Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@el.leanor21 maly bude mit v utery ukončeny 5mesic a chci zacit kolem poloviny 6teho, UM mu stále staci o jidlo zajem nejevi.
A ja jsem rada, netesim se na to a je ro práce navíc.
@Ronnie.M no to taky, hlavně dražší než já
a vždycky když jdem kolem obchodu tak se dívám jenom na věci pro něj
teď jsme pořídili jídelní židli, tak sem z toho odvarena, má to plno vymožeností ![]()
@Ernais jasný no, my to máme stejné, taky si to nedokážu takhle představit
Ahojky holky mám dceru 4 měsíce, teď o víkendu dáme první mrkvicku
spinkaji vaše miminka ještě v hnizdecku? ![]()
@Ronnie.M No on nemá problém pohlídat, ale jen mimo pracovní dobu. To si klidně veme i obě holky a jde na půl dne ven. Ale když je na HO tak čeká, že mu člověk i naservíruje jídlo, nebo donese pití. Přitom v práci by si ho normálně sám ohřál. Proto mi docela vyhovuje když jezdí do kanceláře, nebo do terénu. Jelikož v ten moment udělám něco do práce i já.
Jinak si nemám na co stěžovat. Když přijde z práce tak je úplně jiný. Sice nevaří, ale stará se, uklízí, žehlí. Taky to moc nechápu. Já na HO stíhám mezi prací i pustit pračku, sušičku, myčku. Vždyť to je na chvilku a on nechá i talíř na stole.
Naše má 4 měsíce zítra a spinká pořád v hnízdečku nebo v kolébce.
Na přikrmy se zatím netváří. A to je tak z 2/3 na UM a z 1/3 na MM. Tak asi ještě počkám. Zatím budu jen nabízet k nosu/puse a až když budu vidět zájem z její strany začneme. Cpát jí lžičku násilím do zavřené pusy nebudu.
@Mala A. Já zrovna asi předevčírem hnízdečko uklidila 😁 už mi přišlo, že tam nemá tolik místa a že už je na to celkem dlouhý. Tak máme teď jen mantinel místo hnízdečka. Maky se rád rozvaluje a to už v tom hnízdečku tolik nemohl 😁
@XLe my sice takovou situaci doma nemáme, že by přítel pracoval z domova, ale věřím, že on by nechal i mě něco udělat, protože on je takový, že by chtěl ať něco dělám i při mateřský 😁 což já samozřejmě taky, už jen hlavně jako takový odreagování 😁
@Ronnie.M no tak já jsem ji zkoušela dávat hnizdecko pryč a nechtela spát tak jsem ji ho tam vrátila a byl klid ![]()
@Mala A. To našemu malýmu je to právě úplně jedno 😂 on stejně v hnizdecku spal jen doma, když jsme byli u mých nebo pritelovo rodičů tak tam hnízdečko neměl 😁
Tak naše spí na návštěvách v korbě od kočárku, jen na chalupě má druhou postýlku.
Akorát ona se pořád neotáčí ani na bok. Malinko pivotuje na hrací dece, jinak pohyb žádný. Takže ji nějaké hnízdečko nepřekáží. Ale je dobrý spáč, usne kdekoliv. Klidně i na hrací dece i když v postýlce usne rychleji.
@XLe to já ho právě moc nechtěla učit na kočárek aby to pak nedopadlo že by mi pak nechtěl spát doma v poatylce a ještě k tomu my jezdíme každý víkend pryč 😁 takže mi to přišlo i lepší když jezdíme tak často a jsme tam celý víkend takže i přes noc
Naše malá spinká pořád v hnízdecku, zatím ji to vyhovuje, tak ji ho ještě nechám.. Jinak s prikrmama ještě uvidím, 4 měsíce ji budou 5.7.,jestli ji bude stačit UM tak s nima ještě počkám 😊 ale už mám schovanou mrkvicku a švestku, dostali jsme je a těším se na její výraz jak se bude tvářit ![]()
Holky vy co plně kojite, dáváte už i něco navíc? Kaši, zeleninu, čaj/vodu? Malá je plne kojená, ale zda se mi, ze večer už nemám tolik mlika a ze by si ještě něco dala. Pribiraní taky není úplně valný dle poslední kontroly.