Mít tu moc změnit sociální dávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
25.6.14 19:06
@kopejka píše:
Ale také je zde právo volby nemusíš bydlet v předraženém nájmu mužeš si pořídit byt vlastní ne: Já jsem nechtěla nikomu rvát tak jsem si vzala hypotéku, dobře přeplatím, ale rvu sido svého, můj problém, že jsem se líp neučila a nemohla si byt koupit hotově. Za mě lidi co chtěj makat tak práci seženou sama to vidím, když v práci vypíšu výběrko co se mi přihlásí lidí a myslej si, že za nic budou brát 20 tisíc :roll: kolik brigádníků z pracáku jsem už na prodejně měla a líný jsou všichni jak vši makat ne prachy brát jo. Mladý holky po škole co se válej doma a berou socku vezmu je na brigádu a ruce maj dozadu :poblion:. Takže asi tak :pocitac:

Ne každý si může vzít hypoteční úvěr.
Za kolik jedniček je vyšší příjem?

Příspěvek upraven 25.06.14 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
25.6.14 19:06
@Zenyatta píše:
Já si zas říkám, že třeba holky, co mají dítě hned po škole, budou chtít do práce i dřív, klidně třeba po dvou letech. Ale bohužel si vybrat délku nemůžou.

Ale to jim prece nebrani jit do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
25.6.14 19:08

@laducha Jsme na tom podobně, akorát že já jsem mladší, děti mám menší, a mám manžela-ale i tak je to těžké. Chlap pracuje, ale z jednoho stálého příjmu se to fakt dá utáhnout velice, velice těžko. Já se snažim-všechny brigády jsem si sehnala sama, na pracáku mi nenabídnuli nikdy nic(jsme velice malé městečko)na můj dotaz ohledně rekvalifikace mi bylo řečeno, že nejsem adekvátní žadatel, protože by pro mě potom stejně neměli uplatnění. Bohužel jsem limitovaná dětmi a žádným hlídáním(chlap je pořád v práci od tmy do tmy).A na to abych si jí zaplatila sama fakt nemáme. Přesně jako ty-máme staré auto, starou televizi, a hypotéku. Jiné dluhy naštěstí ne.Na pracáku mě paní vždy chválí, že jsem bojovnice jak ona říká, že pořád hledám-ale to je asi tak vše. Dávky neberu, nebrala jsem a brát nebudu. Protože mám manžela a hypotéku a dohromady 20000,–tak nemáme na nic nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 19:09

Říkám to nerada, ale roli hraje nejen to, co má v papírech, ale jak ten člověk působí navenek, zda je upravený, jak se vyjadřuje, zkrátka první dojem. Není to jen o tvrdých datech životopisu, ale o těchto nuancích. Neúspěšným uchazečům na rovinu nikdo neřekne, že mají slovník pubescenta nebo páchnou potem.Pak se diví a neznají důvod, že je nikdo nechce.To jen obecná(!) poznámka.

Příspěvek upraven 25.06.14 v 19:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
25.6.14 19:12
@blecha72 píše:
Ne každý si může vzít hypoteční úvěr.
Za kolik jedniček je vyšší příjem?

Nebuď pruderní samozřejmě jsem tím myslela, že kdybych měla lepší vzdělání mohla jsem brát větší plat :roll: Né každý já jsem si brala hypotéku sama na sebe s příjmem 18 tisíc a to si nemyslím, že by to byl nějaký super plat :nevim:

Příspěvek upraven 25.06.14 v 19:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
@radkka píše:
A proč nemůže syn vzít malou i do školky?

Zkoušeli jsme, nezvládá to. Má zdravotní problémy, jsem ráda, že zvládne vypravit sebe. Epilepsii, diagnostikované ADHD a problémy s krátkodobou pamětí. Vyzvednout ji a pustit jí doma Tv, případně být chvíli na hřišti, zvládne. Ovšem musíme být neustále na příjmu. Trénujeme.

Příspěvek upraven 25.06.14 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270

@Burj Chalifa souhlasím, už i na zkouškách na VŠ záleželo, jak kdo vypadá, nejen na tom co kdo umí…
a platí to v celém životě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.6.14 19:17
@laducha píše:
Zkoušeli jsme, nezvládá to. Má zdravotní problémy, jsem ráda, že zvládne vypravit sebe. Epilepsii, diagnostikované ADHD a problémy s krátkodobou pamětí. Vyzvednout ji a pustit jí doma Tv, případně být chvíli na hřišti, zvládne.Příspěvek upraven 25.06.14 v 19:17

AHa, to je mi líto :( Snad se brzy podaří něco sehnat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
25.6.14 19:18
@berry4 píše:
@radkka jak ubytovny, tak i normální(no normální) nájmy jsou kolikrát v částkách tak akorát na ranu mezi voči pronajímateli.
@elpiska víš, kolikrát se tu až směju těm řečem o tom, že když nemám na nájem, tak si teda mám hledat něco skromnějšího.
Nějakou dobu mám pocit, že je tu skupina přispěvatelek, co si přes tu svoji „pravdu“ nevidí na špičku nosu, už jen z toho důvodu, že nechápou jednu zásadní věc.
Kolikrát je ten rozdíl mezi např. 1+1 a garsonkou 500-1000 kč.
Pro člověka, co pobírá příspěvek v řádu několika tisíců je to v čem výhodné?
V ničem.
Problém je někde úplně jinde, ale já končím, nechám Vám, které chcete měnit tento systém a naštěstí tu moc nemáte, volné pole :mavam:

500-1000 Kč není nic? Víš, o kolik takových tisíců by stát vyplatil měsíčně méně? A ty přemrštěné nájmy by rázem klesly, kdyby pronajímatelé nemohli počítat s tím, že to stát zadotuje. Kdyby příspěvek na bydlení neexistoval, taky by bydleli za takové prachy? Zrovna tenhle příspěvek je postavený na hlavu.

Kamarádka má odpracovaných 30 let, dálkově vystudovanou VŠ, žije sama s adoptovanou 20 letou studující dcerou jen z jednoho platu, bez přídavků, bez výživného (adoptovala ji jako rozvedená a dcera nemá otce). A v práci vidí, o kolik se liší její příjmy za více než 8hodinovou pracovní dobu (ty spisy a odůvodnění a šetření ty ženské v pracovní době zkrátka nestíhají) oproti srovnatelným rodinám válícím si 20 let šunky. Než si našetřila a koupila postel, spala na zemi, klienti přijdou, poručí a čekají postel s nebesy. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
25.6.14 19:22
@anickadomnik píše:
@Krkael reaguji na původní dotaz

zrušila bych všechny dávky včetně rodičáku, porodného, přídavků na děti atd. a vše bych kompenzovala formou daňového bonusu, jediné co bych ponechala je podpora v nezaměstnanosti třeba na 9 měsíců a pak nic. Odmala mi všichni říkali že bez práce nejsou koláče, nevidím důvod proč by někdo kdo dobrovolně nepracuje měl bydlet ajíst stejně jako ten kdo pracuje, a kolikrát ještě lépe.

Individuálně bych řešila postižené a nemocné. A hlavně by musela přijít nějaká změna z hlediska vymahatelnosti výživného.

Nedovedu si predstavit, ze by prodavac z prahy mel uzivit zenu a mimino, nedej boze dalsi dite. Neumim si ani predstavit osamelou matku s ditetem 8o a dokonce si neumim bez rpdicaku predstavit ani sebe…on by nas muz uzivil, ale bylo by to z ruky do huby :nevim: myslim, ze by to vedlo tak mozna k zvetseni prostoru pro vyvarovny pro chude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 19:23
@elpiska píše:
500-1000 Kč není nic? Víš, o kolik takových tisíců by stát vyplatil měsíčně méně? A ty přemrštěné nájmy by rázem klesly, kdyby pronajímatelé nemohli počítat s tím, že to stát zadotuje. Kdyby příspěvek na bydlení neexistoval, taky by bydleli za takové prachy? Zrovna tenhle příspěvek je postavený na hlavu.Kamarádka má odpracovaných 30 let, dálkově vystudovanou VŠ, žije sama s adoptovanou 20 letou studující dcerou jen z jednoho platu, bez přídavků, bez výživného (adoptovala ji jako rozvedená a dcera nemá otce). A v práci vidí, o kolik se liší její příjmy za více než 8hodinovou pracovní dobu (ty spisy a odůvodnění a šetření ty ženské v pracovní době zkrátka nestíhají) oproti srovnatelným rodinám válícím si 20 let šunky. Než si našetřila a koupila postel, spala na zemi, klienti přijdou, poručí a čekají postel s nebesy. :poblion:

Přesně, kdo žádá dávky, tak si ještě nemá co vybírat, do čeho půjde, zda do garsoniery či něčeho většího. To se to s prominutím kecá a vybírá, když jdou jdou příspěvky z veřejného. Vysolit to všechno ze svého, to by dotyčný sakra vážil, co mu stačí a co ne. Příspěvky na bydlení deformují trh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
25.6.14 19:25
@marrlinka píše:
Nedovedu si predstavit, ze by prodavac z prahy mel uzivit zenu a mimino, nedej boze dalsi dite. Neumim si ani predstavit osamelou matku s ditetem 8o a dokonce si neumim bez rpdicaku predstavit ani sebe…on by nas muz uzivil, ale bylo by to z ruky do huby :nevim: myslim, ze by to vedlo tak mozna k zvetseni prostoru pro vyvarovny pro chude :think:

proto jsem psala kompezaci formou daňového bonusu, tedy žena by nedostala RP ale její muž by ho dostal formou daňového bonusu, brali by ho tedy ti co jsou zaměstnaní, ti by na tom bylo na stejno jako teď, nezaměstnané by to nemotivovalo k tomu aby rodily děti jak na běžícím páse když by věděli že na něj nedostanou žádné dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
25.6.14 19:25

@Burj Chalifa A co já, když bydlím ve vlastním? Mám prodat malý třípokoják, když ho ještě ani nemám splacený, a jít do menšího?
Stát mi přispívá „jen“ na energie, nájem neplatím.

Příspěvek upraven 25.06.14 v 19:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
25.6.14 19:27
@anickadomnik píše:
proto jsem psala kompezaci formou daňového bonusu, tedy žena by nedostala RP ale její muž by ho dostal formou daňového bonusu, brali by ho tedy ti co jsou zaměstnaní, ti by na tom bylo na stejno jako teď, nezaměstnané by to nemotivovalo k tomu aby rodily děti jak na běžícím páse když by věděli že na něj nedostanou žádné dávky.

no to není blbý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.6.14 19:27
@laducha píše:
@Burj Chalifa A co já, když bydlím ve vlastním? Mám prodat malý třípokoják, když ho ještě ani nemám splacený, a jít do menšího?

Měla jsem na mysli pronájmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky