Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo, doktor taky říkal, že by mohla vážit víc. Ale jí hezky. A starší měli podobně.
Jen mi přijde, že nějak blbě dýchá nosem. Měla ted jakoby zadní rýmu. A blbě jí, že se prostě nemůže nadechnout. I tak pije. Až dojí, tak otevře pusu a,, dodýchá,, to. Nedělají to prcci taky?
Ahooj holky
hlásím se po delší pauze, ale mame doma ficak 😃 malá bude mít v pondělí 9 měsíců a už 2 týdny obchází nábytek, občas zaskobrtne a spadne takže sem furt ve střehu 😄 do toho finišujeme dům a na vánoce už budeme ve svém
na 8 měsíční měla 8700 gr a 71 cm. Má dva zoubky dole od září a další ne a ne vylézt.. K vánocům jsme ji koupili houpacího koníka, kostky, stavebnici, pak praktické věci jako kosmetiku na koupání, přebalování a v neposlední řadě nějaké mlsky 😃 od tchanovcu dostane vybaveni do pokojíčku, od našich oblečky, plínky, kruhy na tyci a hraci mobilní telefon
jinak malá spí krásně jak v noci tak přes den tuk tuk
v noci se budí 1× na mléko a přes den spí hodku a půl dopoledne a hodku a půl odpoledne, takže přes den stihnu všechno co potřebují. Včera jsem upekla a nazdobila 110 perníčků
už se těšíme na první společne vánoce ![]()
Tyjo ty se máš Myško.. to nám se malá budí 3× za noc, bude mít taky teda za dva týdny asi 9 měsíců, zoubek žádný, ale ten bude vánoční jako u brášky
.. no a zaškobrdnutí.. to se ti ještě obouchá, buď ráda že nemá staršího sourozence, který by ji shazoval na hlavu o zem, takže tak : ![]()
Jak jste na tom a jídlem? Co vše dáváte? Na svačiny, večeře? Dáváte zakysanou smetanu?
@MajakS ja davam uplne vse uz. Teda nejake cokolady nebo smazene fakt ne 😂Ale ji normalne co my lehce upraveneji. Svaciny ovoce, presnidavka, jogurt, nejaky zavin treba, kapsicka. Snidane vecere -vajicka na vsechny zpusoby, chleba s pomazankama nebo se sunkou, ruzne placicky, muffiny, sulance, livanecky, palacinky … ci kremove polevky.😊
Jinak maly mel na 10m 10,5kg a 79cm a minuly tyden nam zacal pomalinecku chodit 😊 Zubu 8 😂
@Nikca7 tak to je šikulka malý bude mít v neděli 9 měsíců ale zatím teda ani nestojí tak uvidíme jak to půjde
Já dávám na svačinku kapsičky, presnidavku, banán, jablko nastrouhané, bílý jogurt. Jinak během dne ji dám buď kousek rohlíku, krupky kukuřičné nebo mrkvove nebo nějaké dětské sušenky. A hrozně ráda si zvatla okurku, takže tu má taky často. Teď má pěkný kašel takže k obědu ji dělám polévku. Chtěla sem ji zavést kaši večer ale to neprošlo, prý mlicko je lepsi:lol:
Já spis tapu ve snídanich, ráno nejradši dá mléko, premyslela jsem, ze zavedu na snídani kaše. Nebo co vy dáváte? K večeři dávám buď zeleninové polévky nebo pecivo s nějakou pomazankou, rada má i avokado. A obědy jsou teda krize, vařila jsem ji, ale to mi teď na oběd odmítá a nebo sní poloviční davku než by měla, takže teď dávám skleničky, ale úplně se mi to protivi. Dáváte někdo denne skleničky?
K dopolední svacine ovoce nebo kapsicka a odpoledni svacina bílý jogurt s nějakým ovocem, samotný bílý jogurt mi nepozře.
A ještě jsem se chtěla zeptat jaký bílý jogurt dáváte? Ja kupuji buď Pilos z Lidlu nebo Klasik od olmy, ale na poslední kontrole mi doktorka říkala, ze jsou moc tučné ![]()
Jinak na 10 měsíční prohlídce 67cm a 6,7kg
@an-na co se týká skleniček tak já dávám každý den skleničku na oběd dávala jsem všem dětem tak i malému jogurty nevím to já a doktorem neřešila jenom se ptal co jí a hotovo ale malý měl v 8 měsících 9 a půl kilo ale doktor na to neřekl nic
@Nikca7 super, starší nám začal chodit nějak po tom desátém měsíci, v jedenáctém už chodil pěkně, ale řekla bych že jste nás předběhli o kousek
. A tolik zubů? Tyjo.. tak to máte hodně rychlé dítě
to je dobře.
@an-na
Já dávám kaše na dopolední svačinu. Máme ji tak o půl 9. Dělám jáhlovou, ovesnou, pohankovou. Střídám kaši, jogurt (samotný nebo s ovocem, skořicí) a přesnídávku. Na oběd začínám konečně dělat stejný jako pro sebe, jen sobě dosolím. Odpoledne svačina podle dopolední. Zase jogurt, přesnídávka. A večeře chlebík s žervé nebo pomazánkou. Mezitím přes den 2× kojím.
Jogurt dávám Hollandii.
Zkoušela jsem i nějaké placky, ale moc jí to nejelo. Tak zkusím zas časem.
@an-na ja davam na snidani (cca 9hod) kasi s mlekem, pak nabizim k mlsani bud ovoce nebo zeleninu na kousky, ale to spis tak okusuje, nez aby poradne neco snedl, pak jde v 11 spat to se nakoji, probouzi se 13-14 a zase se nakoji, pak dostane obed, sni tak pul sklenicky. Na svacinu se snazim nejaky ovoce, ale ne vzdy to ma uspech, pak nejaky chleba s necim, jogurt. K veceri dojida druhou pulku sklenicky a pred spanim se znova koji. Prijde mi, ze spis tak od vseho ochutnava, nez ze by poradne neco jedl a ja nedelam nic jinyho nez ze porad cbodim a nabizim ![]()
Tak to já mám Otesánka ráno UM pak svačina jogurt, oběd to s ní celou skleničku, svačina přesnídávka taky sní celou a večeře kaše u nás a kaši na noc problém není včera mi ale blbě usnul a kaši už jsme nestihli kolem půlnoci nebo jedné se vzbudil tak jsem mu dala jenom UM mléko a spal až do rána akorát tu máme nějaký bacil takže moc nespime hlavně dcera co ma dva a třičtvrtě roku ta nám probrecela skoro celou noc
Díky holky, tak to máme tak nějak stejně. Mě k obědu celou tu skleničku soupne, přes den už se kojit nechce tak dva měsíce, na večer už také dávám um a kojim už pouze v noci, někdy jenom jednou, což je teda vele úspěch
Zlepšilo se to spaní až po zavedení večerního UM. Jen mám zase brouka s těmi mlecnymi výrobky, doktorka mě strašila, ze dávám ty moc tučně jogurty (pilos má 2,7 tak já nevim jestli to je moc?) A UM dávám kendamil a ten je prej Tučný taky, od toho mě taky zrazovala. To aby se v tom jeden vyznal.