Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ernais mě když mám chlapa doma tak mi to taky vyhovuje jenže kdyby byla aspoň práce ja se tím uziram pořád a pořád přemýšlím co dělat
@Terez 111 koukala sem, napadlo nás to ale nic zvláštního tam nevidím
nebo to prostě nepoznám…
@Ronnie.M je fakt že tím jak je doma se můžeme sebrat a jet třeba na nákup nebo cokoli… Ale někdy je to na palici mít ho furt za zadkem.
@Ernais jo to je zas fajn že pomůže a dohlidne na něj, to beru jako pozitivum. A i to že malého vidí vyrůstat, vidí jak to tu chodí že si nevymyslim když mi řve nebo když se něco nového naučí tak to chlap taky vidí v přímém přenosu… Ale někdy je ho tady prostě moc ![]()
@el.leanor21 to mě se snad ještě nestalo aby mi vadilo že ho mám pořád za zadkem, to má spíš víc on mě 😂 u nás je to taky fajn že já když jsem doma sama tak nemůžu jít ani s malým ven, protože mame psa, který váží 50kg a já bych jí s kočárkem nezvládla a ona sama doma nebude. Malého si tak oblíbila, že když nemůžeme odejít, když by měla být doma sama. Dřív to nedělala až či je malý 🙈 takže vždycky musí buď s námi nebo musí být jeden doma. Pokud někam musíme oba tak ji dovážíme k pritelovo rodičům na hlídání. Je to taky takový naše větší dítě 😁
@Ronnie.M asi se v ní probudily mateřské pudy
budou to parťáci ![]()
Holky a co příkrmy? Jak to plánujete s miminama? My máme ukončeny 4 za chvíli, už je plně na UM a vždycky jak jíme tak na nás urputně kouká a valí očima ![]()
@el.leanor21 já budu začínat po dovolené s příkrmy malý má 4.7 4 měsíce a 9.7 jedeme na týden na dovolenou tak začnu až se vrátíme
@el.leanor21 oni už teď jsou dobrý kámoši 😊 takže věřím že jo
Jinak my už příkrmy dáváme kolem dvou týdnů. Kasičky lžičkou už papame jako profíci a včera jsme zkoušeli mrkev a i když se nejdřív moc netvaril krásně to spapal 😊 takže u nás příkrmy mají zatím úspěch. Přecházeli jsme na UM ve 4. Měsíci ( to nám bylo 25.5.) protože mu už moje mléko nestačilo, tak jsme nejdřív potřebovali najít UM jaké nám sedí a naštěstí stačilo koupit jen proti blinkání a je vyřešeno 😊
Příspěvek upraven 09.06.22 v 12:08
@el.leanor21 tak já již nad přikrmy přemýšlela (zítra má 4 měsíce), ale naše se po jídle vůbec nechytá.
První jsem již ve 3 měsících nemohla mít v ruce když jsem jedla. Táhla si moji ruku s jídlem a snažila se jí nacpat do pusy.
A tahle i když ji něco nabídnu k puse tak ji ani neotevře. I tu dávku mléka co vypije pije jak kdyby to nechtěla. Cpu to do ní někdy i hodinu.
Tak ono mít chlapa po ruce 24/7 je hezké. Jako když pracujeme oba občas z domu nebo se sejdeme v kanceláři tak ok. To funguje i dlouhodobě. Jen když jsem takhle doma a já dělám jen něco málo do práce, ale primárně jsem na mateřské, tak to u nás nějak nefunguje. Ne jen že malou nepohlídá, vždyť on je přece v práci, ale neohřeje si sám ani oběd. Prostě má pocit, že moje práce počká, jelikož dělám jen kolik malá dovolí. Tak když jsem s malou sama tak udělám do práce podstatně víc.
@XLe když to tam od vás všech čtu tak ten můj je mnohem tolerantnejsi ty jo
nemá problém malého pohlídat nebo mi pomoct. Dokonce že začátku když jsme měli problém s uspavanim i v noci tak přišel kolem 5 z noční a nešel spát. Poslal spát mě a byl s malým on abych se vyspala a on šel spát až potom asi až za 2 hodiny až se mu povedlo malého uspat.
Docela mě prevapuje co čtu jak mám moc nepomáhají, někdy naopak ještě pridelavaji práci.
@Ronnie.M taky mu už kojení nestačilo… 21. 6 bude mít ukončené 4 měsíce tak nějak kolem toho data začneme. Už se na to i těším ![]()
No je fakt že kolem chlapa taky dost skáču, ale zas stěžovat si na něho zas tak nemůžu, máme na co si vzpomenem…
Tyjo holky a proc kolem tech chlapu tak skacete, vsak maji taky dve ruce jako vy?
By me teda popravde mohlo chlapovi ohrivat obed, poklizet po nem apod. Ja mam nastesti po svym boku vylozene partaka, takze domacnost pofackuje vzdycky ten, co ma zrovna chvilku volnou, obed jdeme varit spolecne nebo se prostridame ve vyzvednuti menicka, podle toho, jak ma kdo cestu a se starosti o mimco se taky prostridame, podle toho jak kdo zrovna muze.
@Ronnie.M sem dokonce na ty jeho serepeticky, kašičky a nádobí uvolnila skříňku v kuchyni
takový malý člověk a roztáhne se v pulce baráku
![]()
@Ernais my máme taky tak 😁 nedokážu si představit ještě skákat kolem chlapa 😁 jako jo, neříkám že pro něj něco ráda neudělám. Přece jen, zaslouží si to, za co pro nás dělá všechno, ale není takový že by to potřeboval pořád. Dokáže se o sebe postarat sám, když nemám čas, nebo mi pomůže,
@el.leanor21 no to mu povídej taky jsem si udělala místo a zjistila jsem že je to málo 😁 takže to budu muset vymyslet ještě jinak 😂 i oblečení už má snad víc jak já 😂
@Ronnie.M píše:
@Ernais my máme taky tak 😁 nedokážu si představit ještě skákat kolem chlapa 😁 jako jo, neříkám že pro něj něco ráda neudělám. Přece jen, zaslouží si to, za co pro nás dělá všechno, ale není takový že by to potřeboval pořád. Dokáže se o sebe postarat sám, když nemám čas, nebo mi pomůže,
Hele ja nerikam, ze pro toho svyho nehnu prstem, jasne obcas mu treba uvarim kafe, ale to stejny dela i on pro me. Ale mam vedle sebe plne samostatnou jednotku a k nicemu me nepotrebuje, byl zvykly zit sam a tudiz vi, co to je obstaravat veskery domaci prace, uvarit si, atd., Takze ted neceka, ze to bude delat nekdo za nej. Predstava, ze mam chlapa, co mi jeste pridelava praci, tak nevim k cemu bych ho vlastne doma mela.