Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@brko píše:
Ja ti ale neradila podle knizky, psala jsem ti, co bych udělala já-a přemýšlela jsem nad tím-ne ze jsem to vyčetla z knih a bezmyslenkovite to sem placla. Knihy nejsou špatné, ale není pro mě dogma vše, co v nich píše.
Takže dokazes připustit, že děti jsou různé a na každé platí něco jiného? Stejně tak jsou jiní rodiče a vychovávají dítě zak, aby se s ním mohli věnovat svým zájmům (nebo se jich na několik let vzdají což mi přijde smutné). Někomu nevadí, když je středem pozornosti kvůli nevhodnym projevům dítěte na veřejnosti, někomu to nevadí
@mowla píše:
Tak název diskuze je jasně daný. A nejsem pro žádný fyzický tresty, dostávala jsem jako dítě fakt dost a moc dobře vím, že to k ničemu nevedlo, ba naopak.
ty jsi možná byla mlácena, já své děti nemlátím.
@mowla píše:
A vidíš, já věřím tomu, že jsem udělala spousty chyb, určitě bych dělala něco třeba jinak, akorát mám s dětmi hodně přátelský vztah, bydlíme skoro všichni spolu a pořád se navštěvujeme.
S mámou mám taky přátelsky vztah, jezdíme spolu někdy i na dovolenou a to jsem od ní v předškolním věku několikrát dostala (a asi 2c ve školním věku)
@mirecekblbecek píše:
ty jsi možná byla mlácena, já své děti nemlátím.
tak to je dobře
, já byla mlácená pohlavkama a po zadku.
@mowla píše:
Já jsem tohle neřešila domluvou, nevšímala jsem si toho, nebo zaujmula na něco jiného.
nechalas ať na tebe zakřičí a jde pryč
však ona zas někdy odněkud přijde ne? tak dík za radu, zkusím
@mowla no vidíš, já jsem dostala jednu facku za celý život, zaslouženě.
@lucenka proste s laskou, ale s tou ke svemu diteti:-) nevhodne projevy jsou nasledek nikoli pricinna:-)
![]()
Už toho nechte s tím mlácením, zakl. tak taky říká jedné facce za drzost (vyhodnotil její manžel, ne já)
@smutnalucy píše:
nechalas ať na tebe zakřičí a jde pryčvšak ona zas někdy odněkud přijde ne? tak dík za radu, zkusím
dítě potřebuje diváka, pokud mu to neumožníš, nebo zjistí, že je mu to prd platný, nebude to dělat. Já byla většinou důsledná, to se mi vyplatilo. Bylo to tedy někdy hrozný to vydržet a nezaječet, ale to dítě jak zjistí, že to nebude mít žádný účinek, tak toho nechá.
@mirecekblbecek píše:
@mowla no vidíš, já jsem dostala jednu facku za celý život, zaslouženě.
no a právě proto nesnáším nic, vím, že to nezabírá.
Připouštím, ze každé dítě je jiné a ze na každé zabere jiný způsob, pokud ten způsob není bití, placani… ja jsem kdysi zastávala stejný názor jako ty. Pak jsem přehodnotila svůj postoj a vidím, ze jsem udělaLa dobře. Každé dítě jde vychovať bez placani a biti, jen je to větší fuška.. @lucenka
Příspěvek upraven 21.07.15 v 22:52
@brko presne tak:-) je to vetsi fuska:-)
a o tom to cele tady bylo:-)
![]()
@mowla zabírá,když jo to zaslouženě, jinak se trest míjí účinkem. těch trestů musí být jako šafránu.
Tak název diskuze je jasně daný. A nejsem pro žádný fyzický tresty, dostávala jsem jako dítě fakt dost a moc dobře vím, že to k ničemu nevedlo, ba naopak.