Mladé maminky kolem 20 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
644
11.12.08 21:35

Ahoooj holky!
Takže já mooooc vítám mezi nás Janičku :wink:

[quote:e8d0c11c55]kosmetika,na koupání,olejíček,něco na opruzeniny,líh,genciána,vatové tyčinky,čtverečky gázy

zavinovačka,autosedačka,postýlka,kočár,vak na spaní,peřinka,deka,zimní fusak(dle období).

dudlíček,vložky do podrpsenky,jednu lahvičku se savičkou(pro všechny případy),odsávačku bych zatím nekupovala,tu když tak dokoupíš.

Já jsem vůbec nekupovala olejíček (Dr. mi řekla, že se děcka mazat nemají, tím, že se jim udrží přirozená pokožka), líh (na nic jsme ho nepotřebovali), ani genciálku… jo a lahvičku a dudlíček jsem také neměla
Oblečení jsem nakoupila pár kousíčků vel.56, pak o něco víc 62 a rovnou i 68. Tak jsem nemusela delší dobu oblečky přikupovat. Ale já jsem byla blázen, tak bych řekla, že zatím stačí jen 56 a 62.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
11.12.08 21:44

Tady je můj seznámek:
mastička na opruzeniny (ze začátku jsem měla Bepanthen pak Rybilku - je mnohem levnější a stejně dobrá)
vlhké ubrousky, vložky do podprsenky, dětské nůžtičky na nehtíky, kartáček na vlásky (u nás to byla nutnost, už na UZ byly vidět vlásky :D ), odsávačka na nos (na vysavač - je výborná), balík plen, fenyklový čaj (ten jsem pila když jsem kojila), čtverečky gázy, prášek na praní (Lovela), aviváž (Batole), bryndáčky( měla jsem je, ale nepotřebovali jsme je hned), teploměr do vaničky, teploměr (rychloběžka), rychlozavinovačka, vanička, autosedačka, kočárek, přeblovací pult (byla to komoda s nástavcem, takže dneska už máme jen komodu), pytel do kočárku, osušky, podložka do vaničky, podložka na přebalovací pult a já jsem tedy navíc měla nebesa nad postýlku i s mantinely a spoustu dalších blbostí, které se nevyužily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
11.12.08 22:02

Verrunka to dobře sesumírovala,ale k té kosmetice,my líh používali na pupíček,genciánku na jazýček,dělala se nám neustále moučniivka a já si jí i potírala bradavky a olejíček jsme používali už v porodce,měli jsme sušší pleť a loupali jsme se,ale vím,že v tomhle se doktoři v názorech hodně rozcházejí.Např. u nás doporučují ho používat a v Praze koupou jen v čisté vodě a já malého od narození mydlím. 8O Takže bych řekla,že tohle je zase hodně na mamince,ale dítka pak krásně voní a je ještě větší potěšení se k nim tulit,tak asi tak.

Lahvičku jsem myslela,pokud by se nezdařilo kojení a taky pro odsáté mlíčko projistotu,ale je fakt,že se dá dokoupit a dudlíka my jsme měli už v porodce,takže od narození bez dudu nedáme ani ránu :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1443
12.12.08 07:19

AHOJKY

moc vám holky děkuju vy jste mě uvítali opravdu jinym způsobem.. měla sem docela strach abych to zase nezchytala jako v minule diskusy…

S mámou a přítelem je to v pořádku bydlím u přítele… já dodelám 9 třídu a pak mam pauzu s ročním odkladem na učnák snad mi to vyjde když ne tak co se dá dělat… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
12.12.08 09:09

Paradise, to máš úplnou pravdu. Někteří doktoři říkjaí to a jiní zase tamto… jinak jestli má malej sušší pleť, tak zkus ten olejíček vynechat. Olej tu pokožku vysušuje. Já jsem Elišku taky koupala buď v čisté vodě nebo jsem jí tam přilila od Nivey ten šampon do koupele (nebo nevim jak to mám nazvat, vždyť vy víte). Ela měla pokožku super, ale taky jsem si jí občas namazala a to tělovým mlékem (dětským samo) od Nivey. Jinak nám se ta moučnivka nedělala a popravdě ani nevím co to je 8O jinak my jsme už s porodnice šly skoro se zahojenym pupíčkem, takže nám řekli, ať ho jen omývám převařenou vodičkou. Na bradavky jsem používala Bepanthen. Holt všude je to opravdu jiný a přesně jak říká Paradise, zžáleží na mamině. Já osobně si myslim, že miminku je jedno, jestli ho koupeš v čistý vidě, nebo ve vodě s mýdlem, jestli ho olejíčkuješ nebo ne - hlavně když ho má maminka ráda a tohle všechno dělá s láskou. :srdce:

Janinko a copak e stalo v jiný diskusi?

Představ si Paradise, pořád jsem se nedostala k těm perníčkům. Jinak zatím mám také hotovo 6 druhhů cukroví. Těšim e až budu dělat nepečený, protože těch udělám nejvíc, David (můj manžel) je miluje.

Jo, holky, teď jsem si uvědomila, že vy jsme všechny sem napsaly, kolik je vaším protějškům a já nic. Takže mě je 22 a manželovi 31. Jsme spolu přes 5 let, manželé jsme přes 2 roky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
12.12.08 10:04

Ahoj holky,
omlouvám se ,že jsem nepsala dřív ale jsem ráda,když si můžu na chvíli lehnout :roll: … je to pěkná fuška s tim mým drobkem.
Vítám tady všechny nové maminky… Co já si osobně myslím je fakt,že to mladá maminka někdy kolikrát zvládne líp než ty starší(to nechci nikoho urazit).

My za výbavičku utratili kolem 30-40 tisíc ale zatím nemůžu říct,co jsme využili nebo ne,protože ještě čekám jestli se něco nebude hodit…
Já jsem například jsem strašně spokojená s Rybilkou na tu bych nedala dopustit,bryndáky bych spíš potřebovala asi dokoupit,protože je nestíhám prát - jelikož dáváme UM tak malýmu to teče ze všech koutů..
Odsávačku jsem používala tak 10dní a potřebovala bych jí prodat,tak kdyby potom měla ňáká mamina zájem -ať dá vědět (je to ruční od Aventu)
Holky,malýmu bude za chvíli měsíc - kdy u Vás začalo miminko už tak trochu vnímat okolní svět a vy jste před mimi začaly ,,šaškovat´´ s hračkama aby se usmálo nabo něco zabroukalo,protože toho období se já nemůžu dočkat :D
Jo a na ty Vánoce ještě pořád nic nemáme :oops: ,možná to teď zařídíme o víkendu tak bych dala vědět.

Jinak mě teď v únoru bude 20 a přítelovi je 24… Je to perfektní táta a neměnila bych a svatbu plánujeme tak až budou malýmu 2 roky (ponese prstýnky) :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
12.12.08 12:26

Ahojky holky,
muzu k vam?Jsem z brezna-dubna 09 a koukam,ze tady jste mladsi vekova skupina :wink:
Me je 22 a pritelovi bude 28let a cekame prvni mimco…

• Citovat
  • Upravit
1443
12.12.08 12:53

ahoj Verrunko… no co se mi tam stalo napsala sem jim tam že mi je 15 a sem těhotná a oni se mi jen posmivali a uraželi mě… je mi jasný že se tomu dá špatně věřit hlavně po tom co mi tady jedna dušička řekla přes SZ.. ale já to myslim zcela vážně.. tady mezi vámi je to skvělí tam me jen odsuzujou a arogantně na mě naráží… to mi je líto… :(

jinak já v pondělí jedu na genetiku řekněte mi co se tam bude dít??? doktorka chce abych tam jela dřív kvůlli tomu že sem mladší…
ja právě vůbec nic o tom nevím… a vy jste skušené maminky některe.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
12.12.08 13:31

Jani
ja prave myslim,ze by jsi na genetiku nemusela jit,HA jsi nebrala a to,ze jsi mladsi,atd…prave proto se nechodi.A kdyz pujdes driv,tak muzou byt vysledky vselijaky a treba zbytecne pozitivni…
Me je 22let,na genetice jsem nebyla,taky nemusim na glukozotolerancni test,na ktery se taky chodi povinne az od 25let…
Nebude se dit nic strasneho,vezmou Ti krev a potom udelaji geneticky UTZ

• Citovat
  • Upravit
73
12.12.08 13:32

Vítám tu i Nikynku :D jak se těšíš na mimčo? Koukám taky chlapeček,tak gratuluji…
Jani,koukala jsem na tvé předchozí diskuze a musím uznat že to nebylo ani pro mne příjemné číst… Některé věci ani psát nemusely,je to dost hnusný! Ale nic si z toho nedělej, my jsme tady hodný :D :D

Teď si zrovna ,,čtu´´ knihu(teda ve velký rychlosti,když třeba krmím malýho) ,kterou mohu jen doporučit…Napsal ji velmi zkušený pediatr a je hlavně o tom jak mít klidné miminko.Na čtení já vůbec nejsem a jedinou knihu kterou jsem kdy přečetla bylo asi ,,Mládí v hajzlu´´ :oops: :D .
Ale z téhle jsem fakt nadšená,hlavně po tom,co se mi díky ní podařilo před chvilkou malého uspat asi během dvou minut…Díky jeho radám!!
Jmenuje se ,,Nejšťastnější miminko v okolí´´ od Harvey Karp.

Fakt pecka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pellullinka
12.12.08 13:46

Verusko7 my to s tím věkem máme skoro stejné, malej se narodí v březnu a mě v květnu bude 20 a příteli pak v srpnu 25.

Taky vítám Nikynku86, já mám termín 22.3.09
Je mi 19 a na testu na cukrovku sem byla, má doktorka posílá každého a je pravda, že takhle mladé maminky jako je Janina někdy na genetiku chodí, protože jejich tělo ještě nemusí být na mimi správně připravené, takže pro jistotu, myslím, že je to dobrý. Už nakupuješ výbavičku? Já sem se do toho teď pustila, abych to už měla tak zhruba hotový, protože to chci začátkem února začít prát a chystat, pro jistotu

• Citovat
  • Upravit
73
12.12.08 13:53

Pellu,příteli bude v srpnu taky 25 takže jsme na tom uplně stejně :D
A co už všechno máš nakoupeno??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pellullinka
12.12.08 13:58

tak dědíme postýlku, takže tu, vaničku, lehátko do vaničky, přebalovák, peřinku a dečku, už mám objednaný povlečení a prostěradla, nějaký oblečky a do vánoc snad bude kočárek…Pak mám objednaný osušky, deku do kočárku, rychlozavinovačku, zavinovačku do autosedačky

To je asi zatím všechno

• Citovat
  • Upravit
73
12.12.08 14:03

je toho celkem dost,ale asi to ještě nekončí co?? :roll: kdybys chtěla s něčím poradit tak napiš…ráda pomohu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pellullinka
12.12.08 14:07

jj je toho dost, ale přes ten internet mi to jde docela rychle…takže to budu mít docela brzo, nějaký věci kupovat ještě nebudu a počkám až jestli budou potřeba po narození, třeba odsávačka mlíka a tak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová