Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Myska1994 píše:
Tak už jsme komplet nebo ještě nějaké mimčo přibude?
@Nudašeď se neozvala. Děkujeme moc všem ❤️️
Tak 22. měla malá měsíc a rychle to ubyha ten čas. Kojime, prospívá tak jsem ráda. Nasadila jsem Espumisan trápilo bříško a pomáhá, zatim večery jsou dobré. Ale je ráda když ji mám u sebe.
Noc je někdy lepší, poslední kojení v 22h a pak cca v 1.30, 4 a v 6 ráno. Někdy ještě zadrimneme do 7.30h. Ale sem tam kojim v noci po dvou hodinách až hodině ![]()
Je to třetí andílek tak se ho snažím užít.
Ale když chytne pláč, řev tak je to prostě mazec ![]()
@Edit1 krasavice malý má tři týdny ale já teda nekojim malý se většinou budí jednou až dvakrát tak to jde ale kolikrát jsem vyřízena i tak
Holky, nemáte prosím někdo zkušenost s lehatkem new baby? Nevím, jestli ho mám objednat, babybjörn mi přijde zbytečné drahé.
@StepMom píše:
@Luucka123 To nemám, my máme právě BabyBjörn.
No tohle je o půlku levnější, vypadá podobné, ale aby to neuškodilo.
@Ernais joo ted jsem to tak zacala praktikovat a jaks taks se to dari, přijedu s kocarem pred barak a necham ho tam a valim rychle nahoru rozvarit atd a odbihavam kontrolovat pres balkon, jestli se nevrti nebo nerve. On je v kocarku milionovy ale jak ho trapi prdiky, tak potřebuje mit ten pohyb a jezdit, takze kdyz stojime a prijde to na nej, tak zacne rvat ale jen co zacnu s kocarem hybat je klid, takze zvazuju, ze koupím ten RockIt, treba by to pomohlo.
@Nikca7 Rockit máme a byli jsme nepříjemně překvapení, jak málo to s kočárkem houpá.
Je to jen velmi velmi lehké drncání, které snad nemůže miminko ani nijak cítit. ![]()
Možná je to tím, že ten Cybex není nějak extra odpružený, ale.. ![]()
@Nikca7 tak si k tomu Rockitu porid jeste chuvicku s kamerou a muzes v klidu varit aniz bys odbihala.
@Luucka123 ahoj holky! Ja jsem uspesne po cisari, akorat jsem byla uplne ochromena a nemela vubec silu psat. V nemocnici jsem lezela po cisari na pokoji s nastydlou pani, proste silena ryma a kasel - no a samozrejme jsem to za t dva dny chytla. Takze pobyt v nemocnici pak uz s rouskou, navic mi kvuli tomu delali i test na covid(pritom to byl nesmysl- jedine by me nakazili tam) a do vysledku za mnou nikdo nemohl. Jako cely me to tam dost nas.alo ![]()
Prubeh cisare bych snad i sepsala, ale na druhou stranu nechci ani desit ani chlacholit, ze to je pohoda. Je to proste operace, rozhodne nebrat dobrovolne ![]()
Co me teda prekvapilo dost byla bolest u “prohmatavani” pred epiduralem - anesteziolog mi tak silne tlacil z obou stran na panev a pater pak, ze jsem tam mela a jeste mam obrovsky modriny. Sestra ve sprse se me ptala od ceho to mam a pka jen rikala, ze to byl peknej reznik teda…u prvniho mu to nikdo nedelal. A regulerne jsem u toho kricela bolesti a pripadala si jak hysterka a to bolelo teda uplne nejvic…bohuzel jsem to nenasla nikde na netu, jestli se to pred tim takhle dela, no jako bylo to maso.
Kazdopadne mame doma dceru, zatim je to pres tejden takze se sladujeme, spis mam nervy jak “sladit” peci o triletyho a ji, aby ani jeden netrpel a ja jsem nezkolabovala ![]()
Holky docetla jsem vsechno a vsem vam moc gratuluju k miminkum a hlavne, ze jste zvladly porod
ja vam povim, ze jste vsechny hrdinky, pac co jsem v ty porodnici slysela za kriv casto…no uplne se mi svirala rodidla!!!
