Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
22.7.15 08:53

Vidím, ze diskuze už není zajímavá, tak se loučím, občas nakouknu, ale myslim, ze to bude pokračovat ve stejném duchu. Mějte se krásně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12214
22.7.15 09:21

Zajímavá diskuse :lol: zakladatelka dávno vzdala, řeší se krajná řešení.
Jsem celkem mírný člověk, rodiče mně vychovali na minulou dobu s velkou dávkou vzájemného respektu s poznáním odpovědnosti za své konání.
S manželem jsme v pohodě, v životě jsme jeden na druhého nevztáhli ruku, nekřičíme na sebe, respektujeme se, ve výchově jsme jednotní, nemluvíme sprostě…
Byla jsem přesvědčena, že svoje dítě neplácnu, protože pochopí, když mu to dostatečně vysvětlím nebo nechám ať si užije následky svého konání, protože když to fungovalo na mně, bude to fungovat i na ni.
Ha-ha-ha.
To fungovalo když byla dcera menší - pár krát jsme vystoupily z autobusu o několik zastávek dřív a šli pěšky, několikrát jsem uklidila hračky na půl roku,
byl zákaz pohádek v televizi, nechala jsem jít dceru bez ponožek v zimních botech, když se sekla, že si je neobuje (zkusila jednou a víc krát ji to nenapadlo) a podobné prkotiny…
Bude ji 8 a teda občas už nějakou chytne - jsou to jednorázové akce. Za nevhodné chování, se kterým nepřestane ani po upozornění. Když je teda opakovaně drzá, opakovaně ve vzteku bouchá dveřma se skleněnou výplní a tak… Děje se to teda jenom doma, ve škole je vzorná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 09:36

@evi3 jo,jistě, tak to má být, nejlépe je volit zlatou střední cestu, jít do extrémů, to néééé. mimochodem, mám 3 kluci a protože „vysklili“ x krát skleněné výplně, máme karbonátový pokojík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
22.7.15 09:37
@evi3 píše:
Zajímavá diskuse :lol: zakladatelka dávno vzdala, řeší se krajná řešení.
Jsem celkem mírný člověk, rodiče mně vychovali na minulou dobu s velkou dávkou vzájemného respektu s poznáním odpovědnosti za své konání.
S manželem jsme v pohodě, v životě jsme jeden na druhého nevztáhli ruku, nekřičíme na sebe, respektujeme se, ve výchově jsme jednotní, nemluvíme sprostě…
Byla jsem přesvědčena, že svoje dítě neplácnu, protože pochopí, když mu to dostatečně vysvětlím nebo nechám ať si užije následky svého konání, protože když to fungovalo na mně, bude to fungovat i na ni.
Ha-ha-ha.
To fungovalo když byla dcera menší - pár krát jsme vystoupily z autobusu o několik zastávek dřív a šli pěšky, několikrát jsem uklidila hračky na půl roku,
byl zákaz pohádek v televizi, nechala jsem jít dceru bez ponožek v zimních botech, když se sekla, že si je neobuje (zkusila jednou a víc krát ji to nenapadlo) a podobné prkotiny…
Bude ji 8 a teda občas už nějakou chytne - jsou to jednorázové akce. Za nevhodné chování, se kterým nepřestane ani po upozornění. Když je teda opakovaně drzá, opakovaně ve vzteku bouchá dveřma se skleněnou výplní a tak… Děje se to teda jenom doma, ve škole je vzorná.

Amen :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
22.7.15 09:51

@evi3 díky za tvůj příspěvek doslova pohladil po duši. Bude to v budoucnu porad stejne těžké koukám :mrgreen: doufám že ti zas někdo nenapíše žes musela udělat někde výchovnou chybu když ti občas praská dvěma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 10:05

Začínám zadělávat na těsto na žitný chleba, strašně mám chuť na koblihy, držte mi palce, a´t se nerozpustím jako sněhulák, prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
22.7.15 10:23
@evi3 píše:

A můžu se zeptat, proč vlastně tu jednu chytne? Je to o tom, že Ti ta ruka v tu chvíli ujede, protože Tě to naštve… nebo vidíš nějaký konkrétní smysl zrovna v tom, že dostane pohlavek? Neber to jako nějaké rýpání, prosím - mám také čerstvě osmiletou dceru, takže je to pro mne aktuální téma.

