Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Katrin2626 píše:
@Luucka123Zavidim, ze uz mas screening za sebou. Ja furt stresuju sama sebe a premyslim, co vse jsem udelala za tehotenstvi spatne a jestli jsem nemohla mimcu ublizit, proste jak blazen. 🙈 😀
No my take obra nechceme! Jenze ja mam 170cm a manzel 198cm, dohromady mame presne 160kg, tak si asi holt moc nevyberu. 😀 Doktorka mi musela prepsat i termin porodu. Myslim, ze kdybych primo v den ovulace nebyla u doktorky, tak mi nikdo neveri, ze to miminko je opravdu jen 11+4. 😀 Ale termin vime jiste, no. Bojim se, jak bude moje bricho vypadat za par mesicu kdyz uz ted vypadam takhle, a to jsem nepribrala ani gram. 😀
A jak ti je? Mate tu jeste nekdo stale nevolnosti?
To mě vůbec tyhle myšlenky nenapadaji. Nevolnosti už nemám, jen pořád hrozný hlad, tak pořád jim. V noci mě to i budí, ale to nejím, nahoře mám 1kg. a břicho mám obří 😂
@Ernais píše:
@Katrin2626 jee takove brisko mam dnes taky, ale jsem spis hlavne nafoukla bych reklajinak se ale vubec nestresuj, ja udelala na zacatku spatne snad vsechno, jeste v 6tt jsem pila kafe na litry, bezela zavody, kde jsem se fakt totalne odrovnala, mela jsem rymu, takze jsem si dala ibalgin a strikala si par dni kapky do nosu, zavody jsem oslavila dvojitym gin tonicem a tak
a ani ted kdyz uz o tehotenstvi vim, tak se k sobe nechovam jako ke sklenikove kytce, chodim na vyslapy po horach, cvicim, ted se pomalu vracim i k behani, ktere jsem na skoro 2 mesice vypustila a pres to vsechno je male naprosto v poradku. Tak se hod do klidu, uvidis ze i to tve je v poradku. Vsak cim jsi mu mohla ublizit?
A on je běh vhodný v těhotenství?
@Luucka123
Super, pekne brisko! 😍 Ty jo, ja mam uplny opak. Sice uz mam jen ranni nevolnosti (jeste minuly tyden byly celodenni 🙈 ), ale zas furt trpim nechutenstvim. Nemam na nic chut nebo jen na jedine jidlo, coz je vetsinou navic kravina (treba dnes svestky k obedu a tresnovej kompot k veceri). Vcera hrozna chut na smazene zampiony nebo kvetak. Proste kraviny. 🙈 V lednici mam navareno a ja to nemuzu ani videt.
@Luucka123
Myslim, ze pokud nebehas do poslednich sil, nemas rizikove tehotenstvi nebo problemy, tak je to v poho. Pokud je telo zvykle. Samozrejme zacinat od nuly behat v tehu je kravina. Ale myslim, ze pokud žena behala i pred tehu a telo je zvykle, tak uplne v pohode. Akorat ne maratony a sprinty. Hlidala bych si asi tepovku a jinak bych se nebala. ![]()
@Ernais
Napodobne. Noc pred zjistenim, ze jsem tehotna, jsem si brala na noc ibalgin, protoze me vecer silene bolelo bricho a ja si byla jista, ze to v noci dostanu. Presne na cas, bolesti presne jako moje prvni dva dny pri MS. Den predtim jsem vykourila asi 5 cigaret Iqos a vypila sklenku gin-tonic. 😀 asi tak ve 4.- 5.tt jsme spali s manzelem v aute a 2 dny chodili po kopcich, skalach a cpali se pastikama a uzenkama. 😂
Bohuzel, mame v rodine postizeni, takze ja jen doufam, ze v mych genech to neni a asi proto se tak stresuji. Byla jsem na zacatku tehu na trvalé řas (mela jsem svatbu), tak si to denne vycitam, jestli jsem temi vypary nemohla uskodit, byla to necela hodina. Moc ovoce a zeleniny jsem taky nejedla, bylo mi zle cele dny a ja byla stastna, ze snim cokoliv. Mlecne vyrobky nemuzu ani videt. 🙈 V 7. tt jsem z vedra nekolikrat malem omdlela, asi jsem se prehrivala, bylo fakt vedro. Vecer jsem pak v 7 odpadla do postele po jednom takovym vylete na slunci. 🙈 No proste furt hledam, co jsem udelala spatne. 😀
@Katrin2626 vůbec se nestresuj
já byla pár dní před zjištěním těhotenství v Cloud 9 baru a dala si spokojeně drink. A to jsem půl roku před tím nepila
a tou dobou jsme si se snoubencem dělali srandu, že jsme jak “mamka s taťkou na tripu” a to jsme ještě ani nevěděli, že už mám prďolku
a jinak omdlévám i teď, protože jsem šíleně slabá. A to jsem v 11. týdnu
umělé řasy vadí v těhotenství? ![]()
@Katrin2626 já dneska měla chuť na tousty s milka nátěrkou a lentilkama, takže tvoje chutě na žampiony jsou ještě zlatý oproti mně
jinak pořád čekám na ty chutě na všechno, ale zatím nemám chuť vůbec na nic. A když už na něco ano, tak to nemá žádnou výživovou hodnotu, kromě avokádového sushi, které jsem si teď dost oblíbila
![]()
@Luucka123 píše:
A on je běh vhodný v těhotenství?
A proc by nebyl? Beham uz par let, telo je zvykle. Ale beham ted jen par kilometru a lazo plazo tempem, proste jen podle pocitu. Uzivam si, ze konecne neresim casy, kilometry, nestresuju se pripravou na zavody, proste jen vybehnu a uzivam si to ticho prirody a az nemuzu nebo se mi uz nechce, tak prestanu.
@Katrin2626 jezda ty se tim fakt stresujes a pritom je to uplne zbytecny. To co ty jsem delala vsechno taky a vycitky z toho nemam, jeste bych pochopila, ze te trapi ten ibalgin a gin-tonic, ale spani v aute a tury po horach?
Nemyslim to zle, ale tohle prece nemuze nijak ublizit. A spatnou stravou ublizujes spis sobe nez diteti, to si vezme, co potrebuje, ale tvemu telu to pak bude chybet. A k tem rasam, ja chodim normalne ke kadernici (to tam sedim mezi barvama 3 hodiny) a na nehty (minimalne hodina) a nenapadlo by me se tim trapit ![]()
Dobré rano holky. Tak já jsem v nemocnici. Včera jsem měla aktivní den. Zoo a kilometry v nohách a pak ještě popojizdky až do večera. Pak jsem si dala horkou sprchu, pohoda klídek a než jsem stihla přijít z koupelny do postele měla jsem komplet smacene pyzamove kalhoty od krve ![]()
Jasne červená krev a malo ji teda nebylo 🥺 Jela jsme na pohotovost v mdlobach, ze tohle nedopadne dobře. Miminko teda včera na utz mělo srdeční akci a mě si tady nechali. Dostala jsem injekci na zastavení krvácení, ale zatím to moc nezabralo. Modlím se 🙏🏻 🙏🏻 🙏🏻
@Katrin2626 píše:
@Luucka123
Super, pekne brisko! 😍 Ty jo, ja mam uplny opak. Sice uz mam jen ranni nevolnosti (jeste minuly tyden byly celodenni 🙈 ), ale zas furt trpim nechutenstvim. Nemam na nic chut nebo jen na jedine jidlo, coz je vetsinou navic kravina (treba dnes svestky k obedu a tresnovej kompot k veceri). Vcera hrozna chut na smazene zampiony nebo kvetak. Proste kraviny. 🙈 V lednici mam navareno a ja to nemuzu ani videt.
Ono to přejde, jen těžko říct kdy, taky jsem takhle hrozně jedla. 😁 Jsem ráda, že už to mám za sebou. Teď by mohl přestat ten hlad a bude to ok
@Motyna
Drzim palce at je vse v poradku. Hlavne, ze srdicko bije. To oba zvladnete! ![]()
@Nicole-7
A stitnou zlazu mas v pohode, kdyz tak omdlevas? ![]()
Umele rasy to nevim. Je asi mozne, ze ten smrad toho lepidla nebude uplne TOP v tom prvnim trimestru, ale buh vi. Kazdopadne ja byla na trvale, to je jen natoceni vlastnich ras. Mam je dlouhe, ale potvory lezej smerem dolu. Tak jsem si pred svatbou alespon tohle doprala. 😀 Vubec by me nenapadlo to resit, ale kdyz jsem tam tak lezela a cichala tu hodinu ten odpodny chemicky smrad, tak jsem si jen rikala, jaka jsem krava, ze jsem na to sla. 🙈
@Ernais
To, ze jsme byli na horach me nestresuje, spis resim tu stravu. Po cele dva dny jen pastiky, uzenky z grilu, cokolady a susenky. 😀
A byla si u kadernice i v tech prvnich 12 tydnech? Nevim, vsude na internetu strasej, jak tyhle chemicky hnusy muzou ovlivnit vyvoj. Barva se prej muze vstrebat kuzi do tela (tomu teda moc neverim a nemyslim, ze je to ohrozujici) a jdou z tech barev a trvale ty chemicke vypary, tomu verim a verim, ze to neni pro miminko uplne fajn. Ja si na svatbu ani vlasy nebarvila kvuli mimcu, ale ty rasy me fakt nenapadly proste. Ale puch radnej, jsem si fakt rikala ze chudak mimco.