý mohla být zátka i nemusela. Říkal, že u každýho je to jinak a že někomu zátka odchází postupně nejdřív bílá a postupně s příměsí krve. A někdo že má zvýšenou sekreci a že to pak způsobuje tenhle hlen. U mě se spíš přiklonil k první variantě, protože mám zákaz pití, takže prakticky nemám co vylučovat ![]()
A přes den ti malá spinká?
Tak super, že je vše v pořádku
Ty nemůžeš pít? jak to? budeš mít žízen.
Malá mě i přes den začla vysávat co dvě hodiny. Posledních pár dní nedělám nic jiného než kojím. Ale taky se Kačenka mění před očima, narostly jí tvářičky a stehýnka má baculatý. Ale jsem z toho už docela unavená. Dřív jsem kojila přes den každé tři hodiny a v noci jednou, ale tedka je malá nějak nenasytná. Snad se to zase brzo upraví a budeme v noci spát jako dřív.
Dneska je opravdu nádherně, plánuju dlouhou procházku spojenou s opalovačkou.
speat:
tak žízeň, to už mám 3 týdny, ale tak nějak se držím, i když to občas poruším… ve 36 tt jsem otekla, ale úplně hrozně, pro představu jsem nebyla schopná pokrčit nohy v koleni, jak jsem je měla naducnutý. Doktor mi zakázal pít, denní limit na tekutiny mám do 1 litru. K tomu samozřejmě zákaz ovoce, zeleniny, polívek, prostě všeho včem je voda… Já na ovoci a zelenině žila celý těhotenství. Pila jsem přes 3 litry za den (kvůli ledvinám a častým zánětům močových cest). a teď trpím, protože nemůžu… a teď je ještě ke všemu takovýhle počasí, včera jsem byla fakt jak na poušti, tak jsem zhřešila a vypila 1,5 litru, ale i tak to bylo utrpení. Pro prďolku to ale ještě chvilku vydržím.
Snad se vám ten režim brzy vrátí do normálu. Tohle opravdu vypadá na růstový spurt. Kdypak jdete na kontrolu?
Tak to tě moc lituju chudinko ![]()
Ale už to máš za pár a bude malej na světě a budeš moc zase normálně pít.
K doktorce jdeme za týden, tak jsem zvědavá kolik přibrala ![]()
Ráno si vstává v sedum ráno a tedka si chrní, to je nespravedlivost, já už tedka nezaberu a akorád jsem utahaná ![]()
tak si s ní schrupni třeba po obědě… manžel to tak taky dělal, že chodil s dcerou po o na hodinku spinkat ![]()
od koho? od manžela? ty se teda máš ![]()