U těch nejmenších rozumím (i když je to pro mne nepřijatelné), že když je někdo chce mít rychle vycvičené jako pejsky, aby si je mohl reprezentativně vodit, kdy a kam se mu zalíbí, tak je prostě cvičí „to je špatně, lup“… ale tohle už jsou přece skoro slečny… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 10:31
@BohunkaP píše:
A můžu se zeptat, proč vlastně tu jednu chytne? Je to o tom, že Ti ta ruka v tu chvíli ujede, protože Tě to naštve… nebo vidíš nějaký konkrétní smysl zrovna v tom, že dostane pohlavek? Neber to jako nějaké rýpání, prosím - mám také čerstvě osmiletou dceru, takže je to pro mne aktuální téma.U těch nejmenších rozumím (i když je to pro mne nepřijatelné), že když je někdo chce mít rychle vycvičené jako pejsky, aby si je mohl reprezentativně vodit, kdy a kam se mu zalíbí, tak je prostě cvičí „to je špatně, lup“… ale tohle už jsou přece skoro slečny… :think:

ty to nějak moc prožíváš, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.15 10:33
@BohunkaP píše:
A můžu se zeptat, proč vlastně tu jednu chytne? Je to o tom, že Ti ta ruka v tu chvíli ujede, protože Tě to naštve… nebo vidíš nějaký konkrétní smysl zrovna v tom, že dostane pohlavek? Neber to jako nějaké rýpání, prosím - mám také čerstvě osmiletou dceru, takže je to pro mne aktuální téma.U těch nejmenších rozumím (i když je to pro mne nepřijatelné), že když je někdo chce mít rychle vycvičené jako pejsky, aby si je mohl reprezentativně vodit, kdy a kam se mu zalíbí, tak je prostě cvičí „to je špatně, lup“… ale tohle už jsou přece skoro slečny… :think:

a tím že dítě vychováváš kl obrazu svému z něj neděláš cvičeného pejska (opičku)? :think:

• Citovat
  • Upravit
24857
22.7.15 10:35

@mirecekblbecek

Mas pravdu, zrovna je tu 20 stupnu. Ty stupne tu taky nemam. Ale Tech 20 je tu uz moc dlouho a jeste bude. Docela bych si dala tech 30 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 10:40

@stock jééé ty jsi u Baltu? a kde? já musím vylíčit barvitě tu nádheru, aby byl manžel ochoten vyrazit, pomož mi, prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.7.15 11:01

@mirecekblbecek

Ve Svedsku. At se prijede podivat, ma-li rad prirodu, cistou vodu, ale deti se tu nebijou :mrgreen: A taky jsou tu pry hezky holky. Ja na ne nejsem, ale muzu to objektivne posoudit, tak jsou.Na koupani to moc neni, ale muze si zachytat ryby, lososy. A na severu, malo lidi, slunce nezachazi, silena spousta boruvek a hub. Stockholm je na koukani. Je to spousta ostruvku a vsude se dostanes metrem nebo lodi. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.7.15 11:11

@stock zní to velmi lákavě, ale s tou naší znalostí řečí…A trpí migrénama, hledáme velmi blízké moře, švédsko né…tam je zima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
22.7.15 11:51

@stock jste tam pracovne, taky bych rada pryc…uz na tom pracuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
22.7.15 12:26

@mirecekblbecek

Na rec se vykasly, i tady se domluvis rukama a nohama. Oni nejsou az tak neandrtalci. A ted uz si zvykaji pomahat vsem, co nerozumi svedsky :mrgreen: :roll:. A ze je jich tu dost :roll: A ta zima neni tak hrozna. Je tu v zime tepleji nez v Praze. Celej svet se zblaznil :nevim:A s migrenou se tu taky vyporada :D Jsou na migrenu tady zvykli, polovina Svedska ji ma :lol: A kdyz mu bude po koupani zima, muze vlezt do sauny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí