Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sedmikráskakrásná já už dávám 2 měsíce příkrmy 😁 u nás už se papa skoro vše. Už máme příkrm místo jedné dávky mléka
@Ernais Taky mě to právě asi už příští týden donutí. Ale začnu mrkvi, pak brambora, cuketa atd.
Já dala akorát jednou žužlat okurku.
A mám nachystanou v mrazáku přesnídávku z meruněk domácích.
Mi jsme začali v neděli zatím je to boj ale co už jinak můj chlap už nebude jezdit pryč příští čtvrtek se vrátí a už nepojede
@MajakS já dávám příkrm 60gr a do něj polovinu malé lžičky olivace. Mám koupený i lneny.
@Nikca7 a dávala jsi od začátku? My dneska začínáme pár lžičkami.
@MajakS davam olej od zacatku. Mam nejaky bio repkovy z DM. Maji ho u detskych veci
@MajakS já už dávám příkrmy 2 měsíce a chci mu olej přidávat teď. Upřímně až nedávno sem se dozvěděla. Že se jim tam může dávat 😁
Holky my dneska druhý den mrkvička.. Byly jsme nemocní tak se příkrmy odsouply.. A vypadá to, že i chutná
teď tu mám cuketu že zahrádky takže bude příště 😊
@MajakS úplně u pár lžiček nee, to mi přišlo zbytečně ale jak už toho sní víc tak aspoň trochu ano ![]()
Ahojk holky, my jedeme prijrmy uz druhy tyden, nejdrive mrkvicka, brambor, ted sem to dva dny smichala a dnes bude mit dyni….ale pokazde mi sni max 7× lizicek, nemam to navazeno, mam zatim vse domaci cerstve
ale jak primet maleho, aby spapal vic??? Vetsinou mu dam prikrm po prvnim spanku cca 11 hodina, takze najezeny neni treba 2 hodky ![]()
A jeste jeden dotaz, taky se ty vase miminka tak rozciluji?? 😏 to je hrozny u nas, furt knourani, nechce si uz ani sam hrat na podlozce a to tam pred 14 dny vydrzel i hodinu…za 10 dni mu bude 5mesicu a je to lenoch, nechce se pretacet, ale hlavu v leze ma zvednutou porad!! ![]()
@Ditu566 hele ja bych to nehrotila, proste nabizej dokud je ochotny jist a neres, ze je to zatim jen par lzicek. Vzdyt je malinky a teprve si na to zvyka. Nas prcek toho zatim taky moc nesni, spis tak ochutnava, kor kdyz zavadime novy druh a nejak to neresim. Vsak on se jednou rozji.
Jinak s tim vztekem je to uplne to stejny, do 4 mesicu byl uplne dokonale miminko jak z reklamy a od te doby se denne vzteka. Sice uz se na bricho pretaci par tydnu, ale nejde mu to na zada a on by chtel, ale prekazi mu u toho ruka, tak se vzteka. Pak si odhazi hracky a chtel by se k nim doplazit a taky to nejde, takze zase vztek
Docela me to vycerpava a tesim se fakt az bude chodit, snad se vztekat prestane. ![]()
@Ditu566 to mě byl malý schopný od začátku sníst celou skleničku takže mě malý papa celé ty malé skleničky už asi po prvním týdnu příkrmu, teď mi už občas sní i tu velkou. Ale asi bych ho být tebou nechala až sám bude chtít, on si pak r one když bude chtít víc. Já vždycky dostanu od malého vynadano. Jakto že už tam nic není 😂
Jinak to nás malý je v tom zlatý, on si dokáže sám hrát, hrozně ho baví objevovat, miluje zvířata, takže jakmile vidí psa mám co dělat ho udržet v ruce. Naše psy už dokonce i dokáže jakoby pohladit. A z koní je taky úplně na větvi 😁 už se těším až bude pořádně sedět a vezmu si ho k sobě do sedla a svezu ho 😍Takže u nás je klid naštěstí 🙏
Děvčata, co už dáváte ovoce.. Jak je uchováváte? Dostala jsem od tchána plný kýbl domácích broskví, od našich jablíčka a přemýšlím jak to zpracovat. Jestli povařit a mrsknout do formiček a do mrazáku? Nebo přesnídávky? Nevím jestli to jen povařit ve vodě, nebo jestli se má dát nějaký konzervant v případě, že bych dělala ty přesnídávky.. Vím, že dochucovat se nemá, ale dnes jsem malé na sváču povařila jablíčko a bylo to kyselý jak šťovík
Máte nějakou vychytávku?