Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@an-na Tak to už není období ![]()
První dvě dcery se mi budili taky o dost častěji. Podle mě pomůže jen vydržet… ![]()
@an-na pardon
Řešila jsem to se starší. Přestala jsem to pak řešila a prostě to tak brala. Byla se mnou v posteli, kojila jsem vleže. A brala jsem to taky hlavně, abych se vyspala, co nejvíc. Pak jsem přestala po roce kojit a spala se starší v pokojíčku a začala spát celou noc.
@an-na píše:
@Ernais Čím si vysvetlujes, ze se ti teď budi na kojení každé dve hodiny? Myslíš, ze hlad nebo kontakt?
Netusim, hlavne do 3-4mesicu se budil tak 2× za noc a najednou kazde 2 hodiny
Odstartoval to bojkot kojeni, kdy mel asi opravdu hlad, takze se mi budil i po hodine, pak po 2. A asi mu to zustalo, prestoze uz mam mleka zase dost. Uvidime, co s tim udelaji prikrmy, zatim je stale plne kojeny.
@Ernais @MajakS Já se tak těším, až mi prochrápe celou noc. Přítel má z předešlého vztahu 8mi letou dceru a ta chrní víc jak to naše torpédo
Moje první dcera je zase jak přes kopírák, ta spánek k životu taky nepotřebuje. Jde spát v 10 a v 7 už je vzhůru. Malá madam jde spát v 8 a v 6 čiloučká - a to se budí co dvě hoďky. Ještěže dá aspoň po obědě dvě hodiny v kočáru, jinak by mě už švihlo
A s tím i souvisí to, že jsem na ní furt sama no
Dodáláváme barák, resp. teď konkrétně plot, takže chlap přijede každej den z práce a jde makat. Prarodiče u nás nefungujou a na mě to teď nějak začíná všechno dolíhat. Když si uvědomím, že jsem za 5 měsíců bez ní byla jen na dvě hodiny, když jsem byla u holičky
Já jsem povaha, že ji neumím někomu nacpat, když ji sám nechce, ale to bude asi ten kámen úrazu a budu se to muset naučit. Jak to máte vy?
@an-na tak to já nemám problém dát malého komukoliv pohlídat, přítel s tím nemá problém, moji i jeho rodiče by se mohli pretrhnout o to kdo bude hlídat, moje ségra by taky pohlidala. U nás s tím problém nebyl. Takže já už od malého narození trajdam všude možně. Vždycky jsem nechala odsate mléko a teď je to snazší no. Nedokážu si představit mít to jako ty 🙈 asi bych to nedala nejít jak to dělám Každý měsíc na nehty a po nich na klidný svůj nákup. Teď máme v plánu dokonce odjet na prodloužený víkend někam s přítelem a malého nechat doma.
@Ronnie.M No tak to u nás neexistuje, chlap by s ní asi byl i rád, ale maká na tom plotu, aby to bylo hotové. Naši si ji vezmou jedině, když jedu k nim, tak na chvíli pochovat a vrátit. Tchýně měla plnou hubu keců, jak se těší až bude vozit kočárek a od narození ji viděla tak 5×. Segra ji jde tak max pozdravit, polechtá ji za uchem a už honem pryč, aby ji náhodou něco neuteklo. Kamarádky mají všechny svoje děti, většina ne jedno. Takže bludnej kruh a mě už z toho normálně regulerně hrabe. Do toho máme ještě ty dvě větší holky, takže ošéfovat je je převážně taky jenom na mě. No co ti budu..
Jako já jsem s malou ráda, ale ta myšlenka, že nemám vůbec vidinu toho si někdy odpočinout a mít čas jen sama na sebe je šílená (možná v zimě?). A taky si trošku říkám, aby si i přítel na to nezvykl, že všechno zvládám sama, tak proč se snažit, že.. Občas už ten pocit mám, že začíná bejt dost pohodlnej.
@XLe Mě vždycky překvapí, když čtu, jak v noci je produkce mléka nejvyšší, jak je to paráda a též to mám naopak - že ráno je mléka habaděj a v noci prostě prázdný bar ![]()
@an-na Moje mamka mi říkala, že abychom spali (mám ještě 2 starší bratry), tak nám dávala před spaním trochu krupičky. Nevím, jak připravené, ale prý jsme potom fakt spali celou noc. Tchýně zase říkala, že dávala mému chlapovi i jeho bráchovi odvar z rýže a taktéž spali celou noc. Popravdě jsem to zatím nezkoušela, malý se naštěstí zas tak často nebudí, i když ty první tři měsíce byl též očistec. Jo u kadeřnice jsem nebyla už pár let, jak začal koronavirus. Nehty hrůza polámané, pleť samý pupínek a za měsíc se vdávám. Vždycky mě pobaví, když mi na rehabilitacích na Vojtovce říká, že bychom měli cvičit 4× denně
Nestíhám se starat o sebe, o chystání na svatbu, natož cvičit 4× denně. Jsem vždycky ráda, když se mi poštěstí umýt si vlasy nebo se oholit. Máte to také tak někdo?
@an-na Tenhle stav jsem měla s prostřední, když začala stoupat a chodit… řekni to chlapovi a musí de zapojit. My taky přestavujeme. Takže jsem v podstatě na všechny 3 děti sama každý den. Ale když je neděle třeba, tak manžel vaří nebo někam vyrazíme. Nebo si bere často starší na stavbu s sebou. Ale malá teda min spí přes den, ale ona je hrozně hodná a v pohodě, i když je vzhůru. Takže bych teď řekla, že jsem v pohodě víc, než se dvěma dětma.
Každopádně se nestyď za to, jak ti je a někomu to říct. A hlavně si říct o pomoc! ![]()
@Ernais Tak to je jako u nás úplně. Taky vstávala takhle málo, někdy až ve 4 ráno. Pak bojkot, ale už dobrý. Ale teda dneska spala zas dobře konečně. Asi to prostě bude furt jinak…taky je plně kojena, chci začít tak za měsíc…
@an-na ty kraso, to tě teda obdivuji, mě kolikrát stačí ten můj rarach když mi nechce přes den spát a už z něj kvetu 🙈 já jsem ráda právě že o víkendech se starají babičky a se o malého ani nemusím starat protože oni to zastanou sami jak se do toho hrnou. Dřív mi dali malého jen na kojení a teď už ani na krmení ne 😂 a mě to upřímně nevadí, aspoň mám o víkendech odpočinek 😁 teď tu máme na týden i pritelovo sestru, které je 8 let a jak jsem se toho bála jaký to bude tak musím říct že mě to překvapilo 😂 ráda mi pomáhá, ale to si myslím, že by ji přešlo 😂
Máš bude čekat další rok rekonstrukce celé půdy, ale naštěstí teda my to sami dělat nebudeme.
@MajakS píše:
@Ernais Tak to je jako u nás úplně. Taky vstávala takhle málo, někdy až ve 4 ráno. Pak bojkot, ale už dobrý. Ale teda dneska spala zas dobře konečně. Asi to prostě bude furt jinak…taky je plně kojena, chci začít tak za měsíc…
A kolik je male? Nas ma ted ukonceny 5 mesic a doktor rikal, ze uz mam zacit s prikrmy, ale mne se do toho zatim furt nejak nechce. ![]()
@Ernais 5 měsíců bude mít 23. Tak pak začnu nějak pomale. Asi od začátku srpna. Taky se mi nechce, protože teď je to s kojením pohoda. Ale jak nás všechny vidí jíst, tak zájem má. Když začnu po tom 5.mesici, tak budu aspoň pěkně v klidu hodně zkoušet. S nejstarší jsem začala okolo 6 měsíců, s mladší v 5ti, protože taky hodně viděla jíst tu starší.
@MajakS prave, to kojeni je takova pohodicka, clovek nemusi nic chystat a tak, takze se mi do toho patlani prikrmu nejak nechce. Ale zase vim, ze mi to pak pomuze s hlidatelnosti maleho, protoze takhle musim porad odstrikavat mliko a to taky neni uplne ono. Nas maly prave jevi velky zajem o jidlo uz od 3 mesicu, ale zatim nabiral ukazkove, tak doktor rikal, at s prikrmy pockame az na 5 mesic, ale ja bych klidne jeste mesic pockala ![]()
@Ernais to mě teda kojení jako pohodička mov nepřišlo 😂 já se těšila až přestanu 😂 mě štvalo to, že ty e hodiny vždycky utíkali hrozně rychle a vadilo mi jak to malému trvalo dlouho než se najedl a když byla návštěva nebo jsme byli na návštěvě tak mi vadilo chodit někam mimo. Měla jsem zrovna období kdy mi hrozně chyběla nějaká společnost. A přijde mi o dost snazší dát malému flašku do ruky, kdy se napapa sám než když strávím půl hodiny sezením u kojení 😁