Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslim, ze na veku nezalezi, lezela jsem v nemocnici s holcinou, ktere je je o dost min nez me a rozumeli jsme si a pak na neonatologii jsme byli s pani asi ctyricet a byla prastena stejne jako ja a taky jsme se skamaradili, skoda, ze je z Jablonce..
Ahojky, já jsem taky z Ústí (Všebořice), ale nevím jestli sem můžu, je mi 26 a mám holčičku 2 roky a 4 měsíce. Bydlím tady teprve 3 roky a skoro nikoho tu neznám.
Tak se pojdte nekdo sejit, my zitra odpoledne po obede planujeme vyjezd do ZOO.. a v patek budeme dopoledne ve meste, mame cviceni do desiti, pak chci neco v DM a pak budu mit cas na projizdku.. prida se nekdo?
Lucah píše:
Tak se pojdte nekdo sejit, my zitra odpoledne po obede planujeme vyjezd do ZOO.. a v patek budeme dopoledne ve meste, mame cviceni do desiti, pak chci neco v DM a pak budu mit cas na projizdku.. prida se nekdo?
my jsme nemocni ![]()
beruska7908 píše:verona02 píše:tohle nepochopim, mne je treba uplne jedno jestli je mamine 18 nebo 40, zalezi jak se chova, atd. a propos, mne je 32 a taky jsme si vyslechla, proc si porizuju deti tak stara, kdyz pak mam zdrav. problemy.takze si nevyberes, kazdy si neco najde.
Tak asi takhle, nehledám vyloženě takhle mladé, samozřejmě budu ráda za všechny, jen mám trochu strach z reakcí těch starších. Znáš to. Zrovna před chvílí jsem tu četla jeden deníček od tuším že 18 budoucí maminky a jedna paní se tam do ní docela navážela. Takže bys mi určitě stačilaJsem z Klíše.
derunka píše:
verona02: neplas, jednu hlavni vec mame vsechny spolecnou… jsme maminky.
ale pokud bych ti stacila vekem ja, tak budu rada. odkud presne jsi z UL
ovsem nikdo nevi, ze jsem se o miminko snazila uz od mych 25, nektery babizny by mely byt radsi zticha
No tak to já už jsem úplně za zenitem i podle tabulek ![]()
Lucah píše:
Myslim, ze na veku nezalezi, lezela jsem v nemocnici s holcinou, ktere je je o dost min nez me a rozumeli jsme si a pak na neonatologii jsme byli s pani asi ctyricet a byla prastena stejne jako ja a taky jsme se skamaradili, skoda, ze je z Jablonce..
TAk to bychom se asi měly znát?
bodlinka34 píše:beruska7908 píše:No tak to já už jsem úplně za zenitem i podle tabulekverona02 píše:tohle nepochopim, mne je treba uplne jedno jestli je mamine 18 nebo 40, zalezi jak se chova, atd. a propos, mne je 32 a taky jsme si vyslechla, proc si porizuju deti tak stara, kdyz pak mam zdrav. problemy.takze si nevyberes, kazdy si neco najde.
Tak asi takhle, nehledám vyloženě takhle mladé, samozřejmě budu ráda za všechny, jen mám trochu strach z reakcí těch starších. Znáš to. Zrovna před chvílí jsem tu četla jeden deníček od tuším že 18 budoucí maminky a jedna paní se tam do ní docela navážela. Takže bys mi určitě stačilaJsem z Klíše.
derunka píše:
verona02: neplas, jednu hlavni vec mame vsechny spolecnou… jsme maminky.
ale pokud bych ti stacila vekem ja, tak budu rada. odkud presne jsi z UL
ovsem nikdo nevi, ze jsem se o miminko snazila uz od mych 25, nektery babizny by mely byt radsi zticha
ale prdlajs, vekem to neni. nekdo rodi v 18ti, nekdo v 45, kazdyho vec ![]()
Děkuju
máš pravdu každý jak se cítí ikdyž musím uznat z profesionálního pohledu a možná i deformace mladší maminy mají velké plus
přistupují ke všemu trošku jinak.Tak jsem na sebe docela zvědavá jak to bude teď s tím odstupem 14let ![]()
bodlinka34 píše:
Děkujumáš pravdu každý jak se cítí ikdyž musím uznat z profesionálního pohledu a možná i deformace mladší maminy mají velké plus
přistupují ke všemu trošku jinak.Tak jsem na sebe docela zvědavá jak to bude teď s tím odstupem 14let
no je pravda, ze zdravotne jsou na tom asi lip, ja mela problemy teda strasny a to jsem rodila v 29, chtela bych jeste jedno,ale to nevim jestli se vubec povede.ja to puvodne chtela taky tak, jedno tak kolem 25, druhy kolem 30, misto ditete prisel rozchod a budu rada, jestli se to druhe vubec nekdy povede a jestli to vubec kdy stihnu.
ale mladym maminkam zavidim to, ze jsou mlade, maji sanci mit vic deti,ze se asi tolik nestresuji jako my, staromatky, ja uz si jako staromatka tedy pripadam
tim , ze je holcicka i vymodlena po nekolika letech,tak mam silenej strach. ![]()
jinak jsem se taky setkala s negativnima reakcema , jak uz jsme psala,ale to si spis myslim, ze lidi, kteri jsou zli a nadavat chteji,tak si vzdycky neco najdou,at je mamince 18 nebo 45, to uz je jedno.
beruska7908 píše:bodlinka34 píše:no je pravda, ze zdravotne jsou na tom asi lip, ja mela problemy teda strasny a to jsem rodila v 29, chtela bych jeste jedno,ale to nevim jestli se vubec povede.ja to puvodne chtela taky tak, jedno tak kolem 25, druhy kolem 30, misto ditete prisel rozchod a budu rada, jestli se to druhe vubec nekdy povede a jestli to vubec kdy stihnu.
Děkujumáš pravdu každý jak se cítí ikdyž musím uznat z profesionálního pohledu a možná i deformace mladší maminy mají velké plus
přistupují ke všemu trošku jinak.Tak jsem na sebe docela zvědavá jak to bude teď s tím odstupem 14let
ale mladym maminkam zavidim to, ze jsou mlade, maji sanci mit vic deti,ze se asi tolik nestresuji jako my, staromatky, ja uz si jako staromatka tedy pripadamtim , ze je holcicka i vymodlena po nekolika letech,tak mam silenej strach.
jinak jsem se taky setkala s negativnima reakcema , jak uz jsme psala,ale to si spis myslim, ze lidi, kteri jsou zli a nadavat chteji,tak si vzdycky neco najdou,at je mamince 18 nebo 45, to uz je jedno.
Hm,u mě to bylo podobně první sice brzo,ale pak rozvod a dlouho nic,no a teď je to mimísek vymodlenej
bodlinka34 píše:beruska7908 píše:Hm,u mě to bylo podobně první sice brzo,ale pak rozvod a dlouho nic,no a teď je to mimísek vymodlenejbodlinka34 píše:no je pravda, ze zdravotne jsou na tom asi lip, ja mela problemy teda strasny a to jsem rodila v 29, chtela bych jeste jedno,ale to nevim jestli se vubec povede.ja to puvodne chtela taky tak, jedno tak kolem 25, druhy kolem 30, misto ditete prisel rozchod a budu rada, jestli se to druhe vubec nekdy povede a jestli to vubec kdy stihnu.
ale mladym maminkam zavidim to, ze jsou mlade, maji sanci mit vic deti,ze se asi tolik nestresuji jako my, staromatky, ja uz si jako staromatka tedy pripadamtim , ze je holcicka i vymodlena po nekolika letech,tak mam silenej strach.
nahodou to bude fajn, dcerka ti bude s mimcem pomahat
![]()
Já si také myslím, že na věku moc nezáleží. Otěhotněla jsem, když mi bylo 23 a problém jsem měla, sice jeden, ale za to velký. Plánovali jsme si 2 děti brzy za sebou a pak možná ještě třetí a teď ani nevím kdy, nebo jestli vůbec bude druhé.
Já jsem také ze Všebořic.
A bohužel si někdy některý ženský nevidí do pusy a myslí si že ony jsou ty nej. Fakt si nevybereš.
A někdy to dopadá i tak že si mladá holka myslí, že těhotenství bude bezproblémové a i v mladém věku může zažít snad skoro vše co se dá a co těhu obnáší - toť zase můj případ. Upřímně jsem si těhu moc neužila.
S malym jinak courám podle počasí, někdy hoďku někdy celé odpoledne
Jejda doufám že můj příspěvek se nikoho nedotkl? ![]()
Deru,Mily
nemám nic proti mladým maminkám
,ale za sebe můžu čestně prohlásit,že jsem první těhu zvládla po psychické stránce daleko líp,teď jsou moje obavy daleko,daleko větší