Miminka únor / březen 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
XLe
220
25.6.22 00:21

Já bych se toho nahatého miminka v kočárku fakt nebála. Jak říká náš pediatr „za svou praxi jsem již viděl hodně miminek přehřátých a oplocených ale zatím žádné nebylo podchlazené jen ze špatného oblékání“.
Tak jako většina Mudr potvrdí, že ty běžné virózy, popisované lidmi jako „nachlazení“, opravdu nechytne člověk z nastydnutí. To bych měla dceru doma pořád a ona má rýmu max 2-3dny v roce.

Já ještě rodičák vyřešený nemám, ale určitě vyberu víc v prvním půl roce a pak to stáhnu na míň a uvidíme. Od září malá nastoupí do kolektivu tak dle její nemocnosti. Ať mám možnost případně rychle dovybrat a dát jí do jeslí.
Rodičovskou jsem zatím nepsala, ale dám max do prvních narozenin a pak uvidíme.

Příkrmy jsem začala závádět tento týden. Dr chtěl ať začne konečně víc přibírat.

A očkování zatím malá nese statečně. Já teda vše dávám po jednom, ale má již 2× Rotarix, 2× Hexu, 1× Prevenar a 1× Bexsero. Zatím nejslabší reakce byly na Hexu, v ten den spavější a protivná. A nejhorší na Prevenar to mi tři dny zvracela s teplotami. Jinak u každého očkování cca 4-5dnů méně jí, tak vždy týden stojí na váze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
25.6.22 13:23

@XLe tyjo jak casto chodite na ockovani, ze uz mate takhle naockovano? Maly ma ve 4 mesicich zatim 1×Rotarix, 1×Hexu, 1× Prevenar a ted pujdeme na Bexero. Na ockovani chodime po mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
25.6.22 15:55

Holky co už prikrmujete, podle čeho jedete? Já jsem zatím zkoušela dyni, pastyňák, mrkev, už mám na záhone brokolici tak tu dáme zítra. A dal nevim :lol: Mužu třeba už i kombinovat mrkev + brambor? Nakoupila jsem skleničky od 4 měsíců, ale tam toho moc na výběr nemají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
25.6.22 15:57

@Ernais My už máme naočkováno stejně jako @XLe, krom bexero - tam ještě nejsem úplně rozhodnuta jestli budu dávat, ale rotarix dávala vždy v kombinaci buď s hexou nebo prevenarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
25.6.22 17:18

@an-na pokud uz mate mrkev vyzkousenou, tak si myslim, ze k ni normalne muzes pridat bramboru. Ja s prikrmama cekam na sklizen ze zahradky, ale zatim tam mame jen hrasek, salat a kedlubny, takze maly bude muset jeste pockat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
25.6.22 17:20

@an-na aha, tak ja nechci davat dve veci zaraz a doktor si nas sam zve po mesici, takze to ockovani budeme mit asi takove rozvolnenejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
25.6.22 20:47

@Ernais My to máme stejně. Bexero jdeme za 14 dní.
Starší měli ještě o jednu dávku Hexy navíc, tak taky dával nás dr.dve najednou. Ale jak ubyla ta jedna dávka, tak to dává zvlášť, protože není potřeba tak spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
25.6.22 20:47

Já začnu s příkrmy okolo 5.mesice. Asi mi ubývá mléko, tak snad to do té doby ještě udržíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
25.6.22 21:09

Mně také začaly hrozně padat vlasy, tak jsem si objednala 4mesicni kúru dona hair, beru zatím asi 10 dní tak uvidíme :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
25.6.22 21:33

@an-na já na začátku dávala jednu zeleninu a kdzy jsem viděla že s tím nemá problém kupuju cokoliv co je od 4 měsíců 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
XLe
220
25.6.22 21:54

@Ernais my to dáváme po 3 týdnech, teď jsem dokonce dala po dvou a další má za měsíc jelikož příští týden mají dovolenou. A taky byl Dr dost rozhozený že to nechceme spojit. Vždyť všichni to očkují po dvou. Taky mě to úplně ok nepřijde.
A příkrmy beru zatím co je ve skleničkách jednodruhové. Tj bílá mrkev, mrkev, pastyňák, batáty, cuketa, dýně, brokolice, hrášek… Do 6 měsíců se musí dát hodně pozor na dusičnany, pak začnu i se sklizní od rodičů ze zahrádky. Ale více méně můžeš zavádět i s něčím co již máš zavedené. Tj třeba 3 dny mrkev a pak 3 dny mrkev s bramborem. Akorát pak zjistíš jen toleranci, ale chuť brambory si to prtě nezkusí. Taky pak začnu víc-složkové brambory/špenát, batáty/květák, mrkev/brambory, dýně/brokolice, mrkev/brambory/fenykl,.. A myslím že od 6 měsíců jsem pak začínala i s masem, i když nevím zda to nebylo ještě dřív. A teď si nepamatuju kdy přesně ale někdy mezi 4-6 měsícem se zkoušel lepek a to i u plně kojených, ale Dr zatím nic neříkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
26.6.22 08:18

@Ditu566 jee tak to nevím uz mam jen leky bez krabicky 😬

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
26.6.22 08:20

Muj maly bude mit za 2tydny ukončeny 6ty měsíc a jeste jsem s prikrmy nezacala, je plne na UM. Každopádně pristi vikend tam asi zacnu neco soupat no, nechce se mi do toho, tak to odkladam co to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
26.6.22 16:21

@Nikca7 tak to mě se do toho zase chtělo hodně, hrozně jsem se těšila 😁 takže my začali hned ve 4. Měsíci ba už papame skoro všechno 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
27.6.22 22:00

Naší malé budou za tyden 4 měsíce a na příkrmy se těším neskutečně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie