Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@stock takže třeba ten breavik(nebo, jak se to píše),asi nor, ale ty systémy jsou si hodně podobné, takže ten místo aby prděl do hlíny, jak jsem četla tak se bude vzdělávat na univerzitě. Chudáci příbuzní obětí.
@stock třeba nějaký receptík, co by bylo možné ukuchtit i u nás doma, který máte rádi. jak se žije ve švéd-rychleji než v čechách, pomaleji, máte takové obědy jako u nás, nebo preferujete rychlý oběd a teplou večeři? jak se baví děti? škoní systémjako u nás?9 let pak střed. škola, pak vyšší, případně vš? kroužky školní jsou tam také běžné? kam jezdíte na dovolenou? je dánština hodně podobná švédštině?
@mirecekblbecek @stock
Nic ve zlém, ale nechcete se s touhle konverzací oddrbat někam jinam??? Já to vždycky otevřu, že tady přibyl příspěvek, a už mě to fakt nebaví číst všechny OT příspěvky ![]()
@marmelada78 píše:
@mirecekblbecek @stock
Nic ve zlém, ale nechcete se s touhle konverzací oddrbat někam jinam??? Já to vždycky otevřu, že tady přibyl příspěvek, a už mě to fakt nebaví číst všechny OT příspěvky
tak začni, když chceš konverzovat.
@mirecekblbecek píše:??? nechápu
tak začni, když chceš konverzovat.
Zdravím,
držte se prosím úvodního příspěvku. Diskuze je momentálně mimo téma, a neslouží tak zakládající uživatelce. Pro další diskuzi mohu doporučit SZ, nové vlákno nebo vlastní skupinu. ![]()
Hezký večer
adminka Zuzka
@admin píše:
Zdravím,držte se prosím úvodního příspěvku. Diskuze je momentálně mimo téma, a neslouží tak zakládající uživatelce. Pro další diskuzi mohu doporučit SZ, nové vlákno nebo vlastní skupinu.
Hezký večer
adminka Zuzka
Přesně tak. A stejně to dopadlo např. u diskuse o chování manžela, který se choval jako malé/další dítě a ani po 20-té neuměl dítko připnout do sedačky, ze které najednou byla debata o chůvičkách a různých názorech (i mírná hádka se strhla) třeba na to, jak je ta která matka „nezodpovědná“,když jde venčit psa, zatímco dítě spí…no úplně mimo téma, kterého se pak držela snad jen zakladatelka, když se sem tam snažila vrátit diskusi dalším příspěvkem/vysvětlováním zpět. Taky už jsem měla chuť (nic ve zlém) napsat, ať si o těch chůvičkách apod, založíte téma zvlášť, když jsem pak náhodou na takové téma (které tu už je) pak i narazila. Nedivím se, že už to pak zakladatelka vzdala…
@lussinka přijdeš ještě diskutovat k tématu nebo to tu zabalime? ![]()
@MagdaSara píše:
@mirecekblbecek utekly jste holky do jine diskuze?
ano, ano, život v cizině, koukni ![]()
Koukni tam, mozna ze se tam pobavis, ale docela jiste tam zjistis, kam asi ne ![]()
Ahojky, zajímalo by mě jak vychovávate své děti.. já se snažím hodně synovi říkat že ho miluju a atd.. ale občas mi přijde že na něj třeba celý den jen řvu, nebo mu něco zakazuji. Jak to máte vy? Já se snažím hodně mu vysvětlovat.. říkat mu co a jak.. ale jak říkám - občas mám pocit že ho jen peskuju. Jak řešíte scény na veřejnosti? Zakřičíte na děti? Nebo je i plácnete? Mě občas vytáčí když syn leží na zemi a lidi na mě čumí že proč tam leží.. už se mi párkrát stalo že mi někdo řekl že je spratek a dali by mu na zadek nebo naopak - že chudák dítě že ho matka nechá ležet na zemi..
jak to máte vy?
Jak je starý? Já se Teda preventivně snažím situacím se scénami předcházet, třeba když v krámu něco chce a já mu to nechci koupit tak místo scény mu slíbim že koupíme něco jiného, nebo že příště tak se uklidní, stejně tak když třeba odcházíme ze hřiště tak řeknu že si půjde hrát zase zítra aby nedělal scénu že musí domu
jinak snažím se nekřičet, napomenu, jednou, dvakrát, když nereaguje tak ho seberu a třeba poponesu kus dál, když je jo hysterie tak ho placnu přes zadek ale to se mi stalo tak 2×. Každopádně kdyby mi někdo na ulici kecal do výchovy tak mu řeknu ať se stará sám o sebe ![]()
@Kriss Tina píše:
Jak je starý? Já se Teda preventivně snažím situacím se scénami předcházet, třeba když v krámu něco chce a já mu to nechci koupit tak místo scény mu slíbim že koupíme něco jiného, nebo že příště tak se uklidní, stejně tak když třeba odcházíme ze hřiště tak řeknu že si půjde hrát zase zítra aby nedělal scénu že musí domujinak snažím se nekřičet, napomenu, jednou, dvakrát, když nereaguje tak ho seberu a třeba poponesu kus dál, když je jo hysterie tak ho placnu přes zadek ale to se mi stalo tak 2×. Každopádně kdyby mi někdo na ulici kecal do výchovy tak mu řeknu ať se stará sám o sebe
2,5 roku. No právě že já jsem ho jednou ( to bylo poprvé v životě ) plácla a to měl ještě plínu.. a už to bylo fakt přes čáru. Ležel na zemi, řval na mě a atd.. a v jeden moment už jsem mu prostě jednu pleskla. Ale podle mě to ani nemohl cítit.. a kolem šla paní a říká - jo jo ty dnešní matky v dnešní době všechno řeší bitím ![]()