Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ernais Taky by mě zajímalo, kdy přijde spaní celou noc a jestli to přijde samo. Já u první čekala tři roky
U nás je to tragédie, budí se často a ráno vstává dost často i o půl 5, málo kdy si to natáhne do půl 6. Přes den spí celkem max 2 hodiny, v noci max 9 hodin. Já nevím mě to přijde málo?
U nás už stojí bravurně, chodí kolem nábytku, ale hračky teda moc nefrčí. Já bych už s ní nejradši něco dělala, ale ono jí nic moc nebaví.
To nám malá nespí v noci od narození, to je ještě v pohodě takto nárazově když nespí
. Kojím a příkrmy jí pořád moc nejdou a když už tak má hroznou zácpu a stejně nespí. A holky jak to máte s menstruací a pravidelností? Já teď řeším celkem jeden problém a začínám mít strach celkem, už se mi to o týden zpozdilo před tím jsem to neznala ![]()
@Sedmikráskakrásná mne teda menstruace jeste porad nedorazila, tak nevim, ale kamaradka rikala, ze to ma od porodu porad takovy neustaleny, nekdy dorazi driv, nekdy ji jeden cyklus vynecha. Takze nejake meskani je asi v pohode ![]()
@Sedmikráskakrásná testík to jistí, ale taky teď mám cyklus po cca 20-45dnech. Po první jsem najela na 12-15dnů a to jsem tedy řešila hned, teď si říkám že počkám na ustálení ![]()
@XLe test si udělám až příští měsíc když tak, ale já pořád doufám že je to jen nějaký výpadek..
Tak jak se Vám daří? U nás už jsou noci o dost lepší, za to přes den je to opět tragédie, pořád mrčí
Jinak už se začíná pomalu pouštět, vydrží stát bez opory celkem dlouho, tak si myslím, že je to otázka chvíle a vydá se na svůj první samostatný krůček
Jídlo celkem pohoda, sní všechno co ji dám a nejraději sama. Ale mám problém ji udržet v židličce, je to takovej živel, pořád musí být v pohybu, pořád někde leze, takže i ze židličky. No a nezastaví se, takže nic neudělám, pořád za ní jen lítám, nemůže být víc jak půl minuty bez dozoru, celkem náročný.. Závidím rodičům, co maj děťátko v ohrádce a ono si tam spokojeně hraje
Jak to máte teď vy?
Čauky, tak u nás jsou dny kdy je v klidu a spokojeně si hraje, nedělá ofrky, spí celou noc, neřve… A pak jsou tu dny kdy jenom řve, řve u všeho, neudělám nic, v noci 10× vzhůru… Občas je jak živé stříbro… S jídlem nemáme sebemenší problém, zuby aktivně rostou… Už dlouho fičí po čtyřech, v tom si je jistý, staví se s oporou a dokonce teď začal i „chodit“ kolem nábytku… Všechno přeleze, podleze, všude vyleze… Ale že by si chtěl sednout, to ne… Ani náznaky, prostě sedět nebude… Toť tak stručně u nás ![]()
@an-na ahoj mi taky sníme vše máme 4 zuby leze malý po čtyřech snaží se sedět ale zatím je to takové nejisté ale nějak si sedne v postýlce je to o něco lepší než na zemi jinak malý zatím nestojí vůbec zatím je max vysoký klek
U nás se sedí, leze, klečí a začíná stoupat. Je dost rychlá. A nejlepší je vyhazovat prádlo, šuplíky a přebírat hračky starším ![]()
Máme svačinu, oběd, svačinu a zavádíme večeři.
V noci spaní pořád hrůza. Usínání stále sama a v pohodě. Přes den v kočárku, a to je taky fajn.
Zub stále žádný a stále to vypadá ![]()
V 8 a půl měsících měla 7 kilo a 70 cm.
@MajakS ty jo můj malý měl na 8 měsíční prohlídce 9 a půl kg to je mazec teda
Nas prcek ma v 9 mesicich 8,5kg a skoro 76cm. Uz nejakou dobu leze, stoji a sedi a tak tyden obchazi nabytek. Zuby mu vykoukla dva naraz teprve ted a konecne zacal i trochu zvatlat. Jinak je to porad takovy klidas, pohodar. Vetsinu casu si bud sam hraje nebo objevuje dum, takze akorat koriguju, aby neznicil sebe nebo veci okolo sebe
Akorat s jidlem to je takove slozite, sice se celkem obstojne koji, ale jidlu jinak moc neda. Ovoce mi odmita skoro vsechno, obcas vezme na milost kus bananu, masozel jak kdy, nekdy sni 2 lzicky nekdy s velkou slavou 100g. Jedine co ji celkem obstojne je bily jogurt, varene testoviny a pecivo. Takze jsem vareni prikrmu vzdala, protoze me akorat nastve, ze se s tim patlam a on to pak odmita a cele to leti do kose ![]()
Holky co se chystate kupovat prckum k Vanocum? My jsme celkem zoufali, protoze nam prijde, ze toho ma strasne moc a nemame napad, co poridit dalsiho
@an-na a kolik mimi má?
Naše zatím stojí a obchází nábytek, ale ani jeden zub, pouze na mléce. V ohrádce řve, na zemi řve pokud se jí dýl někdo nevěnuje. Starší ji shazuje, kope, bere hračky, tahá ze země, že ji sotva unese.. kdo se zastaví? V noci se budí od narození, za to přes den si dá max 30min šlofíky a starší vstává brzy a přes den neusne
![]()
@Ernais kup mluvícího plyšáka
s tím se zabaví i později.. já naopak nevím co vyřadit ze seznamu ![]()