Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ernais tak to jsme na tom trochu jinak, já mám práci která zas tak dopředu nejde, jenom se pak naučím nějaké nové tabulky a programy a podobně
no uvidíme jaká bude situace… Zatím jsem teda nad tím úplně nepřemýšlela
@lovean krásná zpráva, gratuluji 😍 já už se taky nemohu dočkat
@Michelle27 děkuji
Jinak jsem se objednala na ten screening já jdu 27.8
@lovean ja jdu příští týden na krev a 17 na ultrazvuk… Už se nemůžu dočkat, snad bude všechno v pořádku a to nejkritictejsi období budeme mít zasebou… A čekám kdy si to začnu užívat ![]()
@el.leanor21 no nápodobně já se toho screeningu celkem bojím ale to je i kvůli tomu že už mám před 12 lety špatnou zkušenost tak se to se mnou táhne já jdu na krev až 16.8 a to jdu i na kontrolu to dělá moje doktorka tak jdu k ní s to je ta krev ten krevní obraz Rh faktor atd. A u nás se dělá i screening krev navíc u mojí doktorky
@lovean ja mám 16 poradnu, na Rh faktor už sem byla a naštěstí všechno v pořádku, sem měla obavy ze budu mít astronomický cukr po tom co sem nemohla pozrit nic jiného než sladké, ale naštěstí byl dobrý
no a na tu krev ke screeningu musím jet do nemocnice, stejně tak na UZ pak
@el.leanor21 no mě ty všechny odběry čekají až za ty tři týdny a pak už jen ultrazvuk jinde ten dělají jinde ale naštěstí já si vcelku vše pamatuju protože mám dceru 16 měsíců ale taky některé věci už nevím úplně ale jsem ráda že tentokrát se mimco vyvyji jak má i když samozřejmě to ještě nic neznamená ale minule jak jsem potratila byl divný ten gestacni vacek jako by malý to je teď ok tak aspoň to mě těší
@el.leanor21 jo a s tím cukrem jsem na tom podobně ale já myslela že budu mít příbytek na váze protože normálně se na sladké jen podívám a mám kilo nahoře jsem i před těhotenstvím měla dietu a kupodivu jsem byla překvapená dneska jsem se vážila a váha stejná
@Krisstuus píše:
Jak se vám daří? Já jdu zitra na kontrolu. Dnes jsem 7+2
Tak to jdeme spolu, jen ja uz jsem 9+1. Taky jdes na prvni kontrolu?
@lovean ja sem měla o skoro 7 kilo min než normálně… Nechápu
i když je fakt že sem skoro vůbec nejedla a taky sem mohla být zavodnena nebo cosi… Ale uvidíme příště no, neprikladam tomu význam… Já sem dneska započala 11 týden, blivno je mi furt ale mám takový lepší pocit všeobecně…
Já jsem 9+4. A už mám břicho, takže to schovavam
Za týden jdu na krev k tomu screeningu. Nejradši bych to o víkendu řekla rodině (máme takovou akci), abych to nemusela už tajit, ale ještě asi počkáme.
@el.leanor21 jo to chápu konec prvního trimestru se ti blíží tak to je pak dobrý pocit já vzhledem k tomu že jsem podle utz teprve 8+0 tak ještě moc v klidu nejsem ale nejpřesnější termín je podle toho prvního screeningu podle toho mi pak i počítali termín porodu
@lovean no toho screeningu už se nemůžu dočkat… Hlavně že už malé uvidí i manžel, si myslím že si to pak naplno uvědomí… Jako ne že by si to teď neuvědomoval, ale víš jak to myslim
a pak se mi uleví až to nebudeme muset tajit a dávat si pozor na každé slovo a schovávat věci po baráku když má někdo přijít ![]()
@el.leanor21 to chápu já se těším i bojím přítel se mnou byl i s malou teď chce jít taky tak snad zase kvůli covidu to nezakazi jednu dobu tam nikdo jako doprovod nesměl