@an-na píše:
Holky jak jsem vám psala, ze malá neustále brečí, tak to u nás i nadále přetrvává. Jediná chvíle kdy nebreci je ráno po probuzení, to bývá cca hodinku úplně milionova, směje se a je kouzelná. Pak to ale začne a nevydrží ani chvíli ležet, jakmile ji polozim ječák jako blázen až se zajika. Zvednu ji - začne se rechtat, polozim - řev. Večer uz jsem tak hotova, ze jsem řekla, ze ji odmítám uspavat, protože jsme sní den co den pochodovali, drndali treba hodinu než usnula. Protože opět položili jsme ji do postýlky a řev. Tak jsem to teď zavedla tak, ze ji večer dáme do postýlky, sednu si k ni, hladim ji, povídám ji a držím ji násilím v puse dudlík (furt ho plive, nechce ho, rozčiluje se když ji ho dávám, ale ve finále když uz ho chytne tak si dudla a je spokojena a hlavně nerve). A takhle krasne usnula. Takhle jsme to praktikovali 3 dny po sobě a teď uz bývá v postýlce normálně sama, bez dudliku, něco si tam zvatla a sama si třeba po půl hodině usneMi řeknete, ze to malý miminko muže byt takhle vyčůrany
Takže večerní řev snad skončil a mamince se prodloužil odjezd na blazinec. Ale co přes den? Mě uz normálně boli bez přestávky hlava, ráno se budim s bolesti a zalehnu opět s bolesti hlavy, je mi úplně špatně. Ja vím, ze se říká, nosit miminko co nejvíc, nejde ho rozmazlit a tak jsem se toho držela. Ale začínám o tom dost pochybovat
Ahoj,
Kiedronova píše ve své knížce (Něžná náruč rodičů), ze pokud uspavame miminko, tak se nosit nema. Položit do postýlky a odejít. Pokud place, přijít, pohladit a dat dudlík. Pokud i tak nepřestane, pochovat tak dlouho, dokud se uklidni a zase dat do postýlky. Potom odejít z místnosti. A takto tam chodit a praktikovat, dokud neusne.
Je to docela silenost, ale myslím, ze jedna noc bude náročná ale ty další už lepší.
@Nudašeď píše:
@Luucka123 ahoj holky! Ja jsem uspesne po cisari, akorat jsem byla uplne ochromena a nemela vubec silu psat. V nemocnici jsem lezela po cisari na pokoji s nastydlou pani, proste silena ryma a kasel - no a samozrejme jsem to za t dva dny chytla. Takze pobyt v nemocnici pak uz s rouskou, navic mi kvuli tomu delali i test na covid(pritom to byl nesmysl- jedine by me nakazili tam) a do vysledku za mnou nikdo nemohl. Jako cely me to tam dost nas.alo
Prubeh cisare bych snad i sepsala, ale na druhou stranu nechci ani desit ani chlacholit, ze to je pohoda. Je to proste operace, rozhodne nebrat dobrovolne
Co me teda prekvapilo dost byla bolest u “prohmatavani” pred epiduralem - anesteziolog mi tak silne tlacil z obou stran na panev a pater pak, ze jsem tam mela a jeste mam obrovsky modriny. Sestra ve sprse se me ptala od ceho to mam a pka jen rikala, ze to byl peknej reznik teda…u prvniho mu to nikdo nedelal. A regulerne jsem u toho kricela bolesti a pripadala si jak hysterka a to bolelo teda uplne nejvic…bohuzel jsem to nenasla nikde na netu, jestli se to pred tim takhle dela, no jako bylo to maso.Kazdopadne mame doma dceru, zatim je to pres tejden takze se sladujeme, spis mam nervy jak “sladit” peci o triletyho a ji, aby ani jeden netrpel a ja jsem nezkolabovala
Holky docetla jsem vsechno a vsem vam moc gratuluju k miminkum a hlavne, ze jste zvladly porodja vam povim, ze jste vsechny hrdinky, pac co jsem v ty porodnici slysela za kriv casto…no uplne se mi svirala rodidla!!!
Moc ti gratuluji ❤️️
Ahoj holky, mám holcicku 7 týdnu před každým jídlem mi strašně brečí vzteka se.. nevím čím to je. Budí se na jídlo někdy ji musím vzbudit ja. Zkoušela jsem ji dávat i po dvou hodinách a stejně pokaždé strašně brečí kojím a dávám dokrm. Jinak pribira ale je to boj s tím jídlem.
Nemáte nektera zkušenost, radu? ![]()