Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lendie píše:
Zdravim. Me je 24 jsem 11 tt a musim rict, ze v cekarne u lekare si pripadam kolikrat jako šílenec. Starsi maminky na me koukaji jako na zbouchlou 16nactku
(bohuzel vypadam mladší no)…, ale vite co?!? Nekdo mozna rekne, ze jsem zlomyslna, ale me to prijde normalni mit dite kolem 20-25 let tak si kolikrat v duchu reknu jak jsou oni zase starsi. Mam tetu co mela kluka v 38 letech a sama mi rika, ze mit dite nad 30 ci 35 je uz silene. Ja jsem rada, ze jsem mlada, jelikoz mam diky starsimu priteli (29) dost starsich pratel (35, 30..) a tam presne vidim, ze i kdyz sice chteji treba deti az ted, ale uz je videt jak zivot berou bez legrace. Na horach mi rekli ze jsem jako mala kdyz jsem si sla stavet snehulaka a víte co?!? Ja jsem rada, ze mam natolik energie jeste si toho snehulaka s ditetem postavit. Lepsi nez vycerpane tahnout kocarek, strcit diteti tablet ci hracku a rict hraj si, stav si sam apod… Starsi zas zbroji proti nam, ze mame treba malo zkusenosti, tak proc to tu neříct na plnou hubu, co si zase myslime my o nich.
Nic mene, zenska muze byt vyborna matka i kdyz ma dite ve 21,25, ale i 35…je to o cloveku a ne veku. A rekla bych, ze to je i touhle dobou internetu apod. Driv se nemeli kde dohadovat o takovych vecech, ale meli zase vic casu na dite. Takze ja mazu ucet a jdu se ridit instinktem a venovat uzitecnejsim vecem. Mejte se, smejte se. Vsem preji spousty stesti pri snazeni a je jedno v jakem veku. Adios
Příspěvek upraven 25.09.18 v 06:49
To si zabyla
dost pravdy na tom ![]()
Tak se taky přidávám. Je mi 20 a když někde povím, že čekáme, nebo chceme (ještě jsme neoznámili, že čekáme) tak se na nás dívají, že máme ještě čas, jsme mladí. Nevím co je na tom, mám ve svých 20 manžela, máme svůj byt a jsme zabezpečení.
@Niki Ku nic si z toho nedělej já otěhotněla v 19 a ve 20 rodila pokud jste zabezpečení a chcete e to jen vaše rozhodnutí neposlouchej ostatní ![]()
@Natálie27 je horší, že vypadám na 17
dokonce mi i doktorka řekla, že ve 20 je nejlepší otěhotnět. Že když k nim chodí 30. leté prvorodičky, tak už to není tak zdravé. Nevím co je na tom pravdy… Ale jsem ráda, že v tom nejsem sama
Manžovi je 24 a mě 20, zjistila jsem před týdnem, že jsem v tom a bylo to to nejkrásnější zjištění
Taky se přidám. Bude mi 22 a manžel 24. A už skoro rok a půl se snažíme s manželem o miminko. Nedaří se. Sme spolu 7 let. Finančně zajištěny, barák mame.Teď jsme sebrali odvahu a navštívili Gennet. Diagnostikovali mi PCOS. Jsem ráda, že se to zjistilo brzo a já nemusím plasit, že už nemám čas, protože jsem stará.
Já jsem sem vlezla že zvědavosti, přestože dítě mám
, ale souhlasím s @Niki Ku. Každý den chodím s kočárkem do parku a potkávám jiné maminky, které jsou ve věku mé mámy. Docela je lituji, pořád jsem proti nim docela svěží. U nich je vidět, že jsou z nich unavené zombie. Do těch 30ti je to ještě v pohodě, ale pak už mi přijde, že jim chybí energie. Kór ty které mají první ve čtyřiceti, tam je to poznat hodně, ale každý svého štěstí strůjcem. ![]()
Ahoj holky, mě je 22 a můj manžel má 28 a takže se snažíme o miminko
Také jsem dřív slychala že jsem ještě mladá ať ještě počkám ale já to tak cítila a řekla že to prostě bude tak jak já chci
moje mamka dost prskala a to Teda hodně ale když zjistila že už nejsem její malá holčička začala se docela i těšit až bude babička
zatím se nám tedy nedaří ale až bude čas tak to přijde ![]()
@Niki Ku určitě je to lepší já mám první teď je malymu 8mesicu a je to nejspíš i poslední , snažíme se už teď o druhé a pořad to nejde , otěhotněla jsem po profouknuti vejcovodu měla jsem srusty takže lepší dřív než pozdě
a ať si každý říká co chce když se na to citis tak proč ne
taky mě všichni rikaly jak přijdu o mladí ale dítětem nekončí svět
první roky mu sice věnuješ naplno ale jsou to ty nejkrásnější časy
malej začal říkat táta rostou mu dva první zoubky a neznám nic krásnějšího než pořizovat jeho zdokonoalovani
jsem hrdá Mama
přeju to každé ženě ať je ji 20 nebo 40 je to každého rozhodnutí
jinak už jsme manžele , jsme spolu 5let a máme věkový rozdíl 8let mě je 20, manželi 28
máme barák a dva pesany , jsme spokojeni a ať si říká kdo chce co chce tak chceme další ![]()
Někteří z nich vrtevniků si pořídili deti hned po škole a bylo zle. Žádné zázemí, peněžní, sociální nic. Zjistili, že je byt rodiči nebaví tak jak si mysleli. Nebýt prarodičů dečka by neměli co jist, nosit atp. Tyhle lidi nechápu. Každý za dítě ma převzít odpovědnost a ne jen tu morální
@Atisia píše:
Někteří z nich vrtevniků si pořídili deti hned po škole a bylo zle. Žádné zázemí, peněžní, sociální nic. Zjistili, že je byt rodiči nebaví tak jak si mysleli. Nebýt prarodičů dečka by neměli co jist, nosit atp. Tyhle lidi nechápu. Každý za dítě ma převzít odpovědnost a ne jen tu morální
Ano, ale odpovědnost není dána věkem. Znám plno mých vrstevníků, kteří si pořídili dítě aniž by měli, bydlení, úspory nebo pevný vztah a opravdu jsou většinou závislí na rodičích. Já si pořídila dítě ve stejném věku. Jsem vdaná, máme vlastní bydlení bez hypotéky, úspory, školu jsem doklepla v těhotenství a manžel nás bez problému uživí. V prvním případě bych si dítě nikdy nepořídila, ale u nás nebylo proč čekat.
@hanullllka píše:
Ano, ale odpovědnost není dána věkem. Znám plno mých vrstevníků, kteří si pořídili dítě aniž by měli, bydlení, úspory nebo pevný vztah a opravdu jsou většinou závislí na rodičích. Já si pořídila dítě ve stejném věku. Jsem vdaná, máme vlastní bydlení bez hypotéky, úspory, školu jsem doklepla v těhotenství a manžel nás bez problému uživí. V prvním případě bych si dítě nikdy nepořídila, ale u nás nebylo proč čekat.
To je taky v pořádku. Nám chybí už jen to miminko.
@Atisia tak přeji hodně štěstí
. Jinak všeobecně si myslím, že je důležitější do čeho se dítě narodí než kdy. Ale pokud jsou vhodné podmínky pro miminko, tak je zas lepší spíš dřív než později. Ono podle mě nemá cenu honit kariéru, když se jí stejně s odchodem na mateřskou dočasně vzdáte ![]()
@Natálie27 přesně tak, a myslím, že i ve 20 se člověk líp adaptuje než člověk po 30, který teprve začíná, přece jen už má své zvyklosti a podobně. Taky máme 2 pesany, takové naše miminka.