Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Několikrát se tady psalo - že se něco dítěti třikrát řeklo a dítě neposlechlo…
ty děti neposlechnou, protože ony VÍ, ŽE MAJÍ ČAS!!! Že maminka ještě dvakrát, třikrát přijde upozornit
Důslednost… ![]()
@3HE jistěže ne, ale dávám příklad, že i výchova slovem může ublížit. bratranec není žádný kriminálník, i když má vlastnosti, které se mi nelíbí.
Jasne, ze si sve deti vychovavame po svem a na rady druhych kasleme. Klika, ze ja nikomu neradim a Tobe opet preju hodne uspechu ve vychove Tvych deti. A taky vim, jak mizerne je detem odebranych od rodin a danych do ruzych zarizeni, prestoze v rodine misto obeda dostaly vyprask. Ale to my tady nevyresime.
@mirecekblbecek píše:
@3HE jistěže ne, ale dávám příklad, že i výchova slovem může ublížit. bratranec není žádný kriminálník, i když má vlastnosti, které se mi nelíbí.
Jenže tam asi zřejmě nebyla žádná výchova ne? Nebo byla maminka důsledná, vychovávala ho bez bití, nebo ho nechala dělat co chtěl on? Proč si myslíte, že děti, které se nebijí se nevychovávají?
![]()
Příspěvek upraven 21.07.15 v 22:24
@lucenka píše:
Mně jenom zajímalo, jak bys to řešila když by tvé chytré knížce došly rady.
Jinak úklid hraček už máme vyřešeny. Nikdy za to, že si nechtěl uklidit nedostal. Do chvíle, kdy jsem se mu rozhodla pomoct a on po mně mrsknul vláček. To dostal po ruce a vlak jsem schovala. Pak uz to šlo.
@3HE píše:
@mirecekblbecek ale to neznamená, že děti, které nedostávají na zadek, budou všechny stejné, jako tvůj bratranec…
neznamená, však to taky nikdo neřek ![]()
protože někde evidentně existují i děti, které to nepotřebují, když se jim něco nelíbí, nelehají si na zem bez ohledu na to kde zrovna jsou, ba dokonce ani nekřičí (už tě nemám ráda!!!a jdu pryč!)A víte co, chce to od nás hodně námahy mít tu rozlišovací schopnost, kdy už to fakt přehnalo, a kdy to lze ještě řešit domluvou.
@mowla myslím,že každý z nás si myslí, že vychovává nejlíp, nemá smysl nad jeho výchovou spekulovat
@mirecekblbecek píše:
@mowla protože jak známo, nikdo není dokonalý…
To tady ale nikdo netvrdí.
K tomu mají sakra daleko, akorát vědí, co se sluší a patří. A zlobily dost, to jo, akorát já jsem kliďas, takže jsem si nepotřebovala zchladit žáhu tím, že jsem děti mlátila.
@mirecekblbecek píše:
@mowla myslím,že každý z nás si myslí, že vychovává nejlíp, nemá smysl nad jeho výchovou spekulovat
A vidíš, já věřím tomu, že jsem udělala spousty chyb, určitě bych dělala něco třeba jinak, akorát mám s dětmi hodně přátelský vztah, bydlíme skoro všichni spolu a pořád se navštěvujeme.
@mowla píše:
To tady ale nikdo netvrdí.![]()
![]()
![]()
K tomu mají sakra daleko, akorát vědí, co se sluší a patří. A zlobily dost, to jo, akorát já jsem kliďas, takže jsem si nepotřebovala zchladit žáhu tím, že jsem děti mlátila.
definuj mlátila, vyděla jsi mlácené děti? já jo, takže se musím akorát pousmát.
@smutnalucy píše:
neznamená, však to taky nikdo neřek
protože někde evidentně existují i děti, které to nepotřebují, když se jim něco nelíbí, nelehají si na zem bez ohledu na to kde zrovna jsou, ba dokonce ani nekřičí (už tě nemám ráda!!!a jdu pryč!)A víte co, chce to od nás hodně námahy mít tu rozlišovací schopnost, kdy už to fakt přehnalo, a kdy to lze ještě řešit domluvou.
Já jsem tohle neřešila domluvou, nevšímala jsem si toho, nebo zaujmula na něco jiného.
@smutnalucy pochopit co? Ze si vynucuje pozornost
pochopily i bez pohadek:-)