Mit dite bez vlastniho bydleni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
25.7.21 18:22

Ve 30 ti je na první dítě nejvyšší čas, bydlení můžete pořešit průběžně. Navíc se to mimi nemusí zadařit hned. Pokud nemáte vyloženě holej zadek a nejste na sociálce, s dítětem bych v tomto věku neváhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.21 18:23

@mandle-v-cokolade No toho se bojim, na materske mi hypo nikdo neda a myslim, ze po ni take ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.21 18:24

@pe-terka Penize mame, vydelavame slusne, s tim problem neni. Mame i nasetreno, ale to odkladame kvuli hypo.

• Citovat
  • Upravit
76590
25.7.21 18:24
@Anonymní píše:
@stinga Trapi me to, protoze vsude posloucham, jak je to bezohledne udelat si dite a nedat mu vlastni domov.

někteří lidé a je jich spousta, žijí spokojeně v nájmu celý život, i tam vychovají děti - není povinné mít vlastní dům nebo byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.21 18:25

@stinga Jenomze jak se na ne lide divaji? Jako na socky…

• Citovat
  • Upravit
sarah1618
25.7.21 18:26
@Anonymní píše:
@sarah1618 Mame nasetrene penize.

Aha promiň, já jsem na začátku četla, že nemáte
Zakladatelko tak zkuste se podívat po nějaké pěkné nemovitosti co by se Vám líbila
Pak zkuste zajít do banky a uvidíte. Na internetu jsou i hypoteční kalkulačky a Ty ti trochu poradí jestli to půjde nebo ne.

Nemusíte hned kupovat 3+1 nebo nějaký dům (zvlášť ve velkých městech je to hodně drahá záležitost)
Stačí něco menšího na co budete mít financí možnosti.
A do budoucnosti můžete prodat (s předpokládaným ziskem) a koupit něco většího a jen upravit hypo dle potřeby

• Citovat
  • Upravit
4998
25.7.21 18:27
@Anonymní píše:
@stinga Jenomze jak se na ne lide divaji? Jako na socky…

Prosím tě, v jaké sociální bublině žiješ? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
25.7.21 18:29
@Anonymní píše:
@mandle-v-cokolade No toho se bojim, na materske mi hypo nikdo neda a myslim, ze po ni take ne.

Tak to řeš ještě před ne? Jestli je vám spolu dobře, tak je papír ze svatby nepodstatná věc a klidně se dá odložit. Pokud chcete jít do vlastního, tak hypotéka už podstatná je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.21 18:29

@Julča001 Take se ptam. Hodne lidi to bere jako neco hrozneho, ze chci dite a nemam vlastni bydleni. Cizi i rodina.

• Citovat
  • Upravit
1932
25.7.21 18:30

Nečekala bych a s hypotékou na rodičáku není až takový problém. My ji dostali a to jsem s prvním na rodičáku a čekám druhé dítě. Je důležité mít naspořeno, alespoň těch 20%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
25.7.21 18:31

@Lucie_Sx to sice ano, bude patřit bance

Ale dá se předpokládat, že splátka bance bude +/- víceméně stejná, kdežto tržní nájem půjde každou pětiletku (ne-li častěji) nahoru a nahoru a nahoru.
A pak se pan domácí rozhodne, že chce dům prodat nebo pro syna a zakladatelka se bude muset sbalit a jít o dům dal.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10029
25.7.21 18:31
@Anonymní píše:
@Julča001 Take se ptam. Hodne lidi to bere jako neco hrozneho, ze chci dite a nemam vlastni bydleni. Cizi i rodina.

Ale těch rodin v nájmu bude čím dál více, nemovitosti nechutně zdražují, v Praze si byt už pomalu nemůže dovolit koupit ani střední třída. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.21 18:32

Taky bych šla klidně do dítěte :) My jsme si vlastní bydlení pořídili až v 5 letech staršího synka a nic nám neuteklo :think: Měli jsme děti brzy (v cca. 20 letech) a neměli ještě dost našetřeno na základ hypotéky a také jsme ještě úplně nevěděli, kde bychom chtěli bydlet. Teď jsme už 2 roky ve vlastním, ale většina našich vrstevníků ještě bydlí po nájmech, ikdyž už mají děti. A obzvlášť ve 30 letech bych už na nic nečekala…

• Citovat
  • Upravit
25179
25.7.21 18:32
@Anonymní píše:
@pe-terka Penize mame, vydelavame slusne, s tim problem neni. Mame i nasetreno, ale to odkladame kvuli hypo.

když máte plán a perspektivu ho naplnit, chce to jen čas, píli a trpělivost. A plánovaně rodit mají především mladé ženy :P
Když jsem otěhotněla s prvním dítětem, měli jsme to podobně jako vy, akorát jsme byli ještě o dekádu mladší. A nebyly běžné hypotéky, spíše Stavební spoření. Něco jsem našetřené měla, manžel nic, byl na vojně, ale více méně jsme měli holý zadek. Náš první byt nebyl nic moc, ale postupně jsme se vypracovali. Dnes máme vlastní RD a početnou rodinu. Pokud jste oba zodpovědní a pracovití, neboj se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
25.7.21 18:33
@sarah1618 píše:
@Lucie_Sx to sice ano, bude patřit banceAle dá se předpokládat, že splátka bance bude +/- víceméně stejná, kdežto tržní nájem půjde každou pětiletku (ne-li častěji) nahoru a nahoru a nahoru.
A pak se pan domácí rozhodne, že chce dům prodat nebo pro syna a zakladatelka se bude muset sbalit a jít o dům dal.. :nevim:

Tak kámoška bydlí v nájmu 2kk v centru Brna a platí i se SIPem dohromady 16 tisíc. Pokud by si chtěla vzít 80% hypotéku, platila by za podobný byt asi 22-24 tisíc měsíčně hypo plus SIPO a pojistky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová