Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všechny snažilky:) Zakládám toto téma pro všechny, co se snaží o mimi a jsou zoufalé a smutné, že stále nepřichází a uvítaly by nějaké rady,zkušenosti,podporu a povzbuzení
Podobná témata už tu sice jsou,ale už jsou zaběhlé a není lehké se zapojit. My se s přítelem snažíme už přes rok a přes problémy s MS,následnému srovnání a snažení, stále nic. Dnes ráno jsem testovala, neboť mám 7 dní zpoždění a // nikde.Jsem smutná a už je to čekání dlouhé.Máte podobné problémy? Rady? Povzbuzení? Či chuť podílet se o své zkušenosti? Neváhejte a pište..
Ahoj. Sice nemám moc rad a zkušeností, nám se zadařilo na potřetí, takže jsme velký problém neměli. První dva „pokusy“ jsem na to pořád myslela. U třetího pokusu už jsem na to přestala myslet, udělali jsme si jeden hezkej večer a za pár dní // Taky jsem brala vitaminy, myslim od Calibrum pro první primestr a plánové počet (nevim jak přesně se jmenují). Důležitý je prý hodně vitaminu E, já začla dlabat i různý seminínka, slunečnici a tak… V různých diskuzích sem se četla že je dobrý pít čaj z kontryhel, že to prý pomáhá ![]()
Držim palečky, hlavně to nevzdávejte a snaž se na to tolik nemyslet, uvidíš že // brzy objeví ![]()
Ahoj Markeetkaa,mi se s přítelem snažíme již podruhé,poprvé když jsem otěhotněla což bylo před rokem jsem o miminko v 6týdnu přišla.A od té doby stále nemůžu otěhotnět.Doktor říká že jsem v pořádku,ale jsem už zoufalá a ač mě přítel povzbuzuje stále se nám to nedaří.Vyzkoušela jsem všechno snad a stále nic.Tento měsíc jsem kolem 17DC začala špinit a další den silně krvácela.Byli jsme v nemocnici,nikdy se mi to nestalo.A prý je vše v pořádku s tím že se jedná o ovulační krvácení…po dvou dnech to vše ustalo.Teď čekám zda MS přijde či ne…Stále věřím že se to podaří ale i když ostatní mě povzbuzují tak nějak optimismus klesá ![]()
My sa snažíme 3roky taraz zrovna stimulujem na 2.IVF. Máš pravdu čakanie je dlhé a psychika je ako na húpačke raz si hore a raz dole. Získala som alergiu na povzbudivé vety typu ,,nesmieš na to myslieť,, Mám jednu kolegyňu ktorá to vylepšila a posiela ma opakovene na Krétu, pretože jej neter tam otehotnela
nemusím vysvetlovať kam ju v duchu posielam ja ![]()
Mám za sebou laparku, skúšanie s klostíkom, 1.IVF, užívam Gynex prípravky s čínskej medicíny, cvičím Mojžíšokú…
Urobila som maximum,momentálne mám sice trošku obavy, ale teším sa raz sa to podarí ![]()
ahoj my se snazime 5let,stale se nedari,budu ted menit gynekologa,snad se mnou neco provede,smutek a zoufalstvi,je to nejhorsi co v tomhle pripade nejde snaset.taky sem uz zoufala a smutna,navic si pritel nasel novou praci kde bude i 10dni v kuse,tak nevim jak se nam zadari malicke a kdyztak jmenuju se taky marketa je mi 26
Ahoj, my se snažíme už 10 měsíců a taky zatim nic. V únoru jsem byla na laparoskopii kde mi dělali drilling a teď se snažime a čekáme.Ale zatim nic ![]()
Ahojky. Tak my se snažíme od ledna a stále nic. Je to krátká doba ale nervama jsem z toho v prčicích. ![]()
Ahoj holky,
trochu povzbuzení, že se určitě zadaří…
my se snažili 2 roky, vyšlo to až po roce peripetií se stimulací na první IUI.
teď máme 5měsíční holčičku a ke konci roku se asi začnem snažit o druhé (vzhledem k tomu, že malá se podařila za takovou dobu)
Z první zkušenosti i ze zkušenosti okolí vím, že velkou roli hraje psychika…
ale ono se to lehce říká a hůř se tak činí..
už teď mám obavy, co nás při tom snažení o druhé čeká… ![]()
@Anýsek18 píše:
Ahojky. Tak my se snažíme od ledna a stále nic. Je to krátká doba ale nervama jsem z toho v prčicích.
zavidi ti ze se snazitev tak kratkou chvilku,urcite se brzo podari,drzim palecky
@hanicka91 Krátká chvíle ale přijde mi to jako strašně dlouhá doba =( Jsem z toho Hotová ![]()
@Anýsek18 píše:
@hanicka91 Krátká chvíle ale přijde mi to jako strašně dlouhá doba =( Jsem z toho Hotová
to ti verim,my taky uz od zacatu byl nervozni,nekdy uvazuju ze to vzdam,kolik ti je let jestli se muzu zeptat
@veru11 píše:
Ahoj. Sice nemám moc rad a zkušeností, nám se zadařilo na potřetí, takže jsme velký problém neměli. První dva „pokusy“ jsem na to pořád myslela. U třetího pokusu už jsem na to přestala myslet, udělali jsme si jeden hezkej večer a za pár dní // Taky jsem brala vitaminy, myslim od Calibrum pro první primestr a plánové počet (nevim jak přesně se jmenují). Důležitý je prý hodně vitaminu E, já začla dlabat i různý seminínka, slunečnici a tak… V různých diskuzích sem se četla že je dobrý pít čaj z kontryhel, že to prý pomáhá
Držim palečky, hlavně to nevzdávejte a snaž se na to tolik nemyslet, uvidíš že // brzy objeví
ahoj, no doufám, den za dnem nejsem schopná myslet na nic jiného než na budoucí mimi.. vitamíny jsem za tím nezkoušela,ale slýchám o nich víc a víc asi zajdu do lékárny..Taky jsem četla o kyselině listové,prý je hodně v salátech..
hmmm,kysleinalistova je fajn,pro partnera vitamIn C a E,JE TOHO MNOHO,ALE ZALEZI JAK KOMU TO POMAHA
@MishulkaS píše:
Ahoj Markeetkaa,mi se s přítelem snažíme již podruhé,poprvé když jsem otěhotněla což bylo před rokem jsem o miminko v 6týdnu přišla.A od té doby stále nemůžu otěhotnět.Doktor říká že jsem v pořádku,ale jsem už zoufalá a ač mě přítel povzbuzuje stále se nám to nedaří.Vyzkoušela jsem všechno snad a stále nic.Tento měsíc jsem kolem 17DC začala špinit a další den silně krvácela.Byli jsme v nemocnici,nikdy se mi to nestalo.A prý je vše v pořádku s tím že se jedná o ovulační krvácení…po dvou dnech to vše ustalo.Teď čekám zda MS přijde či ne…Stále věřím že se to podaří ale i když ostatní mě povzbuzují tak nějak optimismus klesá
ahoj,to je mi líto,to s tím mimi..no já se bojím že žádnou ovulaci nemám. Prý se to dá poznat,ale já necítím a nepoznám nic,ani to slabé špinění jak si zažila ty..taky mě okolí povzbuzuje, ale už se to nedá vydržet,kdyby byl alespoň náznak že se dočkám..
@hanicka91 a @Anýsek18
holky vím jak vám je
nám se miminko sice podařilo skoro hned ale v 21t jsme o něj bohužel přišli a na další snažení si máme počkat rok..
vím že to není úplně útěcha, ale znám spoustu párů, který se snažili fakt dlouho a když už to skoro vzdali, tak najednou mimčo přišlo
psychika myslim hraje jednu z velkých rolí a i když je to někdy hodně těžký (moc dobře po mý zkušenosti vím o čem mluvím) je důležitý to nevzdat!!
moc držim palečky ať to brzo vyjde
jinak mě je 25..