Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám ji přikrytou dečkou, se kterou ji beru na kojení a přes to peřinu. A koupila jsem teď,, polštářek,, ze sleepee, tak ho tam má.
Doktor myslím říkal, že zavinovačka do těch 6ti týdnu…
Holky tak u nás v hnízdečku a ještě má i zavinovačku, zatím je v ní spokojená. A dobře se mi bere i na noční kojení. Tak snad ji nebude mít až do první třídy ![]()
Jinak potom nahradíme asi spacím pytlem. Máme chladněji v ložnici.
Naše má hnízdečko a v něm je ve spacáku. Nad ránem když vstává manžel tak ji ještě zakryje peřinkou ale jen od pasu dolů. Spí u otevřeného okna.
My zavinovačku rušili asi po měsíci, ale měla zavinuté jen bříško. Jsem ráda že jsem si ji jen půjčila. Obě holky zavinutí vůbec nesnesli.
Co se týče očkování tak dávám vše i nepovinné i plně hrazené. Pořadí volím dle situace co je potřeba dřív. Malá má 3 měsíce (4800g a 56,5cm). Zatím stihla obě dávky rotarixu a jednu hexu. Za týden dáme prevenar. Do konce července snad stihneme dvě dávky hexi, prevenaru a bexera. To by na dovolenou mohlo stačit i když klidnější bych byla i s kompletní žloutenkou.
Mají prcci ještě pěstičky a nebo už otevřené dlaně a sahají po hračkách? ![]()
@MajakS U nás převažují ještě ruce v pěst a hračky teda zatím nechytá. ![]()
Dekuju holky, já už ji do ty zavinovacky nezavinuju, jen na ni leží a jedním cípem ji přikryvam, ale hrozně se mi líbí jak je v tom peří zavrtana ![]()
@MajakS Nase už pesticky rozevírá a chytá hračky. Ale je ji už 14 týdnů.
Naše má 3 měsíce a hraje si hlavně se svými prstíky. Do hraček pouze bouchá, cíleně nechytá. Ale dokáže si ručkou vyndat dudlík. Když si nehraje tak má pořád pěst. Úchopový reflex na rukou mizí v 4-6 měsíci, pak teprve cíleně uchopí hračku.
Tak děkuji holky. Malá si hodně cucá pěstičky, u kojení má ručky taky otevřené, ale jinak většinou pěst. A právě doktor se mě na to minule ptal. Jdeme zítra na rehabku, tak jsem zvědavá.
Tak ji tady hoďku pozoruji a nemá pěstičky ani chvíli
Tahá si bodýčko u přebalování, chytá si za ně, i za tepláčky. Do puse si strká i třeba jen jeden prstík. Tak asi udělala velký skok během pár dní
Je pravda, že jsem tuhle říkala dceři, ať dává pozor, že už chytá vlásky.
@an-na na odpolední spaní ji pokládám do péřové zavinovačky a je to opravdu TOP pro miminko.
Malá má v neděli tři měsíce a hraček se dotýká, nechytne ještě do ruky cíleně. Teď ji baví ty hračky na gumce navlekle co hrkají 😀
Naše je tedy nejvíc nadšená ze zvířátek nad postelí, když je roztočím. To se vždy vyloženě chechtá.
Jinak si hraje s prstíky i jednotlivě, osahává hračky, cucá pěsti i prsty, nebo bouchá do hraček na hrazdičce. Bouchá již rozhodně cíleně. Třeba do obrázku se zrcátkem, do chrastítka. Když se něco dotkne spouštěcího místa reflexu, tak to sevře do ruky, ale ne cíleně, ani neví jak to pustit.
A teda naučila se debat, z čeho moc radost nemám. „Stroupky“ ve vlasech si odrbává dolů, bohužel i s vlásky. A na pár místech má ekzém a to si teda drbe fakt hodně.
Tak to vypadá, že všechna miminka jsou už spokojená, jen my máme pořád uřvanečka doma.
![]()
@StepMom mi to máme stejně taky hodně malý řve občas se směje ale to zase tak moc často není ale u nás jsou pořád i dost prdy