Miminka únor / březen 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7997
26.5.22 11:27

@Mala A. To nevím teda v čem je problém u nás to vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
27.5.22 00:34

Tak naše má největší plosku na hlavě na místě kde vůbec neleží. Preferuje druhou stranu. A tedy mě Dr říkal, že ty křivé hlavičky se slehnutím nemají souvislost. Prý se proto upustilo od polohování novorozenců na strany. Ale v porodnici říkali polohovat, tak nevím. Já nakonec nepolohovala. Asi od druhého týdne ležela jen na zádech s hlavičkou otočenou kam chtěla ona.

Jinak co se týče pasení tak naše zatím preferuje jednu ruku. Tu zatěžuje víc a tudíž je nestabilní. A i na zádech leží pořád ohnutá do rohlíku. Na rehabilitace jsme objednaný až za dva týdny, tak uvidíme.

Třeba se to, jako u první, do té doby srovná i samo. Stejně jako po měsíci otáčení hlavy pouze na jednu stranu, než objevila tu druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
27.5.22 12:53

@XLe Ono všude říkají něco jiného. Včera jsme byli na první rehabilitaci. Dostala nás jedna fyzioterapeutka a vyčetla mi, že malého např. doma pokládám tak, že stojím na té straně, na kterou on se otáčí méně. Vím, že se Matýsek na mě pořád dívá, že jsem středobod jeho vesmíru, takže ho dávám na gauč tak, aby koukal na mě a ne na okno, které je na druhé straně. Vyčetla mi, že ho chudáka tím nutím, že on tu stranu nemá přece rád a že mám stát na té straně, která se mu líbí. Dnes jsme byli v tom stejném rehabilitačním centru, ve vedlejší kanceláři u její kolegyně a ta nám sama od sebe řekla, že je to dobře, že tím podporuji přirozený vývoj miminka, když jsem na nějaké straně, aby se otáčel na mě, i když se jedná o stranu, kterou on nepreferuje. A vzhledem k tomu, že mám státnice ze somatopedie, tak si o včerejší terapeutce myslím svoje a jsem ráda, že ta její kolegyně nám dneska řekla, že si nás vezme pod sebe :lol: Jo a ještě mi ta první včera řekla, že náš Matěj hodně váží (3 měsíce, 5,4 kg, velikost oblečení 56-62). Že za ní platilo, že 6 měsíců = 6 kilo. Říkám - myslím si o ní svoje a jsem ráda, že jsme nakonec skončili u její kolegyně. A co terapeut (odborník), to jiný názor 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
27.5.22 19:44

@kaleinad zaujalo me, ze maly jeste nosi velikost 56/62. Kolik meri? Nas maly ve 3 mesicich nosi 68 a je mu tak akorat a jsem zvedava, za jak dlouho mu to bude male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
27.5.22 20:46

@kaleinad haha, to ja bych ji rekla svoje :D :D muj maly mel ve 3 mesicich 6,8kg :D :D :D a nosime lindex, hm 56-62, zbytek co se hned srazi jako sinsay, c&a, Pepco, kik 74, protože ty materialy jsou absolutne nepruzne a srazi se o cislo, nebo uz jsou mensji o cislo, oproti tomu Lindexu a nebo je Lindex a HM proste vetsi :D maly velky ted meri 67cm a 7,8kg posledne ve 4mesicich a dr nas jen chválí, jak krasne prospiva, otaci se porad na brisko a dokonce uz ma i druhe vzprimeni a dava nohy pod brisko :)Takze to vubec neres, nekteri jsou uplne mimo
Znama plne koji a v 5mesicich dite 11,5 kg :) a co chceš delat, v polovine ho odtrhnout? Nechápu nekdy ty rozumy jak kazdy vi, kolik ma kazde dite jist a hlavne, ze maji jist vsechny stejne dle tabulek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.22 22:37

Měli jsme to u staršího, nic se s tím nedělalo, má to i malá kde jsme více už střídali strany.. asi se tomu některé děti nevyhnout, málokteré dítě bude mít tip ťop hlavičku a řeší to starší děti? je to pak jedno :D než jsem měla dítě ani jsem nevěděla, že něco takového se řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.22 22:38

@Nikca7 jo :lol: taky v pohodě velikost 80, protože se to 2× srazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
28.5.22 00:27

Vám se ty věci srazi? 8o my máme hodně věcí z pepca, sinsay,… A ještě se mi nic nesrazilo. Malý má 4 měsíce a nosíme 56/62 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.22 00:30

@Ronnie.M my dáváme do sušičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.22 00:30

@Ronnie.M jsem ráda, že nejsem jediná kdo nespí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
28.5.22 09:39

@Sedmikráskakrásná já taky dávám do sušičky 😁 My byli na návštěvě u pritelovo rodičů a měli jsme zábavný večer tak se nám to protáhlo 😂 ale poslední dobou i sama takhle ponocuji, teď když mi malý spí celou noc tak si to aspoň můžu dovolit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
28.5.22 20:36

@Ernais Měří 60 cm a máme většinu oblečení z H&M. U bodíček už mu dáváme spíš 62, ale kalhoty jsou mu 56 akorát, protože 62 mu padají. Každé miminko je jinak velké a jak někteří píšou - může se to srazit praním, sušením apod.
@Nikca7 Tak byla jsem ráda za rehabilitace, kde ho vzali hned, když jinde mi řekli, že až za tři měsíce 🤦🏼‍♀️ A naštěstí si ho vzala na druhý den pod sebe jiná a sympatická fyzioterapeutka, takže to dobře dopadlo. Jé, ty máš šikulku, že už se tak hýbe. Za chvilku se s takovou bude plazit, když dává nožky pod bříško 🙂 Souhlasím - to je nesmysl odtrhávat dítě v půlce kojení a říkat „nenene, už žádné papání, jedna bába povídala, že jsi tlustý“ 😂 Tak tak, hlavně ať každé dítě odpovídá tabulkám, které vytvořil někdo 30 let zpátky 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
28.5.22 23:14

Mě malá taky nosí velikost 56. Má přes 3,5 měsíce 5 kg a 56 cm. A mám většinu věcí po starší a ještě je měla půjčené i má sestra na svoji malou. A to jedou pračka a sušička pořád. Ale za mě je Lindex, Tchibo, H&M a i Lidl větší než jiné značky ( a u starší mi to přesně sedělo na její výšku) a fakt se nesráží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
29.5.22 08:06

My mame obleceni ruznych znacek (HM, Lidl, CA, Sinsay, atd.) a nesrazi se nam teda nic, ale ja davam do susicky jen v zime, jinak susim venku. A od vsech znacek ted maly nosi 68, ale taky uz ma 64cm, velikost 56 mu byla do prvniho mesice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.22 08:21

Že by každá sušička sušila jinak :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat