Miminka únor / březen 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1167
25.11.22 10:04

Jo, doktor taky říkal, že by mohla vážit víc. Ale jí hezky. A starší měli podobně.
Jen mi přijde, že nějak blbě dýchá nosem. Měla ted jakoby zadní rýmu. A blbě jí, že se prostě nemůže nadechnout. I tak pije. Až dojí, tak otevře pusu a,, dodýchá,, to. Nedělají to prcci taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
29.11.22 21:35

Ahooj holky :) hlásím se po delší pauze, ale mame doma ficak 😃 malá bude mít v pondělí 9 měsíců a už 2 týdny obchází nábytek, občas zaskobrtne a spadne takže sem furt ve střehu 😄 do toho finišujeme dům a na vánoce už budeme ve svém :) na 8 měsíční měla 8700 gr a 71 cm. Má dva zoubky dole od září a další ne a ne vylézt.. K vánocům jsme ji koupili houpacího koníka, kostky, stavebnici, pak praktické věci jako kosmetiku na koupání, přebalování a v neposlední řadě nějaké mlsky 😃 od tchanovcu dostane vybaveni do pokojíčku, od našich oblečky, plínky, kruhy na tyci a hraci mobilní telefon 8) jinak malá spí krásně jak v noci tak přes den tuk tuk :palec: v noci se budí 1× na mléko a přes den spí hodku a půl dopoledne a hodku a půl odpoledne, takže přes den stihnu všechno co potřebují. Včera jsem upekla a nazdobila 110 perníčků :mrgreen: už se těšíme na první společne vánoce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.11.22 22:29

Tyjo ty se máš Myško.. to nám se malá budí 3× za noc, bude mít taky teda za dva týdny asi 9 měsíců, zoubek žádný, ale ten bude vánoční jako u brášky :D.. no a zaškobrdnutí.. to se ti ještě obouchá, buď ráda že nemá staršího sourozence, který by ji shazoval na hlavu o zem, takže tak : :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
1.12.22 10:55

Jak jste na tom a jídlem? Co vše dáváte? Na svačiny, večeře? Dáváte zakysanou smetanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1287
1.12.22 12:19

@MajakS ja davam uplne vse uz. Teda nejake cokolady nebo smazene fakt ne 😂Ale ji normalne co my lehce upraveneji. Svaciny ovoce, presnidavka, jogurt, nejaky zavin treba, kapsicka. Snidane vecere -vajicka na vsechny zpusoby, chleba s pomazankama nebo se sunkou, ruzne placicky, muffiny, sulance, livanecky, palacinky … ci kremove polevky.😊
Jinak maly mel na 10m 10,5kg a 79cm a minuly tyden nam zacal pomalinecku chodit 😊 Zubu 8 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
1.12.22 12:49

@Nikca7 tak to je šikulka malý bude mít v neděli 9 měsíců ale zatím teda ani nestojí tak uvidíme jak to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
2.12.22 16:14

Já dávám na svačinku kapsičky, presnidavku, banán, jablko nastrouhané, bílý jogurt. Jinak během dne ji dám buď kousek rohlíku, krupky kukuřičné nebo mrkvove nebo nějaké dětské sušenky. A hrozně ráda si zvatla okurku, takže tu má taky často. Teď má pěkný kašel takže k obědu ji dělám polévku. Chtěla sem ji zavést kaši večer ale to neprošlo, prý mlicko je lepsi:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
4.12.22 22:10

Já spis tapu ve snídanich, ráno nejradši dá mléko, premyslela jsem, ze zavedu na snídani kaše. Nebo co vy dáváte? K večeři dávám buď zeleninové polévky nebo pecivo s nějakou pomazankou, rada má i avokado. A obědy jsou teda krize, vařila jsem ji, ale to mi teď na oběd odmítá a nebo sní poloviční davku než by měla, takže teď dávám skleničky, ale úplně se mi to protivi. Dáváte někdo denne skleničky?
K dopolední svacine ovoce nebo kapsicka a odpoledni svacina bílý jogurt s nějakým ovocem, samotný bílý jogurt mi nepozře.
A ještě jsem se chtěla zeptat jaký bílý jogurt dáváte? Ja kupuji buď Pilos z Lidlu nebo Klasik od olmy, ale na poslední kontrole mi doktorka říkala, ze jsou moc tučné 8o
Jinak na 10 měsíční prohlídce 67cm a 6,7kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
4.12.22 23:30

@an-na co se týká skleniček tak já dávám každý den skleničku na oběd dávala jsem všem dětem tak i malému jogurty nevím to já a doktorem neřešila jenom se ptal co jí a hotovo ale malý měl v 8 měsících 9 a půl kilo ale doktor na to neřekl nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.22 23:57

@Nikca7 super, starší nám začal chodit nějak po tom desátém měsíci, v jedenáctém už chodil pěkně, ale řekla bych že jste nás předběhli o kousek :D. A tolik zubů? Tyjo.. tak to máte hodně rychlé dítě :) to je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
5.12.22 10:34

@an-na
Já dávám kaše na dopolední svačinu. Máme ji tak o půl 9. Dělám jáhlovou, ovesnou, pohankovou. Střídám kaši, jogurt (samotný nebo s ovocem, skořicí) a přesnídávku. Na oběd začínám konečně dělat stejný jako pro sebe, jen sobě dosolím. Odpoledne svačina podle dopolední. Zase jogurt, přesnídávka. A večeře chlebík s žervé nebo pomazánkou. Mezitím přes den 2× kojím.
Jogurt dávám Hollandii.
Zkoušela jsem i nějaké placky, ale moc jí to nejelo. Tak zkusím zas časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
5.12.22 14:02

@an-na ja davam na snidani (cca 9hod) kasi s mlekem, pak nabizim k mlsani bud ovoce nebo zeleninu na kousky, ale to spis tak okusuje, nez aby poradne neco snedl, pak jde v 11 spat to se nakoji, probouzi se 13-14 a zase se nakoji, pak dostane obed, sni tak pul sklenicky. Na svacinu se snazim nejaky ovoce, ale ne vzdy to ma uspech, pak nejaky chleba s necim, jogurt. K veceri dojida druhou pulku sklenicky a pred spanim se znova koji. Prijde mi, ze spis tak od vseho ochutnava, nez ze by poradne neco jedl a ja nedelam nic jinyho nez ze porad cbodim a nabizim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
5.12.22 15:57

Tak to já mám Otesánka ráno UM pak svačina jogurt, oběd to s ní celou skleničku, svačina přesnídávka taky sní celou a večeře kaše u nás a kaši na noc problém není včera mi ale blbě usnul a kaši už jsme nestihli kolem půlnoci nebo jedné se vzbudil tak jsem mu dala jenom UM mléko a spal až do rána akorát tu máme nějaký bacil takže moc nespime hlavně dcera co ma dva a třičtvrtě roku ta nám probrecela skoro celou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
5.12.22 20:39

Díky holky, tak to máme tak nějak stejně. Mě k obědu celou tu skleničku soupne, přes den už se kojit nechce tak dva měsíce, na večer už také dávám um a kojim už pouze v noci, někdy jenom jednou, což je teda vele úspěch :pankac: Zlepšilo se to spaní až po zavedení večerního UM. Jen mám zase brouka s těmi mlecnymi výrobky, doktorka mě strašila, ze dávám ty moc tučně jogurty (pilos má 2,7 tak já nevim jestli to je moc?) A UM dávám kendamil a ten je prej Tučný taky, od toho mě taky zrazovala. To aby se v tom jeden vyznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.22 11:29

Holky co naušničky? Kdy jste dávali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat