Nechat si mimi navzdory nesouhlasu rodiny?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1718
22.1.11 11:56

Ahoj,já bych si miminko určitě nechala. Když jsem otěhotněla poprve,tak mi bylo jako tobě, s přítelem jsme spolu chodily 5měsíců a taky jsem zobala antiko,ale po čase jsem zjistila,že u mě nějak nezabírá či co. Byl to pro nás docela šok jelikož jsem studovala a bydlela u rodičů. Přítel už pracoval, podnikal a podniká dodnes. nejhorší to bylo říct mojí mamce,ona mě měla také ve 20 a pořád tvrdila,že bych si těhotenstvím zkazila život. Když jsme jí to oznámily myslela jsem,že mě vyhodí z domu,ale nakonec jsme si začaly s přítelem stavět u nás rodinném domku podkrovní bydlení a postupem se všichni začaly těšit na malého. 4ekaly jsme chlapečka,ale v 21tt nám bylo oznámeno,že malý má těžkou vadu srdce neslučitelknou s životem.Bylo to v roce 2007 a před Vánoci jsem nastoupila na vyvolaný porod do porodky. Malý se narodil přirozenou cestou,bohužel jsem ho nikdy nedržela v náručí a nikdy neuslyším,jak mi říká mami. zemřel 15.prosince 2007.
Tím chci říct,že stojí za to malé bojovat i když jsou všichni proti vám. My s přítelem bydlíme dodnes u našich,ale ve své samostatné bytové jednotce, čekáme miminko,holčičku,která se brzo vyklube na svět. Všichni se na ní moc těšíme. Moje mamka se změnila a myslím,že hodně lituje toho,jak se tenkrát chtěla zachovat.
Věřím,že se to u vás vyřeší ke spokojenosti vás všech. Dejte tomu malému zázraku šanci,je to přece bytůstka stvořená s lásky. Držím vám palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
22.1.11 12:07

Tiez si myslim, ze tvoje ditko je len tvoje a nejaky nazor, ze tvoja mamka nechce byt este babicka by to urcite nemal ovlivnit..taka blbost! mamca je len sokovana, nechaj ju nech vychladne, s priatelom porozmyslajte nad vsetkymi moznymi variantami, co by kdyby…nech mate v zalohe aj nejaky plan, ze by ste uz s mimcom u tvojich rodicov byvat nemohli..kym ditko vynosis, tak ta snad doma nechaju, za tu dobou moze priatel najst pracu(ak ju este nema) ist do prenajmu..popripade najst este nyvse k praci brigadku, nech nasetrite na nejake pociatocne veci pro mimco, vybavicku atd..ty ak chodis uz na vysku, tak kludne pokracuj, kym budes ok, potom vybavit individualny studijny plan, porpipade dorobit dialkovo.pisem trosku zo svojej skusenosti,a o zvladnuti a nezvladnuti nech neni ani rec, jedno ditko sa da zvladnut aj bez podpory rodicov v takom mladom veku!staci k tomu..schopny partner po boku, co ty sama pises ze mas… Ja som otehotnela v 20 rokoch v prvaku na vyske, teraz mam 24 rokov, na ceste je tretie ditko a tento rok koncim piaty rocnik na vyske, statnice mam v tom istom mesiaci ako termin porodu, doteraz sme zili v prenajme s tim ze muz zarabal ani nie 15 tisic mesacne, teraz je z neho hajnej a tak zijeme na hajenke uprostred lesíka, podporu od rodicov mame, ale nie velku, kedze sami vela penazi nemaju, vnucata miluju a to pri prvom si tiez nevedeli predsatvit co snami jako bude..v takom veku!..teraz su z vnucat paff a pomaly sa hadaju, ktora babicka bude hlidat, ked idem do skoly (rodicia maju od 45–50 rokov vsetci)..VSETKO SA DA, a TEN NOVY ZIVOT s prckom URCITE BUDE STAT ZA TO!hmm a inak mam v palne este tiez vela veci dohnat a jak deticky trosku odrastu aj dozeniem! teraz si uzivam pritomnost a ten krasny pocit, ked sa k tebe ditko prituli a je len a len tvoje, nikto ti ho nezoberie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.1.11 12:20

Děvčata, já bych maminčino chování až tak neodsuzovala. :think: Jistěže by bylo lepší, kdyby Nikolku podpořila, ale její reakce není až tak nepochopitelná.

SMS, že ještě nechce být babičkou mohla být také myšlena tak, že nechce vychovávat další dítě. :nevim: Že dcera ještě ani neodešla z baráku, neosamostatnila se, ještě jí ani neskončili starosti s ní a už je tu další mrně se kterým zřejmě bude muset pomáhat. A upřímně si pojďme říct, že vzhledem k tomu, že u nich mladí budou 1-1,5 roku bydlet, pokud bude chtít Nikolka dodělat VŠ apod., tak se to bez maminčiny pomoci skutečně neobejde.

Ano, bylo to neplánovaně, ano Nikolka byla zodpovědná (brala antiko), ano život je dar, ale vzhledem k tomu, že se rozhodnutí o narození mimča bude přímo dotýkat i „babičky“, tak se mi její reake nezdá až tak nepochopitelná. :think: Podle mě je to prvotní šok, ona to rozdýchá, přehodnotí a nakonec holčinu podpoří… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
22.1.11 12:37
mawi píše:
Kámoška otěhotněla v 18, ještě na střední, navíc s cizincem. Když s ním vztah začla, všichni „hlavně prvně dodělej školu“. Stalo se, otěhotněla, vdala se do ciziny, spontánně porodila krásné zdravé dítě v 19. A když pak chtěli druhé, tak to moc nešlo, udržela a donosila ho stěží. Pak se objevily zdrav. potíže vážnějšího druhu, a už žádné další mít nebude. Kdyby čekala, nebo dala to první pryč, nemá žádné.Za sebe můžu říct, že i kdybych otěhotěnla v 15, k potratu by mě nikdo nedonutil. I kdybych měla bydlet v asyláči nebo nějakým útulku, oblečení a pomoc z Charity a nějaký poradny pro ženy a dívky nebo tak něco. Ale člověk není izolovaný ostrov, a když se sám snaží, ostatní mu pomůžou.
Svoji matku bych poslala někam, kdyby chtěla moje dítě nechat zavraždit či mě do toho tlačila. Tohle bych zvládla i v 15, bez školy, bez práce, bez nikoho. Dítě bych prostě nedala.
Ty máš 20, seš plnoletá, máš přítele, máš práci, máte kde bydlet, máte toho spoustu.
Tvoje matka není zodpovědná za Tvá rozhodnutí, už dávno neurčuje Tvůj život ap. Ale známkou dospělosti je krom schopnosti se rozhodovat a nést za to zodpovědnost také schopnost poslat i své rodiče (aj. blízké lidi) do patřičných mezí, když na to přijde.
Něco jiného je dobře míněná rada, i kdyby týž názor, ale u rozhovoru klidného, jak to vidí ona, aby sis uvážila, a ne takto. Já jsem proti ůli rodičů jednala mockrát, a to jsem ještě chodvila do školy, ale byla jsem plnoletá a žila jsem za svý (v Tvým věku a na denním a na privátě, všechno jde). Buď to bylo dobře, nebo jsem se poučila - čili to zas bylo dobře. Nelituju ničeho z toho, naopak, dalo mi to do života strašně moc. Samozřejmě rodiče si v některých bodech myslí, že jsem to mohla mít jednodušší, kdyby to bylo tak, jak si mysleli (a to nešlo o tak důležité věci jako život miminka), ale poslední dobou se spíš kloní k tomu, že mi to prospělo.A já nějak nestojím o tu jednodušší verzi, ono všechno má něco, a čím je co těžší, tím větší hodnotu to pro nás má.
Ale známkou dospělosti je krom schopnosti se rozhodovat a nést za to zodpovědnost také schopnost poslat i své rodiče (aj. blízké lidi) do patřičných mezí, když na to přijde. Tak tohle je sakra pravda, s tím souhlasím. Ale musím říct, že tedy můj muž nebude nikdy dospělý, tem by svůj nároz rodičům neřekl nikdy a furt jen kýve jako osel, jAK MĚ TO SE… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
22.1.11 12:41
myspulka píše:
Ahoj,já bych si miminko určitě nechala. Když jsem otěhotněla poprve,tak mi bylo jako tobě, s přítelem jsme spolu chodily 5měsíců a taky jsem zobala antiko,ale po čase jsem zjistila,že u mě nějak nezabírá či co. Byl to pro nás docela šok jelikož jsem studovala a bydlela u rodičů. Přítel už pracoval, podnikal a podniká dodnes. nejhorší to bylo říct mojí mamce,ona mě měla také ve 20 a pořád tvrdila,že bych si těhotenstvím zkazila život. Když jsme jí to oznámily myslela jsem,že mě vyhodí z domu,ale nakonec jsme si začaly s přítelem stavět u nás rodinném domku podkrovní bydlení a postupem se všichni začaly těšit na malého. 4ekaly jsme chlapečka,ale v 21tt nám bylo oznámeno,že malý má těžkou vadu srdce neslučitelknou s životem.Bylo to v roce 2007 a před Vánoci jsem nastoupila na vyvolaný porod do porodky. Malý se narodil přirozenou cestou,bohužel jsem ho nikdy nedržela v náručí a nikdy neuslyším,jak mi říká mami. zemřel 15.prosince 2007.
Tím chci říct,že stojí za to malé bojovat i když jsou všichni proti vám. My s přítelem bydlíme dodnes u našich,ale ve své samostatné bytové jednotce, čekáme miminko,holčičku,která se brzo vyklube na svět. Všichni se na ní moc těšíme. Moje mamka se změnila a myslím,že hodně lituje toho,jak se tenkrát chtěla zachovat.
Věřím,že se to u vás vyřeší ke spokojenosti vás všech. Dejte tomu malému zázraku šanci,je to přece bytůstka stvořená s lásky. Držím vám palce.

TAK TEĎ FAKT BREČIM, hlavně ať je holčička zdravá :hug: :hug: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
22.1.11 12:45
Aghata nepřihlášená píše:
Nikolko, já to tvé psaní ani nedočetla, jak mě to nadzvihlo … o tvém miminku rozhoduješ jen ty a jeho táta. Nikdo jiný. I kdyby se celý svět postavil na hlavu, je to vaše dítě a problémy tvé mámy, která nechce být babičkou, jsou jen a jen její problémy. Přece je nebudeš řešit tím, že zabiješ svoje dítě???
Máš velkou oporu ve svém partnerovi, miminko chcete oba - a to je to nejdůležitější.
Neohlížej se v tuto chvíli na pocity druhých, věnuj se sobě, děťátku, partnerovi.
Tvá máma si to v sobě bude muset srovnat sama, stejně jako ostatní z rodiny, pokud jsou „na její straně“ (i když tady nejde o žádný spor či boj).
A je velmi pravděpodobné, že až se mimi narodí, babička z něj bude celá poprděná … a i kdyby náhodou ne, tak co na tom, to ona se o něco ochudí …
Držím palce, ať to dopadne dobře a gratuluju k miminku na cestě :-)
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :hug: :hug: :hug: :hug: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
22.1.11 16:21

me je 19 a za chvili budeme mit taky miminko. Moje matka taky nesouhlasila ale nezbylo ji nic jineho nez se s tim srovnat. A myslim, ze vsechno se da zvladnout kdyz se chce :palec: a rikam, nemenila bych to.
Kdyz jsem videla poprve Gabinku na ultz hned jsem se zamilovala, uvidis zvladnete to a na konci budes ta nejstastnejsi mamca na svete i pres to vsechno, drzim palecky :hug:

• Citovat
  • Upravit
559
22.1.11 17:37

Teda trochu tady nechápu názory, které se zastávají matky zadavatelky. Hlavně jak někdo psal, že ve 20 je těžké se o mimčo starat ( probdělé noci, nemoci, …) a že je ještě čas si užívat života a nbírat zkušenosti.

Tohle všechno jsou rozumné důvody proč ještě nemít dítě, když by ho dotyčná jen plánovala. Ale přeci pokud je už těhotná, nepůjde na potrat jen kvůli tomu, že bude těžké se o mimčo starat 8-o …že ji bude muset občas někdo vypomoci…atd…to fakt nechápu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
22.1.11 19:36
nelaa píše:
Teda trochu tady nechápu názory, které se zastávají matky zadavatelky. Hlavně jak někdo psal, že ve 20 je těžké se o mimčo starat ( probdělé noci, nemoci, …) a že je ještě čas si užívat života a nbírat zkušenosti.Tohle všechno jsou rozumné důvody proč ještě nemít dítě, když by ho dotyčná jen plánovala. Ale přeci pokud je už těhotná, nepůjde na potrat jen kvůli tomu, že bude těžké se o mimčo starat 8-o …že ji bude muset občas někdo vypomoci…atd…to fakt nechápu :roll:
Úplně s tebou souhlasím. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.1.11 19:58
nelaa píše:
Teda trochu tady nechápu názory, které se zastávají matky zadavatelky. Hlavně jak někdo psal, že ve 20 je těžké se o mimčo starat ( probdělé noci, nemoci, …) a že je ještě čas si užívat života a nbírat zkušenosti.Tohle všechno jsou rozumné důvody proč ještě nemít dítě, když by ho dotyčná jen plánovala. Ale přeci pokud je už těhotná, nepůjde na potrat jen kvůli tomu, že bude těžké se o mimčo starat 8-o …že ji bude muset občas někdo vypomoci…atd…to fakt nechápu :roll:

Ano, přesně tak! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
22.1.11 20:34

Ja si teda taky myslim , ze zalezi predevsim na tobe a tvem priteli, pokud by jste sli na potrat jen kvuli tvoji mame, tak vam to bude strasne lito a bude to vasi celozivotni bolesti a vsadila bych se , ze by to hodne narusilo vztah s tvoji maminkou a taky bych se vsadila , ze az by videla sve vnoucatko , tak by byla cela zblaznena do nej a vse by bylo zapomenuto a snazila by se ti pomoct , aby jsi mohla dokoncit skolu atd. … Sice kazdy je jiny, ale tak to asi u vetsiny lze ocekavat , holt pro ni to je taky sok , stejne jako byl pro tebe, takze prvotni reakci se nedivim a neridila bych se ji. Musite dat jen na sebe, ne na jine.
S nami manzelovi rodice prestavili mluvit az ted , kdyz cekame treti :lol: … i my vime ze to neni OK, ale o oba kluky jsme se snazili docela dlouho a tenhle budouci chlapecek je uplnou nahodou , ani ve snu by nas nenapadlo ze z toho bude mimco , takze pro nas taky takovy zazrak a urcite by jsme ho nedali. I chapu , ze se zlobi , ale zase my u nich nezijem , nic po nich nechcem a oni delaj jak kdyby nas zivili, a uz si to beru i dost osobne vuci tomu tretatku :-? . Ale to je zivot a lidi jsou ruzni :nevim:
Drzim palce, at se rozhodnes spravne a hlavne sama za sebe a sveho pritele, at uz to bude jakekoliv rozhodnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.1.11 23:08

Tak moc vám všem děkuju..Tak jsme se nakonec rozhodli si ho nechat..:) Dodali jste mi odvahu a dneska za mnou dokonce přišla mamka, ať si to necháme, že to všechno zvládneme..:)Byla jsem totiž strašně zdrblá a nemohla jsem dělat nic jinýho než brečet.. Přítelova rodinka to bere naprosto v pohodě, takže jsem šťastná jak blecha..Holky, vážně všem moc děkuju..Teď už mě spíš přepadají starosti, aby to malý bylo zdravý..:)Snad to všechno dobře dopadne..:) :hug: Jste vážně zlatý.. :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
22.1.11 23:54

Nikolko, tak gratuluji ke zdárnému rozhodnutí a přeji vám všem a hlavně tomu malinkému hóóóódně moc zdravíčka!!! :lol:

Nikolkas píše:
Tak moc vám všem děkuju..Tak jsme se nakonec rozhodli si ho nechat..:) Dodali jste mi odvahu a dneska za mnou dokonce přišla mamka, ať si to necháme, že to všechno zvládneme..:)Byla jsem totiž strašně zdrblá a nemohla jsem dělat nic jinýho než brečet.. Přítelova rodinka to bere naprosto v pohodě, takže jsem šťastná jak blecha..Holky, vážně všem moc děkuju..Teď už mě spíš přepadají starosti, aby to malý bylo zdravý..:)Snad to všechno dobře dopadne..:) :hug: Jste vážně zlatý.. :kytka: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
23.1.11 09:18

Myslím, že ses rozhodla dobře. Oběma Vám přeju moooc zdravíčka. :kytka:

Nikolkas píše:
Tak moc vám všem děkuju..Tak jsme se nakonec rozhodli si ho nechat..:) Dodali jste mi odvahu a dneska za mnou dokonce přišla mamka, ať si to necháme, že to všechno zvládneme..:)Byla jsem totiž strašně zdrblá a nemohla jsem dělat nic jinýho než brečet.. Přítelova rodinka to bere naprosto v pohodě, takže jsem šťastná jak blecha..Holky, vážně všem moc děkuju..Teď už mě spíš přepadají starosti, aby to malý bylo zdravý..:)Snad to všechno dobře dopadne..:) :hug: Jste vážně zlatý.. :kytka: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
23.1.11 16:56

uvidis nebudes litovat tak hodne stesticka zdravicka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat