Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MartinKa36 píše:
Vypustim jsem to z huby protože to tak je,
@Fiorenka - zminuje řvoucí dítě kůli zdravotním problémům.
@abbee - psychické problémy ty z 99% mají děti ze studeného odchovu.
@Králičice - ona si nezvykla ona rezignovala a to je horší. ( a doktoři většinu kecají pěkné blbosti které nemají ničím podložené například opalování je zdravé, žaludeční vředy jsou ze stresu, nebo se koukni jak neléčí boreliózu
)
Já jsem malýho nosila na rukách, vozila v kočárku i jsem ho měla u sebe v posteli, spala jsem s nim i v sedě, najezenej byl, přebalenej, bříško ho nebolelo a stejně plakal. Takže se svýma radama a argumentama se jdi fakt lečit. Jak může takhle mluvit někdo, kdo má děti, jestli je vůbec máš, protože u tebe by byly asi chudáci ![]()
@MartinKa36 - no respektuji tvůj názor a než se tu dohadovat s tebou, jdu se věnovat svému rezignovanému dítěti, které se každé ráno probouzí s úsměvem ![]()
PS. Ti kecající lékaři mi dceru zachránili-nebýt jich, nebyla by tu - tohle je pro mě důležité ![]()
Podle mě je pláč dítěte v povaze
Podle mě každá maminka vycítí, co si může dovolit ![]()
@Králičice píše:
Podle mě je pláč dítěte v povazePodle mě každá maminka vycítí, co si může dovolit
No právě že není, koukni se na přírodní národy. Nechat děti vyřvat a pak si stěžovat na netolerantní sousedy to je specialita jen naší kultury. A když jsme k toho jak tu píšete že se někomu budí mimino uprostřed noci a pak nemůže spát tak ve středověku byl spánek dvoufázový kdy uprostřed noci se lidi probudily šly pozdravit sousedy vrznuly si a šly zase spát.
Mně mladší prcek první dva měsíce prořval…
Kupodivu to přestalo s prvním úsměvem…
Jak kdyby ho ze dne na den někdo vyměnil…
A to může být s náma v posteli jak chce od doby, co se narodil…
Kojenej je ještě teď (i když už minimálně) ve dvou a půl letech..
Tak nevím no… ![]()
@Králičice píše:
Holky, trochu mimo téma, ale já zrovna přemýšlím, jestli není blbé v paneláku v 8 hodin v neděli vysávat![]()
A k tomu spaní v posteli - v nemocnici nám říkali, že to zásadně nedoporučují
A zakladatelko - myslím, že sousedka se uklidní a jak jsem již radila- zkus to s tou čokoládouNebezpečí zalehnutí a pádu z postele..
Ty chceš 8 hodin vysávat?
Jsi blááázen
![]()
@Dupča píše:
@Lively Hele až ti bude dítě brečet 2, 3 měsíce v kuse, tak pak piš nějaký příspěvky na tomhle téma. Evidentně fakt nevíš, jaký to je!
Až mi bude dítě brečet 2-3 měsíce vkuse, tak aspoň nebudu o sousedce, kterou ruším smýšlet jako i pizdě a „ať mi všichni políbí p*del, já to taky poslouchám“ atd.
@Fiorenka Klidně jsi mě mohla označit. ![]()
Ale tak vysvětlím ti to znova, raději: zakladatelku chápu a protože má i určitou pokoru a mrzí ji, že sousedku ruší, tak proti ní vůbec ale vůbec nic nemám a přeji jí pevné nervy.
Ale jsou tu matky, které si přinesou řvoucí dítě do garsonky a když si kodokoli dovolí něco říct, tak je „pizda, kráva, čarodějnice, hysterka“ atd., atd.
Pak ještě začnou chytračit, jako jestli moje dítě neřvalo atd., tak jsem jim řekla, že jistou dobu ano, ale my jsme zrovna bydeleli, tak, že to nikdo nemohl slyšet.
A že kdybych náhodou bydlela v paneláku nebo garsonce, kde bych někoho obtěžovala, tak se aspoň taky omluvím a nebudu hned tvrdit, že soused, který se potřebuje vypsat do práce a kvůli mně to nejde je něco sprostýho.
Asi fakt těžký pochopit, no. ![]()
Nevím, co teda dělá zakladatelčina sousedka, ale jsou zaměstnání, kdy chyba způsobená únavou může někoho zabít.
@Lively píše:
Až mi bude dítě brečet 2-3 měsíce vkuse, tak aspoň nebudu o sousedce, kterou ruším smýšlet jako i pizdě a „ať mi všichni políbí p*del, já to taky poslouchám“ atd.
No, tak zakladatelce nebrečí dítko 2-3 měsíce v kuse, když píše, že před pár dny přišla z porodnice a ano, pokud by mi někdo po cca 3-4 dnech, co jsem s novošem doma přišel vyhrožovat tím, že plačící dítě nahlásí za rušení nočního klidu, ano, tak si o něm budu myslet ještě něco horšího a ač bych se někomu jinému omluvila, tak ji už z principu ne.
No tak já bych nedramatizovala…Tady anonymní zakladatelka (což nechápu v tématu které není citlivé ani tak něco) by se SAMOZŘEJMĚ měla omluvit a sousedce říct že jí chápe, přidat čokošku cokoliv ale slušně protože ikdyž jde o její malé miminko prostě je hlučné a rušit sousedy může, stejně jako montování, hudba a cokoliv jiného. Máme v bytě 2 malé děti, naši sousedé mají dost hlučnou vnučku, dělali rekonstrukci bytu. Obě strany se vždy slušně omluví, my za děcka oni za hluk a není problém. Ikdyž nás ani je, by nenapadlo se neomluvit a ještě druhou stranu snad poslat do pr…háje. Mimochodem já byla sousedy upozornit 14 dní před porodem a popřát jim pevné nervy, smáli se že je to v pořádku a přáli rychlí porod, není to nic těžkého udržovat dobré vztahy.Ale zase paní sousedka by mohla být k šestinedělce tolerantnější. Mimochodem gratuluji zakladatelko k holčičce ![]()
@Gina108 - nejsi první, co to tvrdí.. Ale v 8:30 už tu vrtali do panelu, takže to bylo ok
A né že bych vysávat chtěla ![]()
@Gina108 píše:
Ty chceš 8 hodin vysávat?Jsi blááázen
![]()
![]()
Hele stačí tichej vysavač = ono se to nezdá ale rozdíl v hlasitosti vysavačů je obrovskej, a stejné je to s pračkou a sušičkou. nejlepší přístroje mají 72db při ždímání na 1400,–
@Lively Hele,kdyz jsem bydlela v panelaku.Tak se pod nas nastehovaly novy podnajemnici.Ja 3 smeny a oni delali rekonstrukce. Nikoho nezajmalo ze prijdu po nocni v 7.. A od 8 vrtacky atd..Naspala jsem vzdy maximalne 2-3 hodiny. Takze jsem jak pises byla v ohrozeni zivota..Stezovala jsem si a navrhovala at tyden co mam nocni, zacnou alespon od 11,Ja byla fakt hotova, nocni, odpoledni byl des!..Takze at mi pak nekdo nerika ze oproti tomu, je zivej tvorecek problem. Nehlede na to ze jsem v praci u masiny zkolabovala..zlata mamina ze zhora. Nastesti, bydlim ted v baracku ![]()