Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Myska1994 podobně to máme i my, jen u nás se spí už celou noc až tak do 7 nebo do 8, nakrmim ho a pak spíš tak do pol 10 něho do 10 😁 spaní přes den je u nás horor pokud není venku v kočárku.
Spaní mimo domov zvládáme bez problémy, u mých nebo pritelovo rodičů spíme každý víkend už od doby co malému byli asi 2 týdny a kolikrát tam spí i líp než doma 😁
A k dotazu na klobouček se přidám, taky by mě to zajímalo
Jinak holky trápí nás teď takový problém… Za týden máme 4 měsíce a maly poslední 2-3 týdny vůbec nepribral. Do teď jsem plně kojila a malý za měsíc přibiral kolem 700g. U prsa je vklidu tak pět minut a pak se vždycky prisaje, dvakrát potahne a pustí ho a takhle. To dělá pořád dokola a je u toho nervózní. Přišlo mi i ze mu kruci v bříšku tak mě napadlo jestli pro něj třeba nemám už málo mléka… Taky se nám hodně zhoršil ten denní spánek a napadlo mě jestli to nemá souvislost
Tak jsem tak dlouho řešila dovolenou, nakonec jsme to rozlouskli, že pojedeme k moři a včera přišel chlap s tím, že se bavil se známým lékárníkem a ten mu řekl, jestli jsme se nezbláznili, že to je pro mimčo hrozný riziko. Takže my jedeme do pr… ![]()
No a včera jsem byla s malou na očkování, dr si ji převážila - přibírá 40g týdně, takže do mě začala hustit ať začnu přikrmovat
Což teda fakt jako nechci
Malá je spokojená, hlady nepláče, když se stane, že je potřeba dát ji mléko z flašky, tak dokonce ani celou dávku nevypije, takže evidentně nemá potřebu jíst víc a ona mi cpe dokrm. Holky kolik Vám tak prcci za týden přibírají? Opravdu je těch 40g tak tristní?
@an-na
muj maly pribiral 350gr tydne
ted jen 200 cca tak jsem se radovala, takze mame opacny probkem
![]()
@an-na mě nevím kolik přesně za týden ale za měsíc mi malý pribíral tak kolem 700g ale teď už mi dva týdny nepribral vůbec, takže řeším taky jestli nezacneme už s příkrmy… Stejně jsem chtěla začít zkoušet kasičky a mrkev
Nám přibírala malá 40g denně, když měla to nejhladovější období. Naposledy 20g denně. Uvidím, co ve středu na kontrole. Vypije nám totiž tak max 400ml denně. Stávkuje s jídlem. Nechce ani čaj, ani vodu - takže mlíkem to není. ![]()
Každopádně mi těch 40g za týden přijde fakt málo. ![]()
Takže myslíte, že ji mám začít dávat UM? Nechce se mi vůbec, kor když je fakt spokojená ![]()
@an-na píše:
Takže myslíte, že ji mám začít dávat UM? Nechce se mi vůbec, kor když je fakt spokojená
My teď řešíme to že mi malý za dva týdny nepribral nic a řešila jsem to s jeho doktorkou a v úterý jdeme za ní, chce se na něj podívat protože máme nějaký problém s pupickem a že meknw i na tu váhu, ale přijde ji divný že kdyby měl odeme málo mléka tak že by spal celou noc.
@MajakS píše:
Nemáte někdo to lehátko New Baby?
Nebo Babybjorn?
Já mám lehátko, ale přijde mi, že v něm hrozně klouže dolů. Tak přemýšlím, jestli tyhle dvě jsou fakt lepší…
@MajakS Já mám BabyBjorn a je v něm spokojená.
(Když neřve zrovna.
)
@an-na mě přibrala 80g týdne a začala jsem dokrmovat.
Holky dáváte ockovani bexsero? Přemýšlím že ji nedám ![]()
@Mala A. Budu dávat 9.6 jdeme do poradny a tam malý dostane bexaro má ho i dcera akorát ti dva starší ne
U nás spaní mimo domov bez problémů. Realizujeme cca od měsíce a rozdíl moc nevidím od spaní doma. Po druhém měsíci se spaní srovnalo a už se nebudí ani kolem 4 ráno na mléko. Vydrží do cca 6:30 kdy vstává starší do školky. Spí spolu v pokojíčku.
Bexero dávat budeme, rádi cestujeme, tak proč zbytečně riskovat. Starší má taky.
Jinak co se týče přibírání. Tak v prvních třech měsících by to mělo být 150-250g týdně, pak se přibírání zpomaluje a některé měsíce nemusí přibrat téměř nic. Celkově se hodnotí hlavně zda vůbec něco přibere za měsíc, aby nehublo. Záleží jak má spurty a jak se hýbe. Hodně záleží i na vaší velikosti, pokud jste vy menší a hubení tak nemůžete čekat velké oplácané miminko, čest výjimkám samozřejmě.
@an-na Těch 40g na týden je průměr od posledního měření z před dvou týdnů? Nebo z posledního měsíce? Pokud je to jen za poslední týden nebo dva týdny a jste po 3 měsíci tak bych s dokrmem počkala. Třeba si to ještě sedne. Když je miminko spokojené, v noci spí a vývoj viditelně nezaostává tak proč to měnit.
Naše malá nabrala za 3,5 měsíce necelé 2kg. Přibírá průměrně 130g týdně (50-200g jako který týden) a dle Dr teď již v pohodě. Vidí tam trend pozvolného přibírání. A to vážím, odsávám a dokrmuju UM, takže vím, že vypije dostatek (cca 140-180ml/kg). Starší taky není nějaká velká, v 6 letech má 115cm a 19kg.