Poradna duly
Jana Čurdová
Hezký večer všem ![]()
x-juliet: O.K. sejdeme se před kostelem ![]()
janicce: holka tě obdivuji, že máš po ránu náladu péct buchtičky, ikdyž já taky ráda občas potěším Rudu dobrou snídaní. Akorát se mi už dlouho nestalo, že bych ráno vstala a už se mi nechtělo jít spát
A ten receptík na kynuté těsto, ten by mě taky zajímal
mě se povede jak kdy ![]()
Jéééé už za 2 měsíce jsou Vánoce
Já se na ně hrozně moc těším, ale spíš jen kvůli Patrískovi ![]()
Já se taky těším
Moc, moc! Na cukroví, na stromeček, na rodinu, na tu atmosféru.. A taky na svařák na Staromáku
.
Za chvíli jdu cvičit, tak až se vrátím, tak Vám sem ten recept dám, ať můžete potěšit manžely
. ![]()
Chelsi píše:Hezký večer všem
x-juliet: O.K. sejdeme se před kostelem
janicce: holka tě obdivuji, že máš po ránu náladu péct buchtičky, ikdyž já taky ráda občas potěším Rudu dobrou snídaní. Akorát se mi už dlouho nestalo, že bych ráno vstala a už se mi nechtělo jít spátA ten receptík na kynuté těsto, ten by mě taky zajímal
mě se povede jak kdy
Jéééé už za 2 měsíce jsou Vánoce![]()
Já se na ně hrozně moc těším, ale spíš jen kvůli Patrískovi
tak fajn,uz se s adikem tesime:-)
jj,urco recept dej,jani a uzij si cviceni:-)
taky se tesim na Vanoce,pamatuju si,jak jsem loni pekla cukrovi a adik me kopal v brisku:-)) ![]()
x-juliet píše:
jj,urco recept dej,jani a uzij si cviceni:-)taky se tesim na Vanoce,pamatuju si,jak jsem loni pekla cukrovi a adik me kopal v brisku:-))
já jsem to loni s pecením moc neprehánela - cele tehu se mi tocila hlava
Ale letos si to vynahradím:)
Díky, uziju si to
. Mám dnes cvicení s osobním trenérem - to zase dostanu pěknou nakládačku ![]()
JAni jak takové cvičení probíhá? a kolik cca stojí? jen přibližně, už jsem o něčem takovém taky uvažovala…sice se doma přinutím,ale né pravidelně což by to chtělo !!!
janicce píše:x-juliet píše:já jsem to loni s pecením moc neprehánela - cele tehu se mi tocila hlava
jj,urco recept dej,jani a uzij si cviceni:-)taky se tesim na Vanoce,pamatuju si,jak jsem loni pekla cukrovi a adik me kopal v brisku:-))Ale letos si to vynahradím:)
Díky, uziju si to. Mám dnes cvicení s osobním trenérem - to zase dostanu pěknou nakládačku
jee,tak to jsem nikdy nezkousela,jake to je,neni to moc velka „buzerace“?:-))
ja pred tehu chodila na jumping,znate to?=trampolinky
chtela bych zase chodit a mozna zkusit i zumbu:-))
ja toho loni napekla celkem dost,ale zrovna ve vanocnim cukrovi nejsem moc dobra,umim linecke,bile a kakaove testo a citonove,maslove-slepuju a zdobim:-))
Dita01 píše:
JAni jak takové cvičení probíhá? a kolik cca stojí? jen přibližně, už jsem o něčem takovém taky uvažovala…sice se doma přinutím,ale né pravidelně což by to chtělo !!!
Stojí to 500 CZK na hodinu - pokud si koupíš permici, tak 400.
Cvičení trvá hodinu a je plně vedené osbním trenéren. Hlídá, aby jsi cvičila správně, každý cvik nejprve předvede. A hlavně vybírá takové cviky, které jsou pro Tvojí postavu vhodné (problematické partie
).
Já před samotným cvičením chodím ještě hodinu běhat na pás.
Začínáme protažením svalů. Potom cviky na břicho, stehna, zadeček, ruce.. takové kolečko po posilovně. Občas cvičíme na TRX lanách (brutální
) a občas taky na gravity stojích (cvičení s vánou vlastního těla). Nakonec zase posilování břicha. Když nejsem moc zničená, tak si dám ještě půl hodinky po cvičení na běžícím pásu (chůze). Ale většinou jsem vyřízená tak, že jsem ráda, že dojdu domů
.
Lekce to jsou opravdu výživné ![]()
Jani, fíha tak to je mazec, tohle dělat 3 x týdně tak jsem za chvilku hubeňour, jen se přinutit anajít čas.
Kdo funguje u Šťěpánka, tatínek? manžel by to asi tak dlouho nedal a hlavně já večre ještě kojím, takže můžu odejít až kolem půl 7.
Holky syn vstává denně mezi 5 - 6 tak taky mužu péct buchty
ale já je pak jím a to byhc v rámci dietky neměla!!!!!!!
Teda Jani jsem si přečetla, co všechno při tom tréninku provádíš a jen to mě zmohlo
Já jsem už tááááák dlouho nikde nebyla si zacvičit
A to potřebuji jako sůl, doma se nedokopu
Ted si připadám taková jako oteklá, tak mám v plánu pár procedur Vacushap, už jen kvůli té celulitidě, fuj
a při bych měla začít s nějakým tím aktivním pohybem.
Já jsem loňské Vánoce dělala jen nepečené cukroví, jinak pekla tchýňka ![]()
Ahoj holky
tak to tady pročítám a škoda, že s vámi nemohu nikam jít
jinak malý rostou zuby,ale nějak divně, má dolní jedničky-to by bylo v pořádku, ale horní rostou dvojky!!Tak budeme mít malého upírka
![]()
Přišla jsem domů a jsem uplně vyřízená.. ![]()
Cvičit chodím tak 3-4× týdně (z toho 1× týdne pod dozorem trenéra) do fitka a 1× týdně na squash.
Ale že by to bylo vidět se říct nedá:( Když jsem byla těhu, tak jsem přibrala jen 10 kg a to jsem nechala v porodnici. Jenže po porodu jsem strašně přibrala
.. A nemůžu se toho zbavit ![]()
Heli, na Vacu jsem byla asi 30× a nepomohlo mi to ![]()
Jinak když jdu na cvičák (jak tomu říká manžel
), tak hlídá on. O malého se krásně postará - okoupe, nakrmí.. ![]()
bessy píše:
Ahoj holkytak to tady pročítám a škoda, že s vámi nemohu nikam jít
jinak malý rostou zuby,ale nějak divně, má dolní jedničky-to by bylo v pořádku, ale horní rostou dvojky!!Tak budeme mít malého upírka
![]()
KYNUTÉ TĚSTO
Suroviny: ½ polohrubé mouky
30g kvasnic
250ml vlažného mléka
100g másla
100g krupicového cukru
2 žloutky (nesmí být studené z lednice!)
nastrouhaná citronová kúra (z 1 citronu) špetka soli
Nejprve si připravíme kvásek:
Droždí rozetřeme (třeba lžičkou) v misce s jednou lžičkou krupicového cukru. Až vznikne kašička, přidáme 50 ml vlažného mléka - pozor aby nebylo studené nebo naopak horké. Nakonec vmícháme lžíci polohrubé mouky. Vzniklý kvásek přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.. Já si rozehřeju mikrovlnku (dám tam sklenici vody a zapnu tak na 2 minuty na nejvyšší výkon), pak jí vypnu a opatně (aby mi neuteklo to teplo) tam tu misku s kváskem strčím. V tom teplém uzavřeném prostoru kvásek lépe kyne.
Pokud se Vám kvásek nepovede (nenakyne), tak ho rovnou vyhoďte a udělejte nový – možná byly špatné kvasnice nebo špatná teplota mléka.
Příprava těsta:
Mouku prosejeme do mísy, smícháme s cukrem, se solí a citronovou kůrou.
Máslo rozpustíme, ale nesmí být horké! Ohřejeme mléko a spolu s máslem nalejeme do mísy s moukou, cukrem, solí, kůrou..
Přidáme dva žloutky (doporučuju je tak na hodinu vytáhnout z lednice, aby dostaly pokojovou teplotu – nesmí být studené – zničilo by nám to kvásek!) a vykynutý kvásek.
Těsto porádně vymíchejte (mě ho míchá manžel, nebo můžete použít hnětač či program míchání v domáci pekárně – je to na Vás;) a vložte to mísy. Poprašte troškou mouky, přikrýjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo. Já opět používám kouzlo s mikrovlnkou – nahřeju si ji a pak tam těsto strčím.. Těsto nechte kynout tak dvě hodiny.. Kdyby mělo tendenci utíkat z mísy, tak ho propracujte a vložte zpět do teply kynout.
Jakmile těsto vykyne, tak s ním můžete pracovat, jak je libo:-)
Před vložením do trobu pomazejte buchty máslem.
Toto těsto používám na české (Honzovy) buchty, nebo na buchtu na plech s posypkou..
Klidně můžete udělat i pletýnky.. Fantazii se meze nekladou;)
![]()
My jsme z Teplic, takže já holkám občas napíšu co mimi atd. A pak jen čtu,když se domlouvají ![]()